Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Back trouble


18 Nov 2012   #1

Home Premium 64 bit
 
 
Back trouble

Windows 7 HP and Chrome Browser

I am finding that sometimes, for example, when reading a forum's thread that has several pages, that use of the back button or arrow does not work. I remain on the same page. The icon in top left rotates too. A few times it works eventually, but mostly I have to use the equivalent of something likea site's "AAAForum > Internet > Web Browsing & Email > Start new topic" and select the penultimate item; not helpful if you wan to step back a page pf the thread.

I cannot work out if it only happens on certain sites.

What could be the cause, and the cure? Ideas anyone?

My System SpecsSystem Spec
.

18 Nov 2012   #2

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Might well be chrome causing this, try Firefox fo a spell!
My System SpecsSystem Spec
18 Nov 2012   #3

Windows 7 Professional x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by rundwald View Post
Windows 7 HP and Chrome Browser

I am finding that sometimes, for example, when reading a forum's thread that has several pages, that use of the back button or arrow does not work. I remain on the same page. The icon in top left rotates too. A few times it works eventually, but mostly I have to use the equivalent of something likea site's "AAAForum > Internet > Web Browsing & Email > Start new topic" and select the penultimate item; not helpful if you wan to step back a page pf the thread.

I cannot work out if it only happens on certain sites.

What could be the cause, and the cure? Ideas anyone?
Does the same behavior occur when using IE?
My System SpecsSystem Spec
.


18 Nov 2012   #4

Home Premium 64 bit
 
 

I haven't tried FF or IE, but will. As the problem is intermittent, proof positive could be elusive. Today one forum which seems a frequent sufferer is working OK. Might it be something their end at all?
My System SpecsSystem Spec
18 Nov 2012   #5

Windows 7 Professional x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by rundwald View Post
I haven't tried FF or IE, but will. As the problem is intermittent, proof positive could be elusive. Today one forum which seems a frequent sufferer is working OK. Might it be something their end at all?
Doubtful, if it happens on several forums. But, then again...
My System SpecsSystem Spec
19 Nov 2012   #6

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by rundwald View Post
I haven't tried FF or IE, but will. As the problem is intermittent, proof positive could be elusive. Today one forum which seems a frequent sufferer is working OK. Might it be something their end at all?
My money is on your browser. You might even consider un-installing and re-installing Chrome. I had a few problems with it and switched to Firefox. I use Joomla CMS and I need the add ons that are available for FF so FF is the browser of choice for me!
My System SpecsSystem Spec
19 Nov 2012   #7

Win 7 Ultimate 64 bit
 
 

I almost never use the back button when browsing. I always open forums and threads in new tabs. When I'm through with the thread, I delete the tab and and, bingo, I'm back where I was. Right now, I have three tabs open: Windows 7 Forums, General Discussion, Back Trouble
My System SpecsSystem Spec
19 Nov 2012   #8

Windows 7 Home Premium x64
 
 

I'm with the majority here as it sounds like a browser issue to me. Following any of the hints here should help, if not then we'll be happy to offer more suggestions.
My System SpecsSystem Spec
19 Nov 2012   #9

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Lady Fitzgerald View Post
I almost never use the back button when browsing. I always open forums and threads in new tabs. When I'm through with the thread, I delete the tab and and, bingo, I'm back where I was. Right now, I have three tabs open: Windows 7 Forums, General Discussion, Back Trouble
Then how do you cope when you are reading a thread that goes over one page, you get to Page 3 or 4 and need to go gack to say, a link on page 1?
My System SpecsSystem Spec
19 Nov 2012   #10
whs
Microsoft MVP

Vista, Windows7, Mint Mate, Zorin, Windows 8
 
 

If you have a back button on your mouse, try that.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Back trouble




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:50 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33