Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: How do I stop - "Application/json" file down load popup?

15 Mar 2012   #11
pdoth

7 home premimum 64
 
 

Update - Here's another anomoly. If I use the search pane in the tools header (which is a mini Google search pane) first, then, modify the search text in the new pane that opens, the problem doesn't happen.
For instance, if I type in "Google" in the tools search pane, and press enter, the full Google search pane opens. From here I can type in anything, any number of times and the problem doesn't appear.

It only seems to happen if I use just the main Google search pane in the first instance.


My System SpecsSystem Spec
.
15 Mar 2012   #12
FliGi7

XP / Win7 x64 Pro
 
 

That is very weird. Have you tried resetting Firefox to the default settings? It's almost like it's been changed so it doesn't know how to deal with .json requests therefore it just assumes it's a file that it should prompt you to download.

http://www.howtogeek.com/howto/inter...installing-it/
My System SpecsSystem Spec
15 Mar 2012   #13
boohbah

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7600
 
 

have you tried a different google search pane
ie if your homepage is google then change it from google uk to google.com or vice versa and see if that makes a difference.
My System SpecsSystem Spec
.

15 Mar 2012   #14
pdoth

7 home premimum 64
 
 

@Fligi7 - completely wiped FF and reinstalled. Also happens with Chrom.
@boohbah - As I mentioned above it doesn't happen in the Google tool bar pane, but, if I try to do a 're-search', ie. change the critria in the main page search pane, that's when it happens.

Problem is with changing from UK to US will be different search results based on that country. BUT, worth a try!

I don't want to change my browser if I can help it, but, this is really anoying and has been going on for some time now despite FF updates.
My System SpecsSystem Spec
15 Mar 2012   #15
FliGi7

XP / Win7 x64 Pro
 
 

Even if you've uninstalled and reinstalled Firefox, have you tried resetting the settings per above?
My System SpecsSystem Spec
16 Mar 2012   #16
sherlockoc

win 7 pro
 
 

I have the same problem because i've installed an add-on called FastestFox. So I removed it and I haven't had a popup since. Try disabling your fastestfox and see if that works
My System SpecsSystem Spec
17 Mar 2012   #17
pdoth

7 home premimum 64
 
 

@FliGi7 - As far as I can tell all settings are back their default.
@sherockoc - I know what you mean about FastestFox, but I've uninstalled all plugins and addons.

Looks like I'll have to go over to iE9, didn't seem to happen on that.

Many thanks for all your help though Guy's, much appreciated.
My System SpecsSystem Spec
18 Mar 2012   #18
jdop

windows 7 64bit
 
 

I have this same issue on an xp machine, but not the Win 7 install which has many more add ons.
Very odd problem and quite annoying
My System SpecsSystem Spec
19 Mar 2012   #19
FliGi7

XP / Win7 x64 Pro
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by pdoth View Post
@FliGi7 - As far as I can tell all settings are back their default.
Right, but did you actually follow the instructions for resetting them, per the link Restore the Default Settings in Firefox Without Uninstalling It - How-To Geek ?

I'm only pushing this issue because following those particular instructions, even if you think you've personally reset everything, could be one of those fixes that you don't quite understand but works.
My System SpecsSystem Spec
30 Mar 2012   #20
pdoth

7 home premimum 64
 
 

I'm pretty sure now this is a FastestFox problem. Even though I uninstalled it it wasn't until I wiped the whole reg of it that the problem disapeared.

Haven't reistalled............ no more json problem.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 How do I stop - "Application/json" file down load popup?




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
file type Change back to "unknown application"
I was looking at the content of some .com-playback file types using the "open with" command and then selecting VLC player. Unfortunately I accidentally had the box ticked to open all files of this type with VLC from now on. The files were originally designated as being opened with an "unknown...
General Discussion
changing an ".ost"file to open with "unknown" application
I changed my outlook email .ost file to open with auto cad by mistake. Initially it was opening with an Unknown application. How can I enable it to open with an unknown application again? please help
Software
Want help to change file association to "unknown application"
I was playing Assassin's Creed 3,but one day it stopped displaying my profile in the game.So I decided to find the save games and try to solve it myself but ended up screwing it up.I changed a .save file's default application to the game application(hoping it would solve the problem).I now thought...
General Discussion
BSOD every few hours: mostly "STOP: 0x00000F4", "c00021a" & "c0000135"
Hi everyone! Yesterday my HP laptop (Windows 7) started getting BSOD with various types of errors (mostly "STOP: 0x00000F4", "STOP: 0x0000007A", "c00021a" and one "missing %hs, c0000135"). Most of the time it restarts without any issues and works fine right after the BSOD and then an hour or two...
BSOD Help and Support
How to get rid of this error "application has stop working" ?
Application is actually a game .previously it was working perfectly. But now whenever i tried to open it, it gives that error "application has stop working" . i also tried uninstalling that game and installed it again but the problem persists . i m using windows 7 professional 64 bit on hp probook...
General Discussion
I had this small window popup twice now "Application Monitor" ?
This small window popup twice now in the last week http://i1102.photobucket.com/albums/g446/tiptop2/weird123.jpg I had Hp connect remotely before this started happing could tha have something to do with it? Now i also have microsoft Network Monitor 3.4 but tha program is not running? The...
System Security


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:59.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App