Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: problems aft pc crash


18 Aug 2009   #1

xp, w7
 
 
problems aft pc crash

hi everyone!
my pc system is recovering from a serious crash resulting from a partition chaos (i happened to have been the cause )
so - the pc boots again ... BUT, there are some issues ...

1) windows 7 boots ... then goes into "starting desktop" and then remains on a light blue screen with the windows 7 build (7100) information in the lower right corner (& something like: "the authenticity of this version has not been validated yet"). nothing else. after waking up from "energy save" mode, the proper user selection tab appeared but when i clicked it, i got the same light blue blank screen - any ideas? windows repair mode does not show me any errors.
2) sorry if this is xp related but in case i will observe the same behavior in Windows 7 also, i think its legit to add this second problem here: after merging some partitions i find several folders "inaccessible" ie: clicking on it gives me "acces denied" . i tried to boot into save mode and adjust the user authorisations - however to no avail. even here i would get the message, that i do not have the authorisation ... / i could think - however i do not know for sure, that it could somehow be related to merging of two partitions. // being in admin mode - very strange isn't it? hmm ... any clues?

can someone think of a solution?

thanks for reading,
markus


My System SpecsSystem Spec
.

18 Aug 2009   #2

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by 149047 View Post
hi everyone!
my pc system is recovering from a serious crash resulting from a partition chaos (i happened to have been the cause )
so - the pc boots again ... BUT, there are some issues ...

1) windows 7 boots ... then goes into "starting desktop" and then remains on a light blue screen with the windows 7 build (7100) information in the lower right corner (& something like: "the authenticity of this version has not been validated yet"). nothing else. after waking up from "energy save" mode, the proper user selection tab appeared but when i clicked it, i got the same light blue blank screen - any ideas? windows repair mode does not show me any errors.
2) sorry if this is xp related but in case i will observe the same behavior in Windows 7 also, i think its legit to add this second problem here: after merging some partitions i find several folders "inaccessible" ie: clicking on it gives me "acces denied" . i tried to boot into save mode and adjust the user authorisations - however to no avail. even here i would get the message, that i do not have the authorisation ... / i could think - however i do not know for sure, that it could somehow be related to merging of two partitions. // being in admin mode - very strange isn't it? hmm ... any clues?

can someone think of a solution?

thanks for reading,
markus
markus

I just dont know where to start. did you "merge" the partitions? How?

I think you have so, so, many problems the only way to fix them will be to re-install windows, (and xp if it doesn't work)

Ken
My System SpecsSystem Spec
18 Aug 2009   #3

xp, w7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by zigzag3143 View Post
markus

I just dont know where to start. did you "merge" the partitions? How?

I think you have so, so, many problems the only way to fix them will be to re-install windows, (and xp if it doesn't work)

Ken
ken, thanks for posting!

i merged the partitions in partition magic 8.
hm ... i guess you're right. will go an make a clean new install.
unless ... hmm ... i'll wait for another 2 hours. perhaps some idea surfaces in this forum
markus
My System SpecsSystem Spec
.


18 Aug 2009   #4

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by 149047 View Post
ken, thanks for posting!

i merged the partitions in partition magic 8.
hm ... i guess you're right. will go an make a clean new install.
unless ... hmm ... i'll wait for another 2 hours. perhaps some idea surfaces in this forum
markus
So you dont want to dual boot roght? did you merge before the install? does either system work?

Ken
My System SpecsSystem Spec
18 Aug 2009   #5

xp, w7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by zigzag3143 View Post
So you dont want to dual boot roght? did you merge before the install? does either system work?

Ken
ok here's the details:
i have a working xp on the system.
then i installed Windows 7 on a second partition
everything worked fine.

then i installed Windows 7 64bit on a third partition (just bought 8gigs of ram)

at that moment the new and the old partitions made a real mess and unfortunately i decided to do a cleanup here. so i merged some partitions (no system partitions !!!) and rearranged free space.

here partition magic must have screwed something up because from then on Windows 7 would not show up in the mbr anymore. the error i got was a faulty ntoskrnl.exe. so i went into repair mode (from bootdisk) and made an automatic repair. after that Windows 7 showed up in the mbr again. however - after the user-icon the desktop would not come back and stay as described.
winxp is still perfectly ok
My System SpecsSystem Spec
18 Aug 2009   #6

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by 149047 View Post
ok here's the details:
i have a working xp on the system.
then i installed Windows 7 on a second partition
everything worked fine.

then i installed Windows 7 64bit on a third partition (just bought 8gigs of ram)

at that moment the new and the old partitions made a real mess and unfortunately i decided to do a cleanup here. so i merged some partitions (no system partitions !!!) and rearranged free space.

here partition magic must have screwed something up because from then on Windows 7 would not show up in the mbr anymore. the error i got was a faulty ntoskrnl.exe. so i went into repair mode (from bootdisk) and made an automatic repair. after that Windows 7 showed up in the mbr again. however - after the user-icon the desktop would not come back and stay as described.
winxp is still perfectly ok
Ok
So xp is fine. You are going to use 64bit right? Best, fastest way is to kill 32bit, and 64, re-install 64bit and it should be fine. If you can get into the win 7 installs back up anything you need.

Ken
My System SpecsSystem Spec
Reply

 problems aft pc crash




Thread Tools



Similar help and support threads for2: problems aft pc crash
Thread Forum
Computer crash problems Drivers
Using two GTX260 with SLI. Having crash problems. Hardware & Devices
MS Windows Vista lag and crash problems Virtualization
BSOD Crash Problems - Need Help! BSOD Help and Support
BSOD crash with various problems. BSOD Help and Support
HELP: Weird problems after crash, need advice General Discussion
Freezes and crash problems BSOD Help and Support

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 08:39 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33