Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Image handling and Help access problems

13 Apr 2013   #1
katemccollwilli

Windows 7 Professional
 
 
Image handling and Help access problems

Hi all

My computer has started acting oddly. Firstly, the Help option Search on Word and other programs does not produce any results. Secondly, the way in which image capture from the web works has changed: I used to do "right click Copy image" on an image on a webpage, then to paste into Word, I used "Shift Insert". Now I have to use CTRL ALT V and then select the "Bitmap" option.

Prior to these issues, I had a major update from Microsoft. I also set Skype up on my computer. I tried to restore the computer to an earlier date (twice, with different dates), but it would not work - I got an an unidentified error message.

Does anyone have any clues as to what has happened and how I can get back to where I was?

Many thanks in anticipation

Kate


My System SpecsSystem Spec
.
13 Apr 2013   #2
benjy206

Windows 7 Ultimate 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by katemccollwilli View Post
Hi all

My computer has started acting oddly. Firstly, the Help option Search on Word and other programs does not produce any results. Secondly, the way in which image capture from the web works has changed: I used to do "right click Copy image" on an image on a webpage, then to paste into Word, I used "Shift Insert". Now I have to use CTRL ALT V and then select the "Bitmap" option.

Prior to these issues, I had a major update from Microsoft. I also set Skype up on my computer. I tried to restore the computer to an earlier date (twice, with different dates), but it would not work - I got an an unidentified error message.

Does anyone have any clues as to what has happened and how I can get back to where I was?

Many thanks in anticipation

Kate
Hi Kate and welcome to Seven Forums.

What was the error message you were getting? More info on this would be really helpful.
My System SpecsSystem Spec
14 Apr 2013   #3
katemccollwilli

Windows 7 Professional
 
 

The restore unspecified error had the ref. 0x80071a90

k8
My System SpecsSystem Spec
.

14 Apr 2013   #4
katemccollwilli

Windows 7 Professional
 
 

Another issue is that I can't see images embedded in emails any more. Something a bit odd is going on!
My System SpecsSystem Spec
14 Apr 2013   #5
mitchell65

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Your Anti Virus is stopping the System Restore. Go into Safe Mode (Turn on PC and when the Dell sign comes on press F8 key 3 or 4 times then in the window that opens use your arrow keys to select the Safe Mode option and press Enter) and do a System Restore from there as it looks like that update is causing the problems.
My System SpecsSystem Spec
15 Apr 2013   #6
benjy206

Windows 7 Ultimate 64-bit
 
 

Sorry for the late reply. But as stated above, the error is your anti virus. You will need to go into safe mood. If them instructions aren't clear enough here is a tutorial: System Restore
My System SpecsSystem Spec
15 Apr 2013   #7
katemccollwilli

Windows 7 Professional
 
 

Fantastic - worked a treat! Many thanks, all.
My System SpecsSystem Spec
15 Apr 2013   #8
mitchell65

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Pleased your problem is now resolved. Thanks for the feedback!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Image handling and Help access problems




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Better way of handling my mail
I'm somewhat embarassed to say I don't understand how this all works, so bear with me. I currently use an IMAP account from my personal domain for e-mail. I access it directly using WLM on three separate computers, and my iPhone. On the computers, I log in to WLM with a .live account so my...
Browsers & Mail
Any problems using Access 2007 database with Access 2010?
According to what I've read, Access 2010 uses the same database format as Access 2007. So this should mean I can open and run a 2007 database (with a lot of VBA code) in Access 2010 with no trouble, yes? So why do I have the feeling that something is not going to work? Is it because I have...
Microsoft Office
question about handling 2 internet connections
hi all i recently ran into a problem while playing DCUniverse online, basically my ISP router sucks i have a cable connection from time warner i also have sprint unlimited, so i can tether my phone to my pc and use that internet connection as i type this, i have both connections...
Network & Sharing
wifi handling
Dear friends, I'm quite new using W7 so please be patient :D My question is: there are two different wireless network I have to use: one to home with WEP and DHCP, the second to office with WPA2 and fixed address; there is also a third one which is a LAN with fixed address too, but this...
Network & Sharing
Win7 not handling external LCD correctly
I have a laptop with an external 22" wide screen LCD monitor. This setup ran fine with XP and Vista, but is not working correctly under Win7 RC1. 1) The monitor is running at 1680x1050 resolution and Win7 knows this (verified by the display settings). 2) However, the monitor is displaying a...
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 23:09.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App