Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: System boot fail !

01 May 2013   #1
emy222

Windows 7 Ultimate x86
 
 
System boot error !!

Hello everyone.My name is Andone Emilian and I have a problem I never had before with my computer and i need your help !
So recently I started to have some problems with my computer,I was thinking i had viruses on my computer so I installed a anti-virus and it found a trojan ...
After the virus been deleted I wanted to be sure that my computer is ok so i reinstaled the windows.Done ... windows reinstaled,everything worked fine till I installed the latest driver for my video card.The thing is after the video card was installing the computer was restarting as it should but ... when to loading screen that is apearing on the windows 7 startup the image turns black and the computer restarts ... then after the windows starts again its showing me the message with "windows setup repair" so I go for the windows setup repair and there, its showing me that I can restore a working copy of the windows...Done I restored it... Trying again to install that driver ... The same error its appearing ... I checked the log from the setup repair and i saw that it was writing "The computer failed to boot beacose of a new driver or softwere" or something like that ... Even now im writing with out my video card's driver not installed please help meee !!!!


My System SpecsSystem Spec
.
01 May 2013   #2
SandeepP

Winndows 7 32 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by emy222 View Post
Hello everyone.My name is Andone Emilian and I have a problem I never had before with my computer and i need your help !
So recently I started to have some problems with my computer,I was thinking i had viruses on my computer so I installed a anti-virus and it found a trojan ...
After the virus been deleted I wanted to be sure that my computer is ok so i reinstaled the windows.Done ... windows reinstaled,everything worked fine till I installed the latest driver for my video card.The thing is after the video card was installing the computer was restarting as it should but ... when to loading screen that is apearing on the windows 7 startup the image turns black and the computer restarts ... then after the windows starts again its showing me the message with "windows setup repair" so I go for the windows setup repair and there, its showing me that I can restore a working copy of the windows...Done I restored it... Trying again to install that driver ... The same error its appearing ... I checked the log from the setup repair and i saw that it was writing "The computer failed to boot beacose of a new driver or softwere" or something like that ... Even now im writing with out my video card's driver not installed please help meee !!!!
Hi Andone Emilian,

Welcome to the Seven Forums

Please let us know which video card is installed on the system. And have you checked a different version of video driver on the system.

Also, check the link below which should help you resolve this issue:

After you install a device or update a driver for a device, Windows Vista or Windows 7 may not start

Please try the same and let us know.
My System SpecsSystem Spec
01 May 2013   #3
gregrocker

 

The solution when a driver causes WIn7 to become unbootable is to run System Restore from System Recovery Options on F8 menu, DVD or Repair CD.

If that fails run Startup Repair repeatedly.

If I were you I'd follow these steps to get a perfect Clean Reinstall - Factory OEM Windows 7 since you didn't handle drivers correctly as they are handled with the first driver-complete OS. So follow the steps exactly, especially as they pertain to drivers.
My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 System boot fail !




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Windows boot fail: Boot selection failed because a required device is
Hi there, I've recently built a new rig and I've had continuous problems trying to boot. I have two HDDs and one SDD. It seems when the two HDDs are plugged in, i can sometimes boot ok, and most times i get: Or Please select a boot device, or something to the affect. I've updated to the...
Hardware & Devices
System boot fail resulting BSOD / OS isn't listed in Repair Tool
Hello everyone! Hope i stuck this in the right forum, anyway, here goes: My computer gave off a BSOD when i was watching a bit or World Cup action and has failed to boot since. I've been mucking about with all kinds of fixes for the last 4 days but i've been unable to get it running again....
BSOD Help and Support
Oxc0000225 boot fail after resizing storage drive want to duel boot
Hi i want to duel boot windows 7 and windows 8.1...i have a 240gb ssd with windows 7 already installed on it....i also have a 2tb storage hardrive and i use this for storage..btw this hardrive did have my windows 7 on it untill i bought the ssd then i ported windows 7 on to the ssd using Paragon...
Installation & Setup
Fail boot in Windows7 (repaire or any boot)
hello Every one Over last week i had problem in my Windows7 to boot I get Over than 20minute to boot (Repair/Formate Or normal boot or in CD) despite my config : Os : Windows Xp CPU : Core2Duo e4600 Gpu : Nvidia Ge Force 9500GT Ram : 2go
Installation & Setup
Windows won't boot, system repair fail, error 2000-0146, knoppix cd
Last night I shut my Dell Inspiron N5010 down and came home. When I got home, windows wouldn't load. It stuck on the starting windows screen. I tried to boot in safe mode, it got stuck in mid boot. I tried to boot it with system repair, it said it was loading files and then it got stuck on a...
BSOD Help and Support
fail to boot
Hello, I have a problem. Here is the situation. I started out with a two 500 gig raid striped hdd running windows 7. I recently acquired a 1tb wd black hdd and installed a fresh copy of win7 on that while the previous RAID setup was still active so I could easily copy files over to the 1tb as...
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:13.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App