Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Processes not loading properly on startup

24 Apr 2012   #1
allen1979

windows 7 home premium 64bit sp1
 
 
Processes not loading properly on startup

Hi everyone. I posted this a few days ago, but no help. Here is the problem. SOMETIMES when i startup the computer, all of the processes don't load( I checked the task manager). When the computer starts in this way, it kinda freezes and not much works until the rest of the processes load. ( i need 47 or so to start properly. when i am having trouble, only 37 load). And when they finally do load, Internet is super duper slow. Also not much else is fast at all.

But, if at this point i restart the computer, and IF the processes load properly(all 47 or so) I have no issues. The computer is really fast and does as it should.

Any thoughts would be greatly welcome.
Thanks everyone.


My System SpecsSystem Spec
.

24 Apr 2012   #2
Jerin

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Which of the process doesn't load on start-up, do have them noted down?
My System SpecsSystem Spec
24 Apr 2012   #3
allen1979

windows 7 home premium 64bit sp1
 
 

no, i didn't jot them down. When it's the problem is going on though, it won't let me show processes from all users. I just know that i need 47 to start normally with proper funcionality, and sometimes it only loads 37, and then the other 10. I will however take note next time to see which ones aren't loading.

It may take a few times for this to happen though. But when it does, i will let you know.

Btw, is there anything i can do til then to try to troubleshoot or fix the issues, or do you need to know which processes are loading properly?

ty for your time and input!
My System SpecsSystem Spec
.


24 Apr 2012   #4
DavidE

Win 7 Pro x64 SP1, Win 7 Ult x86 SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by allen1979 View Post
Btw, is there anything i can do til then to try to troubleshoot or fix the issues, or do you need to know which processes are loading properly?
There are many SF Tutorials you can look through that may help you such as:

Troubleshooting Steps for Windows 7
Gathering a Startup, Shutdown, Sleep, Hibernate, or Reboot Trace
My System SpecsSystem Spec
24 Apr 2012   #5
allen1979

windows 7 home premium 64bit sp1
 
 

thanks, i will give them a try. i will let you know what comes of it.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Processes not loading properly on startup




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
WinDbg Not Loading Properly
Hi, I have a new PC and I have installed WinDbg. Although when I open a Crash Dump it doesn't load past Loading User Symbols Loading unloaded module list I have set the symbol path to the same as I used to have it when it worked fine. Microsoft (R) Windows Debugger Version 6.12.0002.633...
BSOD Help and Support
Need some help windows not loading properly?
Hey there, so recently I moved my desk to the other side of my room. I turned it off when moving it and now when I turn it back on it just comes up with my wallpaper. This has never happened before and for some reason now I cannot open task manager (ctrl+alt+del) :( Been trying all day to...
General Discussion
Web pages not loading properly
Some web pages are not loading properly. Some are OK, some are not. For example, one newspaper is fine, another is not. The layouts are very basic and not readable. See example below. Any help would be gratefully welcome.
Browsers & Mail
Windows 7 won't startup properly - Stuck in startup repair loop
I have a Dell Inspiron and a while ago I shut down my PC and the next morning I was faced with options to repair my computer. It hung on the screen for ages before it actually came up with startup repair and supposedly fixed the problem. A few days later, everything got very slow and started to...
BSOD Help and Support
91 Processes right after startup???? help.
Hey guys. I've noticed lately that my computer hasn't been as fast as before. So I took a peek at task manager to see if theres much memory being taken up. about 1.71 Gb is being used up ( I am running 7 and have 6 Gb total). It says about 21% so im not worried. But for processes it is at 91 right...
Performance & Maintenance
Are the apps in my Startup loading properly?
With XP and Vista the Windows GUI would load first and then I would see the apps in my Startup folder load. With Windows 7 I see a large blue Welcome screen with a spinning circle and then I get the GUI with the app already loaded (tested with a shortcut to MSWord). Is there a way to have the...
General Discussion

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:34.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App