Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: windows explorer problems

01 Dec 2012   #1
jerguy1928

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 
windows explorer problems

I recently got a nasty virus on my computer and i believe i have gotten rid of it, but my computer is left in a state right now where my program shortcuts in the taskbar and start menu say that the item has either been moved or deleted, the desktop background no longer works and is just solid black, and my computer will not load https sites. Also when booting into windows 7 i get this message below.

Thanks in advance for any help provided.




My System SpecsSystem Spec
.
01 Dec 2012   #2
Sir George

Windows 7 Professional x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by jerguy1928 View Post
I recently got a nasty virus on my computer and i believe i have gotten rid of it, but my computer is left in a state right now where my program shortcuts in the taskbar and start menu say that the item has either been moved or deleted, the desktop background no longer works and is just solid black, and my computer will not load https sites. Also when booting into windows 7 i get this message below.

Thanks in advance for any help provided.

The issues you are experencing would most likely be associated with the infection. What makes you think they are not? Please post back with some details.
My System SpecsSystem Spec
01 Dec 2012   #3
jerguy1928

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Sir George View Post
Quote   Quote: Originally Posted by jerguy1928 View Post
I recently got a nasty virus on my computer and i believe i have gotten rid of it, but my computer is left in a state right now where my program shortcuts in the taskbar and start menu say that the item has either been moved or deleted, the desktop background no longer works and is just solid black, and my computer will not load https sites. Also when booting into windows 7 i get this message below.

Thanks in advance for any help provided.

The issues you are experencing would most likely be associated with the infection. What makes you think they are not? Please post back with some details.
I agree with you i believe they are. I guess I wasn't too clear with my intentions, I apologise. My question is, is there a way i can get my system back to a properly working state without having to reinstall, unfortunately i do not have a recovery image, i only have a factory image.
My System SpecsSystem Spec
.

02 Dec 2012   #4
Sir George

Windows 7 Professional x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by jerguy1928 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Sir George View Post
Quote   Quote: Originally Posted by jerguy1928 View Post
I recently got a nasty virus on my computer and i believe i have gotten rid of it, but my computer is left in a state right now where my program shortcuts in the taskbar and start menu say that the item has either been moved or deleted, the desktop background no longer works and is just solid black, and my computer will not load https sites. Also when booting into windows 7 i get this message below.

Thanks in advance for any help provided.

The issues you are experencing would most likely be associated with the infection. What makes you think they are not? Please post back with some details.
I agree with you i believe they are. I guess I wasn't too clear with my intentions, I apologise. My question is, is there a way i can get my system back to a properly working state without having to reinstall, unfortunately i do not have a recovery image, i only have a factory image.
You could try to diagnose the problem and maybe find the cause,but the time involved may not be worth it. If it were my computer, and I hadn't made a recent image, I would go with a clean install. See below for details;

Clean Reinstall - Factory OEM Windows 7

You can use the factory image supplied with the computer, but usually it will have unnecessary bloatware.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 windows explorer problems




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Windows Explorer (Not Internet Explorer) Causing problems
I've never posted on a help forum before, so please bear with me. I have a Dell Studio 1749 laptop, running Windows 7 Home Premium 64bit. Windows Explorer is not working. That is, Windows Explorer, not Internet Explorer. It seemed like every forum I already checked this confused people....
General Discussion
Internet Explorer 9 for Windows 7 - Problems
I have a PC desktop (HP Compaq 500B MT), running Windows 7 Professional. The system is completely up to date and running well. However when I try to install Internet Explorer 9 the installation stops half way with the message: "did not finalize installation'. (see attachment) I have gone through...
Browsers & Mail
two problems in windows explorer!
1.Some times i need to refresh to see any changes like rename, cut, paste, create file >>> i well only see the changes after i refresh???? WHY? PS; this issue can be solved by restarting, but it happened a lot lately!!!!! 2. in vista while i'am sorting the files by name, i can move a file to...
General Discussion
Windows 7 (7100) Explorer.exe problems. Help!
Hi there, new to the forums but have a problem that's becoming quite a pain in the ass. I recently upgraded from Vista Ultimate to Windows 7 RC 7100 32 bit. Everything seems to be working fine but explorer.exe just stops working every so often and crashes. I get the error below: ...
General Discussion
Problems With Windows Explorer
Hi everyone. I just installed the Windows 7 RC about a week ago and have been having a couple problems. The main thing is the fact that Windows Explorer randomly hangs and sometimes doesn't show the folders in "My Computer" It just keeps loading but doesn't show the folders. Unless I restart,...
General Discussion
Windows Explorer Problems
I'm starting to think this is a problem with Windows, I am running build 7022 x32, and everything works fine, with a few minor things. Basically when I copy or move files, the prompt will just freeze at 100%. It will stay like that and when I tried to click abort, cancel, etc, my CPU skyrockets...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:38.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App