Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.



Windows 7: User accounts created but not able to logon - No user profile

17 Feb 2012   #1

Windows 7 Professional 64-bit and 32-bit
 
 
User accounts created but not able to logon - No user profile

I am a lab technician for Microsoft classes at a community college. One of our students somehow messed up his hard drive. The computer is running Windows 7 Enterprise SP1 64-bit. The system has two administrator accounts and one standard user account. I am still able to logon with those accounts and there are SID keys for each of these users in the registry.

Now when we create a new user, the account is created without any problems. The user shows up on the logon page and after running the net user command, it shows up there as well. When I try to logon with the new user, I get a message: The User Profile Service failed the logon. User profile cannot be loaded.

None of the new user accounts show up in the registry. The other anomaly that I see is that the Default User folder is missing in each of the Users subdirectory for the three accounts where I have no problems.

I have read the Microsoft Knowledge Base Article 947215 and none of the methods apply to my problem. I also checked Local Group Policies and the Do not logon users with temporary profiles setting is not configured. I would appreciate any thoughts that anyone has this problem.

My System SpecsSystem Spec
.

17 Feb 2012   #2

Microsoft Windows 8.1 Pro 64-bit
 
 

Pixel, welcome to Sevenforums!

Have you tried a system restore yet? select a point before the problem began: System Restore
Try a repair install: Repair Install
Important! Read the warning box in the tutorials just in case they effect the user or your class
Credits: Both tutorials created by Brink

Let me know which of these tutorials you are able to do, and if they correct the problem.
My System SpecsSystem Spec
17 Feb 2012   #3

Windows 7 Professional 64-bit and 32-bit
 
 

DustSailor,

Thanks for the response. I think that was my next option, but I wanted to see if any of the members had any suggestions to check out before doing that.
My System SpecsSystem Spec
.


17 Feb 2012   #4

Microsoft Windows 8.1 Pro 64-bit
 
 

Pixel,

Perhaps you might try an sfc scan, unless you have already: SFC /SCANNOW : Run in Command Prompt at Boot (by Bare Foot Kid).

Something else I found: User Profile Service failed the logon. User profile cannot be loaded. (by Brink).

Any deeper, and you will probably have to wait for someone more knowledgeable, as you say.
My System SpecsSystem Spec
17 Feb 2012   #5

Microsoft Windows 8.1 Pro 64-bit
 
 

**Previous post updated to reflect new content...
My System SpecsSystem Spec
Reply

 User accounts created but not able to logon - No user profile





Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:43 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33