Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Urgent help with PC


22 Oct 2012   #1

Windows 7 64 bit Home Premium
 
 
Urgent help with PC

I just got this PC a month ago. And well lastnight I went to move the 1TB HDD down to 3rd bay so I could install another 1TB HDD. It was being derpy to start so I reset my BIOS settings. and now its really slow I can boot it up but it takes longer and I'm worried about it. My Specs are below.
And ever since my motherboard screen takes longer then usual.

Is a video. Ignore the sound please. I'm kinda in a bad spot right now.
As you can see. That's extremely slow motherboard screen ( dont know what its called )



My System SpecsSystem Spec
.

22 Oct 2012   #2

Windows 7 Professional x64 Linux Mint 16
 
 

Don`t know why you had to move a hard drive just to install another. Did you move any sata cables ? I would suggest putting everyhting back as it was, or just wait for things to come around. Simply adding a hard drive should have not slowed the system down at all.
My System SpecsSystem Spec
22 Oct 2012   #3

Windows 7 Home Premium 64-bit SP1
 
 

check your bios cause when you reset the bios settings i bet it made the hard drives be seen as IDE.. and you will need to switch it back to AHCI.. just a guess...
My System SpecsSystem Spec
.


22 Oct 2012   #4

Windows 7 64 bit Home Premium
 
 

I seemed to have fixed it. I suppose.
And to the person asking why I moved it. The SATA Power could not reach to the new drive. So I had to kinda move stuff around. It works now though. I hope it stays this was and doesn't derp up again. Please keep this topic going until I know if its fixed or not.
My System SpecsSystem Spec
22 Oct 2012   #5
Microsoft MVP

 

What did you do to "fix" it?
My System SpecsSystem Spec
22 Oct 2012   #6

Windows 7 64 bit Home Premium
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by gregrocker View Post
What did you do to "fix" it?
I think it's fixed. Its only about a second longer to load then it was when it was normal.
I'm guessing because of the new HDD. I just fiddled with it I guess I'd say. And I think it's fixed.
Hope it doesn't come back!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Urgent help with PC




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Urgent help with PC
Thread Forum
Please Help [URGENT] Sound & Audio
need help... very urgent Backup and Restore
[URGENT] BOOT LOADER ERROR [URGENT] Installation & Setup
Need help urgent please Hardware & Devices
[URGENT] All System Restore Point Gone!![/URGENT] Backup and Restore
Urgent ISO Help ? :( Installation & Setup
I need Urgent Help! Software

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:19 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33