Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Unusual startup/shutdown issues, program hangs, slow loads, etc...

03 Jul 2012   #11
FlawedHero

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

Disk created; back in a bit with the results.


My System SpecsSystem Spec
.
03 Jul 2012   #12
FlawedHero

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

Complete, here's the results.
Unusual startup/shutdown issues, program hangs, slow loads, etc...-img_3334.jpg

Also, in an interesting turn of events, I had to manually choose which network to connect to and instead of getting stuck at "Identifying" while still allowing me access, it joined the network right away. Curious, I tried to open Spotify and it opened in roughly the same time as it did before all of this happened.

So now I'm even more confused but hopefully it's a good sign. I followed the instructions to a T so as far as I'm aware, nothing really changed but it's magically working. Hrm.


My System SpecsSystem Spec
03 Jul 2012   #13
Layback Bear

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

Just a though. Was Norton completely removed before installing MSE?
My System SpecsSystem Spec
.

03 Jul 2012   #14
FlawedHero

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

I was unable to uninstall anything and was also unable to install MSE.

Attempting uninstall would result in the uninstall dialog from disappearing and reporting that I must wait for an uninstall to finish before attempting another. Left up for over an hour, no change.

In trying to install MSE, it would hang about halfway through the process, no change for ~30min.
My System SpecsSystem Spec
03 Jul 2012   #15
solarmystic

Windows 7 x64 Professional SP1
 
 

Hmm.. we've nearly reached the end of our rope here...

I'm inclined to ask you to perform the semi-nuclear/nuclear option (clean install/repair install) as listed as the final 2 steps in the Troubleshooting Guide i linked to your earlier on, but I'll hand it over to Guru Layback Bear to offer a fresh perspective on your problem...

Repair Install

Clean Reinstall - Factory OEM Windows 7

Thanks for being very patient and sticking with me so far and I apologize for not being able to definitively solve your issue...
My System SpecsSystem Spec
03 Jul 2012   #16
FlawedHero

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

No need to apologize at all, you've been incredibly helpful
My System SpecsSystem Spec
03 Jul 2012   #17
Layback Bear

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

First things first. You must uninstall Nortons before you can properly install MSE.
https://www-secure.symantec.com/nort...=english&ct=us
I haven't used Norton in years but I still remember the hell I went through getting all of it gone.
IMHO Norton can be causing many of your problems.
When trying to repair Microsoft's operating system using Microsoft's anti virus make thing easier. They like each other.
Get back with your results and we all can go from their.
My System SpecsSystem Spec
03 Jul 2012   #18
FlawedHero

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

Sounds good, I'll do that now. Back in a moment.
My System SpecsSystem Spec
03 Jul 2012   #19
karlsnooks

MS Windows 7 Ultimate SP1 64-bit
 
 

I agree with Layback Bear.

Get Norton uninstalled!

I'll give you what links I have on the topic.

http://us.norton.com/support/kb/web_...080710133834EN

I will give further advice after Norton is removed.

After removing Norton, try to install MSE again.

We must have Norton out of the way first.
My System SpecsSystem Spec
03 Jul 2012   #20
Layback Bear

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

Thanks Karl for the links.
Also unplug everything from your computer not needed. No phone, printers, card readers, hard drives or any other little goodie not needed.
I and others do things step at a time, please do them in that fashion and we will get you going on your way to happy computing.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Unusual startup/shutdown issues, program hangs, slow loads, etc...




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
one of 3 user cant login,slow startup,system hangs
Hi, I have a dual win 7 machine.in one instance,windows loads slow,i have 3 users-all admins,the one I use most,cant log in now.it takes forever to load and eventually hangs.when I try other users it loads fine but when I try to access main user's documents through explorer it takes a long ...
Performance & Maintenance
Welcome screen hangs and very slow startup.
Is my old HDD causing the welcome screen to hang? Also, after the welcome screen, it takes about 2 minutes to load up all the applications. I checked the task manager and the CPU usage didn't go over 30% the whole time. Is my old HDD causing both these problems?
Performance & Maintenance
Windows hangs on startup screen, SSD related issues.
Hi, I have encountered a rather unique problem and require some advice and/or help. Earlier this week I built a machine for an office based company, everything went smoothly; the specs are below. i5 4570 ASRock Z87-PRO4 SanDisk Ultra Plus 256GB SSD <--- The problem (?) GTX 660 Barracuda...
Installation & Setup
Desktop Icons Loads slow on startup.
After every reboot my desktop icons loads a little bit slow. (6 shortcut icons) I have already disabled all startup program and almost all services except Microsoft ones offcourse, but the icons switches to blank icon and then back to the desired icons after 1-2 seconds after windows startup. The...
Performance & Maintenance
Need help regarding slow boottime slow startup and hangs
I bought this Fujitsu laptop for less than a year. Its only for my school work. It takes forever to bootup, startup and it sometime hangs when I open up a program or typing. For the bootup, it takes very long time on the window logo, after that the black screen, followed by the welcome page with...
Performance & Maintenance
Slow startup/shutdown, no auto refresh, update hangs
Hi, I just installed a retail copy of win 7 on my laptop and have been experiencing some issues. At first everything worked fine but out of the blue my desktop/folders have not been auto-refreshing. Whenever I try to delete or create a new folder I have to manually refresh to the folder in order...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:50.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App