Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: safemode continual reboot - never start - set in msconfig

07 Nov 2012   #1
chrisdug

windows 7 professional 64 bit
 
 
safemode continual reboot - never start - set in msconfig

I was instructed to remove my antivirus software and reinstall it by avast. They said to run their tool in safe mode. Try to start computer in safe mode and it gets just so far and reboots. Look for help and it is suggested I set MSConfig to boot as safemode/minimal. Do that and restart. Endlessly restarts - safe mode will not load, it just gets so far and then reboot.

My computer will not start now at all. Can not get a command prompt, safe mode, and could not do a restore for some unknown reason.

How can I reset my computer so it will start normally?

Can I reset msconfig in some other way? is there something I can do starting from the windows 7 disk?

Please explain yourselves well - I am a computer user and not a programmer. Probably how I got here in the first place...

Thanks for any help!


My System SpecsSystem Spec
.

07 Nov 2012   #2
Ztruker

Windows 8 Core X64
 
 

Does F8 take you to the Advanced Boot Options screen. If so, select Repair your computer, then Restore your computer. Restore it to a date/time before you made the changes.
My System SpecsSystem Spec
07 Nov 2012   #3
chrisdug

windows 7 professional 64 bit
 
 

Tried that - it would not accept my last two restore points and I gave it up.
My System SpecsSystem Spec
.


07 Nov 2012   #4
chrisdug

windows 7 professional 64 bit
 
 

Tried restore again with my 3rd restore point - it restored but the msconfig setting is still set to safe mode, and it still will not start. This setting must be deeper then where a restore point will get you...
My System SpecsSystem Spec
08 Nov 2012   #5
Ztruker

Windows 8 Core X64
 
 

My System SpecsSystem Spec
Reply

 safemode continual reboot - never start - set in msconfig




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Cannot boot into Safemode, not even with msconfig
I'm trying to boot into safemode but cannot get it to open. I've tried F8, F2, F12. Del takes me into the BIOS settings and there is nothing in there to boot into safemode. I went into msconfig and told it to boot into safemode and it booted into regular Windows after restarting. I went into...
Installation & Setup
Normal Startup Splashscreen freezes then reboot- Can enter safemode-
I've been looking for a fix for 5 hours and no luck- System restarts as soon as it enters the splash screen, but I can enter into safe mode- Tried repair - and still no luck- any one got an idea?
BSOD Help and Support
Normal Startup Splashscreen freezes then reboot- Can enter safemode-
I've been looking for a fix for 5 hours and no luck- System restarts as soon as it enters the splash screen, but I can enter into safe mode- SFC /SCANNOW Detects nothing. . . Tried bootrec commands and did nothing.. . Tried chkdsk /f /r and still nothing. . .
General Discussion
using safemode to start image recovery
if i boot start into safe mod would i still be able to run a image recovery from my portable hdd where my image recovery is
Installation & Setup
[REBOOT] Sudden Random Reboot and black screen at start up!
- x64; - the original installed OS on the system: Windows 7 fresh install; - full retail version; - What is the age of system (hardware): less than one year; - What is the age of OS installation: less than three months. Hello, this morning my elitebook 8540w suddenly rebooted and during...
BSOD Help and Support
Vista only starts in safemode, normal start chrashes ?
hi ! i got a problem with Vista, a normal start causes a crash (+memdump), it only starts in safemode, any ideas on how to repair it ? i have already ran the installation-disk several times. what´s a little bit mysterious is the fact that last time i used that Vista-partition it worked...
Installation & Setup

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:50.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App