Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Asus laptop starts up desktop, applications won't load

19 Mar 2013   #1
jp123loz

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 
Asus laptop starts up desktop, applications won't load

I started my laptop up this morning and the desktop loaded, the internet connection icon was displaying the "loading icon" and the audio icon had an "X" on it. I tried opening up task manager, but it never loaded up. Same goes for firefox, control panel, and general windows.
I ran safe mode and it was working fine, and I tried a system restore since I downloaded Java 64 bit 2 days ago, but it still freezes on the desktop. I'm not that experienced with the advanced technical software side of computers, but I'm not hopeless, so I guess I can try to fix it with some guidance and feedback


My System SpecsSystem Spec
.
19 Mar 2013   #2
Brink

64-bit Windows 10 Pro
 
 

Hello JP, and welcome to Seven Forums.

Since it works properly in Safe Mode, you could use the tutorial below to troubleshoot with a clean startup to see if it may help ID the cause of this. Otherwise, you could try using an older restore point.

Troubleshoot Application Conflicts by Performing a Clean Startup

Hope this helps for now,
Shawn
My System SpecsSystem Spec
19 Mar 2013   #3
jp123loz

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

I attempted the clean boot, and only worked for about a minute, the icons where fixed and I was able to open my browser and go to some sites, but now its frozen up again.

I can't open task manager or msconfig either and I can't type anything in the search bar
My System SpecsSystem Spec
.

19 Mar 2013   #4
Brink

64-bit Windows 10 Pro
 
 

Do you have an older restore point that you could use at boot?
My System SpecsSystem Spec
19 Mar 2013   #5
jp123loz

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

I think I do, though I was able to open up task manager for the 1 minute it works on startup, and I was wondering whether or not any of the processes or services currently running are causing the problem, any risk in posting some pics of my task manager window here?
My System SpecsSystem Spec
19 Mar 2013   #6
jp123loz

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

...magnipic.exe
google search of it says its a virus
My System SpecsSystem Spec
19 Mar 2013   #7
VistaKing

Windows 7 Ultimate 32-Bit & Windows 7 Ultimate 64-Bit
 
 

Download malwarebytes

download

Uncheck " start trial " after installation is completed .
My System SpecsSystem Spec
19 Mar 2013   #8
jp123loz

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

I ran malware bytes on safe mode, found one problem and removed it, I went back to standard start up and normal boot, I still have the problem and can't run malwarebytes
My System SpecsSystem Spec
19 Mar 2013   #9
VistaKing

Windows 7 Ultimate 32-Bit & Windows 7 Ultimate 64-Bit
 
 

What pops up in normal mode
My System SpecsSystem Spec
19 Mar 2013   #10
jp123loz

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

When in normal mode I jest have the desktop, but nothing loads when I click it, and when on clean boot, things tend to only work for a minute
I ran malwarebytes on clean boot, and it found nothing,

I have my task manager open on my laptop, and am online here on my desktop
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Asus laptop starts up desktop, applications won't load




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
BSOD When Windows Starts to Load
Hello all, I have a bit of an issue going on with my desktop. It is running a Gigabyte GA-Z77-D3SH, 8 gigs DDR3, i5 3570k (no over clock currently), Windows 7 Ultimate, a 1 TB HDD and a 650 Watt PSU. Here is the story: I built the computer, and only thing I carried over was the case and the...
BSOD Help and Support
Windows 7 starts buts doesn't load
hi the other day i went to turn my computer on and it says the starting windows with the glowing windows symbol but the problem is is that it never loads. i have tried startup repair and system restore, but neither have made a difference. Thanks in advance.
General Discussion
WIN 7-64 Starts Load, Stalls, Waits 8 Min and completes
My system pass POST flashes the Windows scroll across the bottom and then stops loading. Waits exactly +/- 8 Min, then finishes loading. Tried everything. Strangest thing I have seen. Any Ideas? Frustrated in Georgia!
General Discussion
Applications won't load
Hello - I have intermittent episodes of applications failing to load. On some nights my computer works perfectly fine, I can surf the net without incident, open applications, play games etc and everything appears to be fine. Then there are the other nights (which are increasing in...
BSOD Help and Support
ASUS starts to ship new Sandy Bridge boards
Has anyone else heard this or can anybody confirm it?? www.atomicmpc.com.au
Hardware & Devices
My Desktop load game slower than laptop? Why
Ok so both of my desktop and laptop had Windows 7 64bit installed My desktop is Q6600 2.4GHz 2.4Gb RAM My laptop is Core 2 Core Intel 2.0GHz 4Gb RAM Somehow my laptop load the game "Warcraft3 TFT" much faster than my desktop?!!?!? O.o help plz I've tried defragment my HD on desktop By the...
Performance & Maintenance


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:43.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App