Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows boots but no display

30 Apr 2013   #1
src1425

Win 7 64
 
 
Windows boots but no display

I recently built my son's new gaming rig for his birthday, with an Asus Maximus V Gene mobo and an HD 7870XT, and everything seemed to be working fine. Installed Windows 7 Pro, drivers, and Windows updates, rebooting periodically without any problems.

Upon giving him the new rig and setting it up, it now boots without showing the post or Windows screens. I can hear Windows starting, but there's no display. If I restart the PC several times I eventually get a display showing Windows starting up, but not the post screen, and can log into Windows normally. If I restart, however, it goes back to booting with no display until I restart several times again. I've tried updating the Catalyst drivers, uninstalling the Catalyst drivers, running Windows Startup Repair, and even using System Restore to go back to the initial Windows install with no updates. Nothing has helped. The monitor has a single DVI port, and is connected to the only DVI port on the GPU.

Any suggestions would be much appreciated.


My System SpecsSystem Spec
.

30 Apr 2013   #2
AddRAM

Windows 7 Professional x64 Service Pack 1
 
 

Do you have another gpu to test with ?
My System SpecsSystem Spec
01 May 2013   #3
Sir George

Windows 7 Professional x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by src1425 View Post
I recently built my son's new gaming rig for his birthday, with an Asus Maximus V Gene mobo and an HD 7870XT, and everything seemed to be working fine. Installed Windows 7 Pro, drivers, and Windows updates, rebooting periodically without any problems.

Upon giving him the new rig and setting it up, it now boots without showing the post or Windows screens. I can hear Windows starting, but there's no display. If I restart the PC several times I eventually get a display showing Windows starting up, but not the post screen, and can log into Windows normally. If I restart, however, it goes back to booting with no display until I restart several times again. I've tried updating the Catalyst drivers, uninstalling the Catalyst drivers, running Windows Startup Repair, and even using System Restore to go back to the initial Windows install with no updates. Nothing has helped. The monitor has a single DVI port, and is connected to the only DVI port on the GPU.

Any suggestions would be much appreciated.
Have you checked the wiring for any loose connections or grounding issues. From your post, the problem appears to have happened after transporting the box which may have caused an issue with a connection.

HTH
My System SpecsSystem Spec
.


01 May 2013   #4
gregrocker

 

I would start over and follow the same steps as for Clean Reinstall - Factory OEM Windows 7 but this time let Win7 provide its own drivers as it is meant to do since it's the first driver-complete OS.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows boots but no display




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
No display during cold boots
I am having this issue for the past few days and the issue comes randomly and not for every cold boots. Everything will be on but monitor shows no signal. If I restart CPU by pressing power button, then for the next boot, display comes. What all things I have done are 1) Checked monitor and its...
Hardware & Devices
Boots up fine but no display (needs restart)
Hi, The PC boots up fine - I know it's going through POST properly and everything works, there's just no display. What I've tried: 1. Replaced DVI cable. 2. Upgraded graphics card (not specifically to fix this). Re-seated card. 3. Checked BIOS graphics configuration. This was set to...
Graphic Cards
Is it ok to use IE right away just after windows boots up
Hiya, a few days ago I've just opened and used IE9 right away when my windows 7 had just boot up with the HDD light still flashing heavily and all the programs and gadgets are still loading. Was wondering could this cause some corruption/error in my windows system or programs? Sorry for the silly...
Browsers & Mail
Windows 7 only boots from cd
Hello all. I'm new to this forum and to Win 7. Recently I loaded Win 7 on to this machine as a new install. I built the computer from ground up and everything is new. I have built other machines in the past but this is the first with Win 7. I installed from DVD R/W with no problems. On reboot...
Installation & Setup
Windows 7 boots and does nothing
Hi I have got a problem when I reboot windows 7 on my computer nothing happens I have to keep turning it off then back on and then it boots up correctly. For some reason it looks like it is hibernating but I don't know why I cant boot it up from a reboot. I have moved my mouse, pressed...
BSOD Help and Support
Windows Boots, Locks Up
Essentially, I can boot up my system. It takes slightly longer than usual. I get to the desktop and all appears to be well. When I click on any program on the taskbar in an attempt to run it, everything locks up. I also cannot shut down. I have to resort to hitting and holding the power button...
BSOD Help and Support

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 00:24.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App