Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Asus 74 booting problem please help

06 Jul 2012   #1
ALAN TIPPING

windows 7 64 bit
 
 
Asus 74 booting problem please help

I Have a ASUS GS74S Series that will not boot up. I have run and tryed everything under the sun. the problem signatures i am getting are
problem sig 1-6.1.7600.16385
problem sig 2-6.1.7600.16385
problem sig 3- unknown
problem sig 4- 21200154
problem sig 5- AutoFailover
problem sig 6-15
problem sig7- Bad Driver
os version - 6.1.7600.2.0.0.256.1
local id - 1033

i get the window symol then black screen

Pleas anyone help


My System SpecsSystem Spec
.

06 Jul 2012   #2
Kaktussoft

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bits 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ALAN TIPPING View Post
I Have a ASUS GS74S Series that will not boot up. I have run and tryed everything under the sun. the problem signatures i am getting are
problem sig 1-6.1.7600.16385
problem sig 2-6.1.7600.16385
problem sig 3- unknown
problem sig 4- 21200154
problem sig 5- AutoFailover
problem sig 6-15
problem sig7- Bad Driver
os version - 6.1.7600.2.0.0.256.1
local id - 1033

i get the window symol then black screen

Pleas anyone help
It tells you Bad Driver. Did you update drivers recently? Was computer working fine before?
My System SpecsSystem Spec
06 Jul 2012   #3
Kaktussoft

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bits 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ALAN TIPPING View Post
I Have a ASUS GS74S Series that will not boot up. I have run and tryed everything under the sun. the problem signatures i am getting are
problem sig 1-6.1.7600.16385
problem sig 2-6.1.7600.16385
problem sig 3- unknown
problem sig 4- 21200154
problem sig 5- AutoFailover
problem sig 6-15
problem sig7- Bad Driver
os version - 6.1.7600.2.0.0.256.1
local id - 1033

i get the window symol then black screen

Pleas anyone help
Do you mean you see the animated windows flag when booting... and then black screen? If so do you see a cursor (most likely on top-left of screen)? is it blinking? Is system still booting (although you don't see anything)? Check for disk activity light to see if computer is actually doing something
My System SpecsSystem Spec
.


06 Jul 2012   #4
ALAN TIPPING

windows 7 64 bit
 
 

Onky update done was with widow automatic... i have restored to before still not working. I shut it done at night and next mroning this was happening
My System SpecsSystem Spec
06 Jul 2012   #5
ALAN TIPPING

windows 7 64 bit
 
 

yes the disk is still working i can boot up with a differnet option with google chrome but i need onto windows, There is activity happening but its like it is freezing
My System SpecsSystem Spec
06 Jul 2012   #6
Kaktussoft

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bits 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ALAN TIPPING View Post
Onky update done was with widow automatic... i have restored to before still not working. I shut it done at night and next mroning this was happening
you did a "system restore" to a point in time PRIOR to problems?
My System SpecsSystem Spec
06 Jul 2012   #7
Kaktussoft

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bits 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ALAN TIPPING View Post
yes the disk is still working i can boot up with a differnet option with google chrome but i need onto windows, There is activity happening but its like it is freezing
google chrome??? What OS running then? Do you have multiboot?
My System SpecsSystem Spec
06 Jul 2012   #8
ALAN TIPPING

windows 7 64 bit
 
 

yes and still the same
My System SpecsSystem Spec
06 Jul 2012   #9
Kaktussoft

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bits 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Normally a "system restore" goes back in time. So last updates are gone. That should fix the problem. But it isn't.... strange.

Can you boot in "safe mode"?
My System SpecsSystem Spec
06 Jul 2012   #10
Kaktussoft

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bits 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

For now I see it's a bad driver and there's still activity... so it boots up. But you don't see anything. Bad video driver maybe(?)

Cursor is on black screen and blinking?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Asus 74 booting problem please help




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Asus not booting properly, boot options don't work consistently
I'm having trouble with my Asus desktop not booting properly. I get this message: "Reboot and Select proper boot device or Insert Boot Media in Selected Boot device and press a key" I have tried setting the boot options variously switching between manually setting between the boot options...
General Discussion
Booting Problem
I have run across a strange problem with my laptop. It boots up OK, but when it gets to the desktop, the icons are there but the Start Button is just a yellow light. The PC is still loading and just continues to load. I did an Image Restore to a date before I had the problem, but I still have...
General Discussion
Asus laptop totally not receiving any power/ not booting.
I've a 3 years old Asus laptop. Recently tried to power it on, but I realised that it isn't even receiving any electricity from the charger. The orange LED which will light up when it is charging doesn't light up.. Screen is a full black screen when I power it on.. Nothing happens. Tried...
General Discussion
My ASUS booting screen does not show on startup
This morning, when I was turning on my computer. (My computer is a Windows 7 64-bit, and the model is an ASUS CM5571) the ASUS logo did not appear in the beginning, however the rest of my computer turned on like normally. Whenever I usually turn on my computer, the first screen I see is this:...
General Discussion
Windows 7 professional x64 stucks while booting on ASUS A52J laptop
Hello. I have new laptop, ASUS A52J, i3 processor, 4 GB of memory, 640 GB hdd and so on. It runs legal Windows 7 professional, x64 system and it usual memory usage after booting is around 40% as I have many applications loaded on boot (Skype, MSN, Hamachi, Avast, MSE, and few other...
General Discussion

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 16:36.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App