Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: help is this a hardware problem?

16 Feb 2012   #41
StazzieJones

Window 7 64 Bit
 
 

After two days of trying to check for bad sectors, I gave up to go ahead and try the CD extended scan. I'm fixing to cry because I've changed the the setting to boot from CD because I could not boot it with F12. I cannot get past the starting windows screen, it's taking forever. I desperately powered off and started again and I still either get a black screen with a mouse pointer after starting windows or just a starting windows screen. It's asking me to do a recommended start up repair , but I know that would take 2 years. My HDD light stays lit and never blinks. I'm scared to keep powering off by the power button. In the past whenever start up repair was my only option, it would never fix itself. That's why I had to reset to original settings and about 4 times, and the 4th led me to this mess I'm in now...frustrated.


My System SpecsSystem Spec
.
16 Feb 2012   #42
gregrocker

 

Which HD Diagnostic scan are you running? How was it burned to CD?

Since you got good performance out of puppy Linux we can set aside the memory and mobo for now, focus on the HD which seems to be balking a bit at testing with HD Diagnostics and Disk Check. Both need to be run and passed.
My System SpecsSystem Spec
16 Feb 2012   #43
StazzieJones

Window 7 64 Bit
 
 

I downloaded and burned at the slowest speed the ISO file for Seagate. Is that what you were asking which HD scan? I can't get it to boot. I chaged the boot sequence and it still tries to start Windows which will not get anywhere and I went ahead and tried start up repair and it wants a Windows installation disc which I do not have. I changed the boot sequence back to default and it still will never get anywhere past the starting windows or a black screen with a responsive mouse cursor. When I clicked on start windows repair, my windows boot manger states that boot selection failed because a required device is inaccessible.
I was getting good response from Puppy at first til I started accessing and copying files then it was downhill from there with all the same lagging symptoms. Im talking like 12 hours to move maybe 50 pictures. I was only able to navigate very smoothly through files when I wasn't doing anything in the background, which was hit and miss while under Windows.
My System SpecsSystem Spec
.

16 Feb 2012   #44
StazzieJones

Window 7 64 Bit
 
 

I did get through a regular disc check through windows before I attempted the sector check. I did them separately so not to try too much at once and it said it fixed a few errors. But now it seems to be doing worse.
My System SpecsSystem Spec
16 Feb 2012   #45
gregrocker

 

Are you using Download SeaTools for DOS ISO Image from this page: SeaTools for DOS | Seagate

Once it's downloaded rightclick on it to burn to CD with Windows Image Burner, or install ImgBurn
to burn to CD at 4x speed.

Put the CD in the drive and tap the Gateway F10 key to boot the CD, or follow these steps:
How to Boot your Computer from a Bootable CD or DVD - Boot to CD
My System SpecsSystem Spec
16 Feb 2012   #46
StazzieJones

Window 7 64 Bit
 
 

I've tried 4 different Cd's now and the only thing I may get on my screen when pushing F10 is edit boot options. I even tried it with the ISO recorder. It will not boot from it.
My System SpecsSystem Spec
16 Feb 2012   #47
gregrocker

 

Does it show CD drive as one of the F10 boot options?

If not use the blue linked tutorial to enter BIOS setup and set CD drive first to boot.

At reboot look for prompt to "Press any key to boot CD."
My System SpecsSystem Spec
16 Feb 2012   #48
StazzieJones

Window 7 64 Bit
 
 

I've tried that too, I've set USB cd-rom to number 1. there is nothing that pops up but f2 for setup. I've tried over and over with all discs, writing speeds, and three different burning programs.
My System SpecsSystem Spec
16 Feb 2012   #49
gregrocker

 

Do you have a CD drive which is connected by USB cable?
My System SpecsSystem Spec
18 Feb 2012   #50
StazzieJones

Window 7 64 Bit
 
 

I'm sorry for taking so long. No it's inside the laptop but that's all I have listed. I have USB cdrom, USB hdd, USB fdd, ideo 0-2, and network boot: LEGACY PCI DEVICE.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 help is this a hardware problem?




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
DVD RW hardware problem
I Had an issue with DVD RW. Unable to find DVD RW in my computer window,but i can eject it manually. Can i know the possible cause of problem??
Hardware & Devices
Laptop Windows 7 Problem/Software/Hardware? Keyboard problem
Okay, right now I'm currently trying to find out whats wrong with a keyboard that is on a laptop, after the computer starts there are some script errors, I don't know exactly what they are but I ran combo fix without safe mode and restarted the scripts went away...and it started working after...
Hardware & Devices
Hardware t%l and 3D Problem HELP
Ok i ran a test on system requirements lab about a week or two ago and it all passed threw the roof then a couple of days ago i ran a test and it said that my video card didnt have Hardware t%l and 3D I have a ATI radeon hd 5740 on a pavilion dv6 hp laptop and i know for certain mine has ...
Graphic Cards
Is this a hardware or O/S problem
Is this normal for Windows 7? I recently purchased a new laptop (Dell Studio XPX16) which came pre-installed with Windows 7(64 bit). On my old laptop I used Vista (32bit) without any major issues. I duly used Dell Data safe to make a backup of my system before doing anything else. A couple...
BSOD Help and Support
Hardware problem?
My friend was installing Windows 7, and then couple of days later the computer started to restart every 4 hours, and now she does it every 1,5 hours or less. She always shows blue screen and then restart. Any ideas? Could it be a corrupt install?
Hardware & Devices
BEX - Hardware or OS problem?
hi, im new here (it's my first post here) , so don't kick me if i created this thread in a wrong place... about the problem.im using seven 2 days..it has many BEX problems, i have never had BEX problems never with XP or Vista, and have a question is BEX hardware or OS problem? Assassin's Creed...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 22:19.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App