Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Hardware

07 Jul 2012   #1

64 bit
 
 
Hardware

I am unable to run any programs on my laptop. When I turn on my computer, it asks if I want to run it normally or in one of the safe modes. I click normally. It will start up fine, however whenever I click on a program, there is a spinning blue circle near my cursor. It stays there for minutes and nothing happens. I can't do anything on my computer. Help please


My System SpecsSystem Spec
.

07 Jul 2012   #2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ultimate 64
 
 

highmrk,
Welcome to sf. Please tell use as much about your system as you can. Make, model, anti-virus, malware. When was the last time that the system was normal? What were you doing when it began to have issues. Depending on the antivirus I would let the system open in safe mode with networking download the latest antivirus update and run it several times to see if it pulls something up or quarantines it to start with though we need some basics as above.
My System SpecsSystem Spec
07 Jul 2012   #3

64 bit
 
 

It is a Dell laptop, i3, with microsoft security essentials. I began to have problems yesterday. It was running perfectly fine 2 days ago. But when I tried to use it in the morning yesterday, I couldn't run any programs.
My System SpecsSystem Spec
.


07 Jul 2012   #4

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

The first thing to try is System Restore to a date before the problem started.

Type system restore in the search box. If you don't see any restore points before the problem started, click the box in the lower left corner Show more restore points.
My System SpecsSystem Spec
07 Jul 2012   #5

64 bit
 
 

I used system restore. I believe it worked. Thank you guys
My System SpecsSystem Spec
07 Jul 2012   #6

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ultimate 64
 
 

That's great, I stepped away for a long drive and glad to hear that the restore point worked. That was going to be the next thing I was going to suggest but always a good idea to run your AV in safe mode and see if you can find something. Again welcome and see you around !
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Hardware




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Hardware
Thread Forum
Solved In what way mac hardware differs from PC hardware? Hardware & Devices
Solved New Hardware Hardware & Devices
Hardware for new PC Hardware & Devices
New hardware failure...but no new hardware. BSOD Help and Support
RAM going to hardware Hardware & Devices
hardware for new rig. Hardware & Devices
Win 7 on new hardware General Discussion

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:08 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33