Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: apostrophe key does not work correctly

11 Oct 2012   #1
inaniloquent

Windows 7 Home Premium 64-Bit
 
 
apostrophe key does not work correctly

I have not been able to use the apostrophe key because of some keyboard setting I can`t fathom. Basically, to use the key I have to hold it down for ages ''''''''''' but then lots of them appear after a really long delay. I know it`s not the keyboard because if I change to Japanese input it works okay.
It is not the problem where it waits for the next key to be pressed before appearing.

How do I fix this for my UK keyboard?


My System SpecsSystem Spec
.

11 Oct 2012   #2
rraod

MS Windows 7 Ultimate 64-bit SP1
 
 

Please see these links

Apostrophes and double quotes don't show up until I type the next letter

why must i press apostrophe key twice?

Looks like this problem appears when an International keyboard layout is used. Try to use a native UK only keyboard or US keyboard.
My System SpecsSystem Spec
11 Oct 2012   #3
inaniloquent

Windows 7 Home Premium 64-Bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by rraod View Post
Please see these links

Apostrophes and double quotes don't show up until I type the next letter

why must i press apostrophe key twice?

Looks like this problem appears when an International keyboard layout is used. Try to use a native UK only keyboard or US keyboard.
Did you not read my post...? I said that that first link is NOT my issue, and that I am using a native UK ENG keyboard.

I have also already looked at the 2nd link when I was googling my issue - not only is it not applicable but it does not contain a solution.
My System SpecsSystem Spec
.


11 Oct 2012   #4
PaulSoebekti

Win 7 64 bit
 
 

Try this: Open Notepad or Word to test the following.
Hold down Shift + Ctr keys down once and then see if you're able to type the apostrophe symbol.
Toggle the swith till you get the apostrophe back (holding down Shift + Ctl keys toggles the keyboard' language setting).

Paul
My System SpecsSystem Spec
13 Oct 2012   #5
inaniloquent

Windows 7 Home Premium 64-Bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by PaulSoebekti View Post
Try this: Open Notepad or Word to test the following.
Hold down Shift + Ctr keys down once and then see if you're able to type the apostrophe symbol.
Toggle the swith till you get the apostrophe back (holding down Shift + Ctl keys toggles the keyboard' language setting).

Paul
Thanks for the response, unfortunately this makes no difference
My System SpecsSystem Spec
16 Nov 2012   #6
inaniloquent

Windows 7 Home Premium 64-Bit
 
 

anyone else got any ideas??? still not working
My System SpecsSystem Spec
29 Dec 2012   #7
inaniloquent

Windows 7 Home Premium 64-Bit
 
 

....
My System SpecsSystem Spec
Reply

 apostrophe key does not work correctly




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Master of Orion II - Anyone got it to work correctly?
I'm hoping someone has tried installing it and had full success with it. I've installed it and patched it up to version 1.31. Compability is set at win95 and 640x480 for resolution. Works great except it look like the color pallete is all messed up. I decreased color depth to 16bit and still...
Gaming
Does the Internet Explorer 9 back button not work correctly for you?
I have had issues, as well as other people, with the Internet Explorer 9 Back button not working. I click it and it doesn't go back. I have to click it a bunch for it to go back. If you have found a fix for this, please state the fix below, so others can be helped.
Browsers & Mail
My Win 7 x64 doesn't work correctly with DDR3
Motherboard: Gigabyte GA-EX58-UD3R Rev: 1.0 CPU: Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHz Memory: Kingston DDR3 4096MB PC10666 1333MHz BIOS EX58-UD3R F11 OS Microsoft Windows 7 Ultimate (64-bit) 6.1.7601.17727 (Win7 RTM) I bought 1 module Kingston DDR3 4096MB PC10666 1333MHz to run at...
Hardware & Devices
ATi 9550 drivers don't work correctly
Hi evreybody, I'm new, I'm not english (so, I'm sorry since now if something will be wrong with the language) and I have a big problem with my video card since I installed Windows Seven. AMD does not support my video card (an ATi Radeon 9550 256Mb) with compatible drivers for Seven. I tried to...
Drivers
Upgraded to 4GB Ram 64bit but doesnt work correctly
Hi, I have recently upgraded my Dell Latitude D531 from XP 32 bit to Windows 7 Professional 64 bit. Previously I had 2.5GB of RAM, however having undertaken a crucial scan it said I can now have 4GB of RAM. So, I ordered a new 2GB and replaced the 512MB stick. Upon booting up for the...
Hardware & Devices
Win 7 search does not work correctly..help??
This is a fresh install and I have Indexing enabled for the Entire root drive and have not altered any settings for Windows Search functions. Example is file extension .fdb (It's a legacy database file), I have hundreds of this is several locations that I cannot recall all locations so I'm...
General Discussion

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 18:40.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App