Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Can never connect when setting up new laptop

20 Jun 2013   #11
Thorsen

Win7 Home Premium 64x
 
 

Also, what router are you using?

if you are using netgear, use this tutorial to try to connect to your router when wired:
If You Cannot Log on to Your Router

If it prompts you for a password, and you haven't set one up, use the default: Default Password for NETGEAR Devices

(if you are using something else like linksys or belkin, there are tutorials for these steps online comparable to these)


After you get in to the router settings page, you can either reset it to default settings or look for "allowed devices" and make sure connections are allowed from any device (or if you prefer, add the mac address of the laptop you are trying to add)

Not sure if this is your problem (router only allowing certain machines access) or not, but wanted to post just in case.


My System SpecsSystem Spec
.
20 Jun 2013   #12
DeaconFrost

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

When you say they wouldn't connect, were the drivers loaded at that time? I always keep my drivers updated and stored on a flash drive, so a clean install doesn't need to hit the internet until I have all my hardware installed and functioning.
My System SpecsSystem Spec
20 Jun 2013   #13
gregrocker

 

Are you enabling Automatically get recommended drivers and updates for your hardware (Step 3) when you plug in your ethernet cable or try to connect using Wifi after install? This is needed to let Win7 auto-install the driver or scan for other needed drivers via Windows Update after getting online.
My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 Can never connect when setting up new laptop




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Cannot connect data HDs after installing SSD and setting SATA to ACHI
I have set up a new rig with the following components: Gigabyte Z97X-SLI Intel Core i5-4690K Samsung SSD 840 EVO 250GB Drive Im running everything pretty vanilla, using onboard video, audio, network, etc. I originally installed Win 7 with the BIOS SATA mode set for IDE as I have two data...
Drivers
How do I connect to Wi-Fi when my laptop can only connect to ethernet?
For some reason, my computer has been only connecting to ethernet recently. And I don't know what's going on, except for the fact that I recently performed a factory reset on my computer, and for some reason it caused a few problems on my laptop, most of which were fixed eventually though. However,...
Network & Sharing
how can i edit my laptop setting for the tv
hello good morning i connect my dell inspiron 1525 laptop to my sony bravio 40 inch tv .. everything was fine except when i play some video the image become slow i mean the video while it play so i did change setting and now i got a smaller screen in my tv how can i fix this .. i upload...
Music, Pictures & Video
Help Setting Up VBox With Windows Xp(can not connect to internet)
im new with VirtualBox , i got VirtualBox running in my laptop with windows 7 and is connected to my wifi router .. and yes the internet of my pc is working. now i already installed windows Xp in Virtualbox but my problem is that windows xp is not connecting to the internet :( since i have...
Virtualization
Question on setting up Win 7 Remote Desktop to connect via internet
I have setup Remote Desktop on two different Windows 7 computers and I am unable to connect to them. I have followed several examples, which are the same on setting this up, but still unable to connect. The examples show trying to connect using the computer name and user name. If you are connecting...
Network & Sharing
Setting background on laptop
I'm sure there is an easy fix to this. When I select any saved pic and set is as background, the image is greatly magnified and the entire screen is fill with a close-up partial view of said pic. Happens no matter what pic I select. No other anamolies noted. This just now started...
Customization


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:50.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App