Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: "BootMGR is Missing" after restore Factory Settings attempt


05 Jan 2013   #1

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 
"BootMGR is Missing" after restore Factory Settings attempt

I've use the return to factory settings function before without any problems so I tried it on a different computer (on an Acer Windows 7 laptop) but for some reason this time, 5-10 minutes in, something failed and it restarted itself and it says BOOTMGR is missing Press Ctrl+Alt+Del to restart. I'm not sure if it came with an installation disc, I don't think it did, but either way I don't have one.

I tried making a System Repair Disc with a working computer to boot from but I can't seem to get it to be of any use. In the System Recovery Options window under Operating System nothing is listed. I think I really fracked it up. I would greatly appreciated some help here. Thanks.


My System SpecsSystem Spec
.

05 Jan 2013   #2

Windows 7 Professional x64 Linux Mint 16
 
 

Yes you did, try running it again, if you haven`t yet.
My System SpecsSystem Spec
05 Jan 2013   #3

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

Thanks for being encouraging! What do I do once I do that?
My System SpecsSystem Spec
.


05 Jan 2013   #4

Windows 7 Professional x64 Linux Mint 16
 
 

Once you do what ?

Run it again, see if it installs this time.
My System SpecsSystem Spec
05 Jan 2013   #5

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

Run the disc again. I thought that's what you meant.
My System SpecsSystem Spec
05 Jan 2013   #6

Windows 7 Professional x64 Linux Mint 16
 
 

Are you running a disc from a different PC manufacturer or are you running it from the recovery partition of the pc you are working on ?
My System SpecsSystem Spec
05 Jan 2013   #7

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

Same thing happened. I don't think there's anything there to install.
My System SpecsSystem Spec
05 Jan 2013   #8

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

It's not from the pc I am working on. I made it on a different pc that is also windows 7 home premium.
My System SpecsSystem Spec
05 Jan 2013   #9

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

The System Repair Disc. I followed these instructions: System Repair Disc - Create
My System SpecsSystem Spec
05 Jan 2013   #10

Windows 7 Professional x64 Linux Mint 16
 
 

I meant run the factory recovery again, not to keep running the repair disc.

You did say you ran factory recovery on this pc and you botched it, correct ?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 "BootMGR is Missing" after restore Factory Settings attempt




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:23 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33