Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Wireless Card Troubles

06 Mar 2013   #1
hArLtRoN

Windows 7 Ultimate x64
 
 
Wireless Card Troubles

I have a TP-LINK TL-WN951N (Revision 1.1) wireless card. I've had it since I think April of last year.

Now to the problem. It was working good until I did I clean install a few days ago. Now once the drivers have been installed for it, there is a yellow triangle next to the card in Device Manager. When I open the properties of the card it displays "This device cannot start. (Code 10)" under Device Status.
I have tried the drivers on the disc that came with it, the most recent downloaded from the TP-LINK website and even the drivers that Windows has built in for the chipset this card contains. Nothing is working.

I do not have an image or backup to go back to, I thought I had one on my external but it was the one for my laptop. I did not realize this until my desktop as already formatted. (I know shame on me)

I really need to get this working as fast as I can because I do a majority of my school work on it. I can do it on my laptop but it is much easier on the desktop.

Anyone have an idea as to what is going on?

Computer is running Windows 7 SP1 x64
MB: ASUS M4A785-M


My System SpecsSystem Spec
.
06 Mar 2013   #2
VistaKing

Windows 7 Ultimate 32-Bit & Windows 7 Ultimate 64-Bit
 
 

Hi Harltron

Take a look here How To Fix Error Code 10 (This device cannot start)

See if this helps .
My System SpecsSystem Spec
06 Mar 2013   #3
hArLtRoN

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Hi VistaKing,

I have un-installed and re-installed the driver numerous times since it quit working. I have even re-installed Windows twice since I don't have anything set up on it yet.

I also tried this:
Turn off computer.
Unplug card.
Turn computer on.
Turn computer off.
Re-plug card.
Turn computer on.

Nothing seems to be working. I've been messing for a few days so I'm starting to think the card is dead
My System SpecsSystem Spec
.

06 Mar 2013   #4
VistaKing

Windows 7 Ultimate 32-Bit & Windows 7 Ultimate 64-Bit
 
 

This shows uninstalling all of the USB devices inside Device Manager

Under Universal Serial Bus controllers

Restart computer then insert the device again
My System SpecsSystem Spec
06 Mar 2013   #5
hArLtRoN

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Would I need to do that since the card is PCI based?
My System SpecsSystem Spec
06 Mar 2013   #6
VistaKing

Windows 7 Ultimate 32-Bit & Windows 7 Ultimate 64-Bit
 
 

Scratch that cause that's only for USB devices . Did you try downloading the driver from the manufacture's website ?
My System SpecsSystem Spec
06 Mar 2013   #7
hArLtRoN

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Yes. I downloaded the most recent one and the one right before it. Neither of them worked.
My System SpecsSystem Spec
06 Mar 2013   #8
VistaKing

Windows 7 Ultimate 32-Bit & Windows 7 Ultimate 64-Bit
 
 

Have you tried another PCI port ?
My System SpecsSystem Spec
06 Mar 2013   #9
hArLtRoN

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Yes. My motherboard only has two and they both yielded the same results, yellow triangle in Device Manager.
My System SpecsSystem Spec
06 Mar 2013   #10
VistaKing

Windows 7 Ultimate 32-Bit & Windows 7 Ultimate 64-Bit
 
 

Can I get the screenshot of the Details tab of the device properties ? Showing the Hardware IDs under Property
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Wireless Card Troubles




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Troubles setting up wireless ad hoc network
I want to set up a Hot spot for my iPad on my wired internet at work. I have followed all of the steps to set up my ad hoc network but when i hit "NEXT" to actually set up the network it simply says "WINDOWS CANNOT SET UP "network name" ....Am i missing something?
Network & Sharing
Having some troubles with video card (nvidia FX5600 XT)
Hello I've installed Win7 (32 bits) in my computer recently. The computer is a little bit old, here are the specs: Pentium 4 3.0Ghz 2GB Ram 160 GB Hdd NVidia Geforce FX5600 XT I went to Nvidia's website in order to download the drivers for my graphics card but there are no drivers...
Drivers
Video card Troubles
Hi everyone, My brother just got a new case for his computer and we seem to be having some troubles... Basically the built in video card works but his ati card doesnt... this hasnt happened before and it worked the day we put the new case on... so weve gone in and tried everything we could...
Graphic Cards
Troubles with accessing network share with wireless connection
Hi, I have a laptop (with win 7 home premium) connected wirelessly to the router. I have a server connected (wired) with some shared folders on it. Now, when I try to open the networkshare on my laptop (when I'm connected wireless to the network), it won't work 3/4 of the times I try. But...
Network & Sharing
Having some SD card troubles
Hey everyone, I think my SD card or SD card slot is messing up, and I can't figure out which it is. I have a feeling that it's the slot because I'll randomly have the AutoPlay window pop-up. Also, when I put the card in sometimes, it won't be read for some reason. So, what could be wrong?:sarc:
Hardware & Devices
Major graphics card troubles. Help needed.
System Specs: Win7 x64 3gb ram Dual Monitors. 1) Dell 22inch @ 1680 x 1050 2) Viewsonic 19inch @ 1280 x 1024 Intel Quad core 2.40GHz Nvidia 8800GT 512MB Driver version 196.21 Tried with July 09 drivers & beta drivers 196.34 with same results. With that out of the way, My problem. ...
Graphic Cards


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 15:21.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App