Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Locking up on boot up - just started and intermittent

18 Nov 2012   #11
glennc

Windows 7 Ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Sir George View Post
Quote   Quote: Originally Posted by glennc View Post
Hello Sir,
I decided to investigate the uninstall link instructions that you provided. Found a lot of clutter left about on IObit Anti-malware. Did multiple searches and have finally come to entries that I am not allowed to delete in regedit. The are in numerous Windows > Component Based Servicing > Packages such as Microsoft-Windows-RemoteDestopService-WinIP-Package-31bf385XXXXX-amd64-en-US-7.7601XXXX type entries. This particular on shows in entry InstallLocation \\?\C:\Program Files (x86)\IObit\AdvancedSystemCare 6\KB25XXXX.cab.Temp\ then a whole bunch of alphanumeric characters.
I have no idea of what these entries and there are many similar to the above, do or how to uninstall.
RevoUnistaller runs the software's unistaller then allows deeper scans. But it missed many of the registry entries I deleted and all of these cryptic things....
Again any help is appreciated!
Glenn
Are you familiar with Ccleaner? At this point I would suggest downloading it and running the reg cleaner provided. But, please, post back after you have installed the program and before using it.

Download link for Ccleaner;

http://www.piriform.com/ccleaner/download/standard
Hello Sir George,
I've been using CCleaner for years and I did run it before and after. Didn't seem to go deep enough to get to those .cab type weird files. Thanks again!
Glenn


My System SpecsSystem Spec
.
20 Nov 2012   #12
glennc

Windows 7 Ultimate
 
 

Hello to all,
The initial problem seems to still exist. Although when it booted, it booted faster without the ASC, I also dumped the gadget. A strange occurrence happened.
Got email from my provider that my email address might be compromised. Called them and they help me reset it. It worked, but I was leary.
So in safe mode I spent the day running Sophos AV, NIS, MSE, Malwarebytes, SuperAntispyware and MSert.exe on it. Came through with no issues. Rebooted and as it was late I updated NIS and ran that overnight in my Owner acccount, with a shutdown. I started it up this morning and the drive ran it's lengthy process and it booted. When I went to my user account it stopped running and the account came up locked with a waiting prompt and then I got very slight very intermittent drive activity. I mean like a blink over many long spaces of inactivity. I have also heard the drive recently grind during startup (twice). I had to kill power and restart to gain control on this startup like the initial problem of this thread.
Is this a possible sign of hardware or a possible malware problem. Any help is appreciated.
Glenn
My System SpecsSystem Spec
20 Nov 2012   #13
Injust

Windows 7 64-bit
 
 

I highly doubt that it is malware, considering that you heard your hard drive grind :P
But you should leave it to the experts, I'm just trying to help here
My System SpecsSystem Spec
.

20 Nov 2012   #14
glennc

Windows 7 Ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Injust View Post
I highly doubt that it is malware, considering that you heard your hard drive grind :P
But you should leave it to the experts, I'm just trying to help here
Thanks Injust.
Glenn
My System SpecsSystem Spec
02 Dec 2012   #15
glennc

Windows 7 Ultimate
 
 

Hello to all,
The problem has gone away until today. There has been no grinding and it passed multiple chkdsks and sfc's. This morning on a reboot from an Apple software update it rebooted and it brought up the desktop and the shortcuts and then the drive started running intermittently and there was the waiting circle. This is Exactly the symptom that it was previously showing. I powered off, restarted in normal windows and it is running correctly. I downloaded the Western Digital diagnostics and the quick test says the drive passed. I'm now running the extended test. If it passes does this indicate that the drive is not the problem? Thanks
Glenn
My System SpecsSystem Spec
04 Dec 2012   #16
glennc

Windows 7 Ultimate
 
 

Question,
Does the fact that the problem seems to occur at the same spot in the startup have any bearing in troubleshooting the issue?
The fact that it made noise a couple of time is a general don't investigate any further, just get a new drive?
I've run another extended disk test on that drive and it still passes and I can't really understand the SMART display information...
Glenn
My System SpecsSystem Spec
05 Dec 2012   #17
glennc

Windows 7 Ultimate
 
 

Hello and still could use some advice! I went to backup the drive to an external drive using Paragon. Got a hard drive manager error. Is this a for sure disk problem or a board problem?
Thanks for any assistance!
Glenn
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Locking up on boot up - just started and intermittent




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Computer locking up shortly after boot
I'm having some difficulty diagnosing this one, but I think it's the graphics card. Shortly after booting and logging in, the computer locks up on a fairly random basis. The only known way to get out of it is forcing a reboot. I tested the hard drive, ran Windows through a system test, updated...
Graphic Cards
what started as DWM.exe not working, now I can't boot anymore.
This is my first post here, and I came here to ask advice on a big problem, so bad I'm posting this from Knoppix Linux because windows gets stuck in an infinite boot loop. Let me tell you the history of my windows disintegrating: a few months ago, my windows was still logging in but DWM.exe...
General Discussion
Atipcie.sys locking up on Safe Mode Boot
Decided to do some scanning in safe mode as it is mentioned in Troubleshooting Windows 7. I have noticed it before but never took the time to ask. When loading in safe mode it stops at the AtiPcie.sys loading for a long time. I am wondering if this has anything to do with my problems of not...
General Discussion
Frequent Hard Locking, Getting BSOD Messages After Boot. Please Help!
Hello everyone, I am really at my wit's end with my pc at the moment. For about a week now it has been hard locking all the time, just at random but I do notice it happens most often when launching a game. I have tried everything I can think of. I've ran memtest which came...
BSOD Help and Support
Intermittent 0x000007 On Boot
This problem has seriously been driving me batty. Basically if I'm in Windows, everything is 100% fine. But if I have to reboot, I run into an intermittent x7 bluescreen stop error. The weird thing is, if I just keep "starting Windows normally", it usually then loads fine. I've updated the...
BSOD Help and Support
Intermittent BSOD's on boot and during use
I was hoping that you could throw some light on this problem I'm having. My laptop intermittently suffers from BSOD's on boot and during general use. I installed Windows 7 Professional (Build 7600) yesterday, (24/12), and this has been happening from the very beginning. The messages that the...
BSOD Help and Support


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 15:48.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App