Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Autoplay not working

12 Apr 2013   #11
Retiredbill

Win7, home premium, 64 bit
 
 

I did look at the link and downloaded the app that added the folder and key to the registry. It didn't fix the problem. I noticed and additional problem associated with the download. I don't get any longer a download window that shows the download progress and allows me to click on it when finished to start the installation. I have to go to downloads and search for the download to start it.


My System SpecsSystem Spec
.
12 Apr 2013   #12
VistaKing

Windows 7 Ultimate 32-Bit & Windows 7 Ultimate 64-Bit
 
 

What browser are you using ?

If you're using Firefox 20 has a new download manager .
My System SpecsSystem Spec
13 Apr 2013   #13
Retiredbill

Win7, home premium, 64 bit
 
 

I'm using Firefox 20. I checked the ad-ons and extensions and there is no download manager. I suppose that I have to add it to my add-ons. I tried using IE to see if it worked whne I downloaded an app but it won't work and I have to use Task Manager to close it. Oh Boy, another problem. I also have not resolved the autorun/autoplay problem. It still exists and I even tried using system restore which goes thru the process and ends up telling me that it could not finish and suggested that I close my anti-virus program. I did and I still could get it to complete. Any suggestions?
My System SpecsSystem Spec
.

13 Apr 2013   #14
VistaKing

Windows 7 Ultimate 32-Bit & Windows 7 Ultimate 64-Bit
 
 

Do you want the old download manager that was on the previous versions?
My System SpecsSystem Spec
13 Apr 2013   #15
Retiredbill

Win7, home premium, 64 bit
 
 

Yes!
My System SpecsSystem Spec
13 Apr 2013   #16
VistaKing

Windows 7 Ultimate 32-Bit & Windows 7 Ultimate 64-Bit
 
 

RetiredBill

try this

Start Firefox Browser.

In the address bar, type about:config

Click on the button – I’ll be careful, I promise! A page will open with tons of stuff

Type this in search box – browser.download.UseToolkitUI

Select it and double click on it to set its value to True.

Done. Close the tab now.

Check whether you’ve reverted back to the old download manager experience by hitting on download button located before home button.

You old download manager window should pop up on the screen.
My System SpecsSystem Spec
18 Apr 2013   #17
Retiredbill

Win7, home premium, 64 bit
 
 

Thanks to everyone that helped. I finally gave up and took the desktop into Staples and had their techs look at it. They got the system working and autoplay/autorun now works. Incidentally, the problem with Firefox 20 not showing the download window is also resolved. In version 20, Firefox has a downward pointing arrow in the upper right coner. When a download is in progress, the arrow color turns to green and if you cklick on it, it displays the download window.
My System SpecsSystem Spec
18 Apr 2013   #18
VistaKing

Windows 7 Ultimate 32-Bit & Windows 7 Ultimate 64-Bit
 
 

You could get the previous download manager back on Firefox 20

Open a new tab inside Firefox

Type about:config, then press Enter.

Paste the following into the search field: browser.download.useToolkitUI

Under the Value field, right-click false and then click Toggle. That should set the Value to true.

Restart Firefox.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Autoplay not working




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Autoplay not working
The autoplay feature stopped working. Whenever I plug in a removable disk autoplay won't launch. This is strange because it is already enabled in Control Panel. Any idea how can I fix this? :(
General Discussion
autoplay not working x64 bit
Recently autoplay is not working.Whenever I insert pen drive,cd,dvd ,dongle no autoplay.It worked earlier.Installed no new software.Tried everything registry,autoplay from control panel,gpedit noe works.Plz help It's very annoying. I have avast free antivirus 2014 and malwarebytes free.
Hardware & Devices
Autoplay not working
When I put an audio disk in my disk drive the autoplay does not open the disk. I have open autoplay and selected Itune to open the disk, selected autoplay check box and saved. Then I rebooted the system, inserted a disk and only the Roxio burn icon appeared. I tried to deselect the autoplay check...
General Discussion
Autoplay not working when using CD drive
Hello, I have a problem with the autoplay, USB and card reader are fine however when using either music CD, or DVD or software CD the autoplay doesn't kick in, when I browse the disk and select autoplay manualy it will start, I have set up everything in my autoplay setting in the control panel...
Hardware & Devices
AutoPlay stopped working, help.
OS is 64-bit. AutoPlay worked fine for a long time. Then I must have installed a piece of software that now prohibits it from working. Tried to force it to work with Windows AutoPlay from the Control Panel. No luck. Tried to trace down the source of the problem. No luck. I'm out of ideas. Any one...
Customization
Autoplay is 'mixed up' and not working.
Running Win 7 Home Prem 64 bit and autoplay will not run a software instal CD/DVD. I have reset all autoplay defaults to "Take No Action" except Software and Games which is set to "Instal or run prog". I have restarted Win to ensure these stick. When I try to install a prog from the CD the...
Software


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 15:18.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App