Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Help please!!!

02 May 2013   #21
Tortonas

64 bit, Windows 7 Home Premium
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Tortonas View Post
I have an win 7 64 bit and i didnt have java, so i downloaded a clean win 7 but it turns out to be shit and the drivers are messed up so is there a way to get back my old stuff?
I didnt make a backup but i have all the files in my usb.
Please help me!

Info :
Win 7 home premium
Service pack 1
Intel core i3 CPU M380 @ 2.53GHz
4 gb
64 bit operating system

It used to have smooth high graphics, internet, okay drivers and lotsa stuff
Now it has xp graphics, is slow, no internet, bad drivers and nothing but normal files and old files that i cant do shit with

I HAD WIN 7 THEN I INSTALLED A CLEAN WIN 7 AND NOW I WANT TO KNOW HOW TO
UNDO IT, I HAVE NO BACK UPS OR ANYTHING
HELP
Quote   Quote: Originally Posted by Kaktussoft View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Tortonas View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Kaktussoft View Post
After a clean install YOU DON'T have a windows.old folder!
I do have a windows old folder, but i merged it with the new windows folder and replaced all the things that needed to be replaced
Did you move all files from windows.old to windows? Not a smart thing to do... at least not in this case now. Are some (or all) applications you had before still working (or visible on desktop)?
Its just the windows wallpaper with only the trashcan, its just the clean win 7 but in 'Computer' theres the old files, nothing different


My System SpecsSystem Spec
.
02 May 2013   #22
Kaktussoft

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bits 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

No applications at all installed? So really a clean install....hmmm
Very strange ... normally no windows.old folder then!!

I think nobody can fix it totally....it's a mess now. Please save all your important data to external drive. Post back when done
My System SpecsSystem Spec
02 May 2013   #23
Tortonas

64 bit, Windows 7 Home Premium
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Kaktussoft View Post
No applications at all installed? So really a clean install....hmmm
Very strange ... normally no windows.old folder then!!

I think nobody can fix it totally....it's a mess now. Please save all your important data to external drive. Post back when done
Well, its like 104g and i have a 7 gb usb and a 10 year old 700 mb disk
My System SpecsSystem Spec
.

02 May 2013   #24
Kari

Microsoft Community Contributor Award Recipient

 

Quote   Quote: Originally Posted by Kaktussoft View Post
No applications at all installed? So really a clean install....hmmm
Very strange ... normally no windows.old folder then!!
Windows.old is ALWAYS created when selecting a custom install (only other selection being in-place upgrade) on top of existing Windows without formatting the system disk.

It is NEVER created when in-place upgrading.

Kari
My System SpecsSystem Spec
02 May 2013   #25
Kaktussoft

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bits 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Tortonas View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Kaktussoft View Post
No applications at all installed? So really a clean install....hmmm
Very strange ... normally no windows.old folder then!!

I think nobody can fix it totally....it's a mess now. Please save all your important data to external drive. Post back when done
Well, its like 104g and i have a 7 gb usb and a 10 year old 700 mb disk
post screenshot of "disk managment" please.
My System SpecsSystem Spec
02 May 2013   #26
Kaktussoft

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bits 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Kari View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Kaktussoft View Post
No applications at all installed? So really a clean install....hmmm
Very strange ... normally no windows.old folder then!!
Windows.old is ALWAYS created when selecting a custom install (only other selection being in-place upgrade) on top of existing Windows without formatting the system disk.

It is NEVER created when in-place upgrading.

Kari
thanx for explaining Kari. But if installed from DVD (boot from DVD)... windows.old is never created. Correct?
My System SpecsSystem Spec
02 May 2013   #27
Tortonas

64 bit, Windows 7 Home Premium
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Kaktussoft View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Tortonas View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Kaktussoft View Post
No applications at all installed? So really a clean install....hmmm
Very strange ... normally no windows.old folder then!!

I think nobody can fix it totally....it's a mess now. Please save all your important data to external drive. Post back when done
Well, its like 104g and i have a 7 gb usb and a 10 year old 700 mb disk
post screenshot of "disk managment" please.
Can you pm your number? Because i want to take alot of pics and imgur wont work
My System SpecsSystem Spec
02 May 2013   #28
DavidE

Multi-Boot W7_Pro_x64 W8.1_Pro_x64 W10_Pro_x64
 
 

It sounds like you need to download your network driver(s) from the Laptop manufacturer website.
Download them on a PC that can connect to the internet, save them to a flash drive, then install them on your laptop.
When you get the Network driver(s) updated, Windows should then be able to get all the other drivers for your laptop.

Also, where did you download the Win 7 ISO from that you used for this install?
My System SpecsSystem Spec
02 May 2013   #29
Kari

Microsoft Community Contributor Award Recipient

 

Quote   Quote: Originally Posted by Kaktussoft View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Kari View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Kaktussoft View Post
No applications at all installed? So really a clean install....hmmm
Very strange ... normally no windows.old folder then!!
Windows.old is ALWAYS created when selecting a custom install (only other selection being in-place upgrade) on top of existing Windows without formatting the system disk.

It is NEVER created when in-place upgrading.

Kari
thanx for explaining Kari. But if installed from DVD (boot from DVD)... windows.old is never created. Correct?
Incorrect.

Just to give something else than just my word I booted a Windows 7 Professional virtual machine with Windows 7 Professional DVD and selected custom install and when asked, the same partition where the existing Windows installation is located:
Help please!!!-2013-05-03_001616.png


My System SpecsSystem Spec
02 May 2013   #30
Kaktussoft

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bits 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Why not simple attach pictures to the thread? Just press the paperclip above the post.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Help please!!!




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search



Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 15:10.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App