Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No gadgets


12 Sep 2009   #1

Windows 7
 
 
No gadgets

I'm running the 64 bit Build 7100 version of Windows 7 Ultimate.
When I right click the desktop, there is no gadgets option.
There are no gadgets options in the control panel.
I've tried every level of UAC.
Google hasn't been any help as of yet.
Were gadgets not included in Build 7100?

My System SpecsSystem Spec
.

12 Sep 2009   #2

Win7 Enterprise, Win7 x86 (Ult 7600), Win7 x64 Ult 7600, TechNet RTM on AMD x64 (2.8Ghz)
 
 

A lot of us has all kinds of gadgets


Attached Thumbnails
No gadgets-gadgets_cluster.jpg  
My System SpecsSystem Spec
12 Sep 2009   #3

Windows 7 Ulti. x64
 
 

Is it selected in your features list, cp/programs and features
My System SpecsSystem Spec
.


12 Sep 2009   #4

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by mewnlite View Post
I'm running the 64 bit Build 7100 version of Windows 7 Ultimate.
When I right click the desktop, there is no gadgets option.
There are no gadgets options in the control panel.
I've tried every level of UAC.
Google hasn't been any help as of yet.
Were gadgets not included in Build 7100?
is sidebar running in task manager? right click taskbar run task manager and look for sidebar under processes

Quote   Quote: Originally Posted by DocBrown View Post
A lot of us has all kinds of gadgets
And most of them work most of the time <g>


Ken
My System SpecsSystem Spec
12 Sep 2009   #5

Windows 7 Ulti. x64
 
 

Name:  gadget turn on.JPG
Views: 54
Size:  60.7 KB search for windows features then turn the windows on or off and restart, then turn back on and restart


My System SpecsSystem Spec
12 Sep 2009   #6

Windows 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by myzr7 View Post
Is it selected in your features list, cp/programs and features
No it wasn't. How embarrassing!
It works fine now. Thanks!
My System SpecsSystem Spec
12 Sep 2009   #7

Win7 Enterprise, Win7 x86 (Ult 7600), Win7 x64 Ult 7600, TechNet RTM on AMD x64 (2.8Ghz)
 
 

Congrats mewnlite
My System SpecsSystem Spec
12 Sep 2009   #8

Windows 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by myzr7 View Post
Attachment 27761 search for windows features then turn the windows on or off and restart, then turn back on and restart
I can't believe I didn't look there before I posted.
Thanks! (Yes, it works fine now)
My System SpecsSystem Spec
12 Sep 2009   #9

Windows 7 Ulti. x64
 
 

Welcome to Seven Forums and thanks for posting back and telling us your resolution. Many posters do not let us know the outcome. Enjoy!
My System SpecsSystem Spec
12 Sep 2009   #10

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Larry


Nice fix. big grins for this one


Ken
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No gadgets




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:27 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33