Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No Aero theme - Widows Experience Index Not computed


22 Jan 2013   #1

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 
No Aero theme - Widows Experience Index Not computed

So I just overclocked my processor a few points, and upon booting up my computer, the Aero theme was 'busted.' I tried running the troubleshoot, which claimed I had no issues.

I opened up the Windows Color option, and was greeted with only a Windows 94 looking theme option. (images below) Everywhere I look has no information on this issue.

I fail to see how overclocking my processor only a little bit would cause this issue. All of my drivers are up to date, my computer can easily handle the small amount of overclocking I did, and windows is up to date.
I tried going to Performance and Information and Tools and using 'Re-run the assessment,' and I get 'The Windows Experience Index for your system could not be computed.'

I run with a NIVIDIA GeForce GTX 550 Ti and a 990FXA-UD3 motherboard with an AMD FX-4100 Quad-Core Processor now overcloacked to 4.2 GHz with dual monitors.

I have 12 GB of DDR3 RAM and my OS is Windows 7 Home Premium 64bit.

Please help.

Desktop
Windows 94-esc Option Only

My System SpecsSystem Spec
.

22 Jan 2013   #2

Windows 7 Professional x64 Linux Mint 16
 
 

I assume you clicked on the previous theme you built and still no changes ?

There is no reson to OC that cpu.
My System SpecsSystem Spec
22 Jan 2013   #3

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

I did, yeah. I looked at all the themes and the color options for the themes and there were no changes.
My System SpecsSystem Spec
.


22 Jan 2013   #4

Windows 7 Professional x64 Linux Mint 16
 
 

If you didn`t get your video drivers from nvidia.com, I would download them from there and do a custom/clean install of your vid drivers, then restart the pc and try again.

This should be them, but double check.

http://www.nvidia.com/object/win8-wi...ql-driver.html
My System SpecsSystem Spec
22 Jan 2013   #5

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

Why wouldn't you get the official drivers from the site? Thats just silly.

Anyways I reinstalled the drivers and everything seems to be fixed now. Dont know why, but all I care about is the fact its working.
My System SpecsSystem Spec
22 Jan 2013   #6

Windows 7 Professional x64 Linux Mint 16
 
 

Well alot of people don`t know to do that, excuse me for trying to help. Have a Good Day

Imagine that, my suggestion worked.
My System SpecsSystem Spec
22 Jan 2013   #7
whs
Microsoft MVP

Vista, Windows7, Mint Mate, Zorin, Windows 8
 
 

How did you OC - change the multiplier only, raise the voltage ??

Try only to change the multiplier - e.g. from stock 18 to 23 and see what happens. That should get it to appr. 4.6GHz.
My System SpecsSystem Spec
23 Jan 2013   #8

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

I raised the voltage and changed the multiplier. I'm not bringing it up to 4.6 GHz.

Turned on my computer today and the same issue is back. I really don't want to have to reinstall my graphics drivers again.
My System SpecsSystem Spec
23 Jan 2013   #9
whs
Microsoft MVP

Vista, Windows7, Mint Mate, Zorin, Windows 8
 
 

My suggestion was to only change the multiplier, not the voltage. Can you try that.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No Aero theme - Widows Experience Index Not computed




Thread Tools



Similar help and support threads for2: No Aero theme - Widows Experience Index Not computed
Thread Forum
Windows Experience Index Performance & Maintenance
Windows Experience index Performance & Maintenance
Solved Wndows Experience Index Performance & Maintenance
Can't run Windows Experience Index Performance & Maintenance
Aero Theme/Aero system files Crashed.. basic theme only.. plzz help.. Themes and Styles
GTX 260 and Windows Experience Index Graphic Cards
Windows Experience Index??/ Graphic Cards

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:41 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33