Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Strange issue

20 Jan 2012   #1
runedog

Windows 7 Professional x64
 
 
Strange issue

Here is a very strange issue that I would value some help with if possible.

About a month ago my PC was prone to freezes on bootup. When I eventually got into Windows, the PC would often freeze again resulting in several bootups and system startup repairs etc.

I ran several free and paid-for hardware diagnostic applications which all gave the results that no hardware had issues.

I updated all the drivers so again eliminating any issues here.

With the problem I had with all the associations to my programs dissapearing from my Start Menu (Please see other thread for details) I decided to do a full re-install of Windows and this went without any problems.

On booting up this morning I had the same freeze-up when Windows was loading? When I got into Windows the first time, the PC froze again? After a second successful boot-up Windows now seems OK.

Can anyone throw any light upon this problem please?

Many thanks for your help and time.


My System SpecsSystem Spec
.
20 Jan 2012   #2
patio

Vista Ultimate X64/ Windows 7 Dual-boot
 
 

What protection apps are you currently running ? ?
My System SpecsSystem Spec
20 Jan 2012   #3
runedog

Windows 7 Professional x64
 
 

I run the 10bit Antispyware app and Bitdefender Security Suite. Having said that, I have just received an email from my PC supplier who stated that the SSD firmware needs updating and said this will cure the issue so, I will give that a blast and see.

Thank you very much for your input Patio, I appreciate that.
My System SpecsSystem Spec
.

20 Jan 2012   #4
Layback Bear

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

I would also remove 10bit Antispyware from the computer.
My System SpecsSystem Spec
20 Jan 2012   #5
runedog

Windows 7 Professional x64
 
 

Actually, I haven't re-installed it yet Which anti-malware app do you recommend, Malwarebytes?

Thanks as always
My System SpecsSystem Spec
20 Jan 2012   #6
Sbrideau

Windows 7 Pro x64
 
 

Malwarebytes is one of the good ones, I definitely recommend it.

As far as 10bit antispyware, I looked it up, and it appears to be a rogue antispyware (fake antispyware). And if you meant IObit, this one is rated one of the worst antiviruses.
My System SpecsSystem Spec
20 Jan 2012   #7
Layback Bear

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

I use as a anti virus.
Microsoft Security Essentials - Free Antivirus for Windows
It is free and works well.
My System SpecsSystem Spec
20 Jan 2012   #8
seavixen32

Windows 7 Ultimate SP1 64-Bit
 
 

Another thumbs up for Malwarebytes and Microsoft Security Essentials - both free and both very good.

Malwarebytes : Malwarebytes Anti-Malware PRO removes malware including viruses, spyware, worms and trojans, plus it protects your computer

See Layback Bear's post for the link to MSE.
My System SpecsSystem Spec
20 Jan 2012   #9
Layback Bear

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

Yes I like Malwarebytes Anti Malware. I just sent them a check to get the pro version.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Strange issue




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Strange HDD issue
In all my years of building and supporting PCs, I have never encountered this before. In the system listed in System Specs, I was trying to open some media files on my D drive, which is the WD 750 Caviar Black. A few of them hung up for a little while and then gave me a Windows Media Player error...
Hardware & Devices
strange issue
im posting this wit a bit of pain... couple of days back, i've posted about adobe audition's icons problem (link: http://www.sevenforums.com/graphic-cards/171916-planning-4-new-gfx-card.html ) but eventually i planned to buy a new GFX card as the graphics card might b the issue of this problem and...
General Discussion
Very strange issue.
I have two HDD attached to my PC. Here is my HDD with my C:\Documents and settings\Momchil folder which is my user name on the computer. http://i51.tinypic.com/mlia9c.jpg And here is the exact same folder and directory in the other HDD G:\ which I NEVER attached to my computer!!! NEVER! ...
General Discussion
Strange Win 7 Issue
Just came back from a restart and all of the sudden, ALL of my desktop icons have a little yellow padlock on the bottom left. No idea how or why this is happening. I haven't changed any settings/permissions, etc. How do I "unlock" these icons? What's going on over here Windows??? :huh:
General Discussion
Very strange issue
The background information: Recently I was having a few issues deleting a file off my D: drive (this is not my OS partition.) I ended up modifying a few of the drive's administrative security properties. I gave myself, the only user on this PC, 'Full Control' permissions of this drive. I restarted...
Performance & Maintenance
strange USB HDD issue
OK my laptop specs are listed and here are the specs of the drives I am using. Toshiba USB HDD 5400 RPM 250GB 2.5" drive Western Digital My Passport USB HDD 250GB not sure on speed. both formatted NTFS when I plug both in and try and move even a single file 300+MB or more from one drive to...
Hardware & Devices


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:51.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App