Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: New PC Build, Windows 7 doesn't want to install

09 Jul 2013   #21
ToiletNinja

Windows 7 Ultimate 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by mjf View Post
On a new HDD your RAW reallocated sector count should be zero. I'm not sure what your SMART readout mean but dlgdiag5 suggests problems. Check it further but consider returning the drive.
Yes, I've considered returning it, but I want to make sure I've done everything I can to try to fix it before I RMA.


My System SpecsSystem Spec
.
09 Jul 2013   #22
ToiletNinja

Windows 7 Ultimate 64-bit
 
 

Update: Windows Chkdsk keeps giving me errors and telling me to back up files, SeaTools doesn't seem to do anything at all, and the WD Diag gives me errors on the quick scan. The possibility for RMA is becoming more and more likely.
My System SpecsSystem Spec
09 Jul 2013   #23
gregrocker

 

Yes, it's not worth fixing if it's under warranty. Just replace it.
My System SpecsSystem Spec
.

09 Jul 2013   #24
linnemeyerhere

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ultimate 64
 
 

Sounds like it's time for a new replacement drive. WD has a paid expedite service and they hold a charge for the replacement drive until they receive the faulty drive.
My System SpecsSystem Spec
10 Jul 2013   #25
ToiletNinja

Windows 7 Ultimate 64-bit
 
 

After taking out the hard drive after testing it on a separate pc, that separate pc won't boot after 'Starting Windows' and just blue screens. Hopefully this one's an easy fix :\
My System SpecsSystem Spec
10 Jul 2013   #26
linnemeyerhere

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ultimate 64
 
 

Plug in the separate pc's target drive and then boot to bios and make sure it's either first in boot order or second only after the optical if installed and report back.
My System SpecsSystem Spec
10 Jul 2013   #27
gregrocker

 

If that isn't enough, boot into System Recovery Options (best from Win7 DVD or Repair CD) to run Startup Repair a few times.

If this fails confirm the Win7 or it's 100mb System Reserved partition (preferred) is marked Active, then try Repairs again: Partition - Mark as Active (Method Two)
My System SpecsSystem Spec
10 Jul 2013   #28
linnemeyerhere

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ultimate 64
 
 

TN,
Maybe I mis-understood. You tested your faulty drive and it's faulty as suspected. You then removed your drive from your friends computer and now it won't boot from it's C drive???
My System SpecsSystem Spec
10 Jul 2013   #29
ToiletNinja

Windows 7 Ultimate 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by linnemeyerhere View Post
TN,
Maybe I mis-understood. You tested your faulty drive and it's faulty as suspected. You then removed your drive from your friends computer and now it won't boot from it's C drive???
I have three computers; let's say #1 is the one I recently built with all new parts, that's the one that was supposed to have the WD 1TB. #2 Is an older one that I upgraded and has worked perfectly. #3 is an HTPC, which is irrelevant to this situation.

Took the WD drive from PC #1 and put it into PC #2 to test through Windows. Tests failed, I'm now planning to RMA the WD drive. I then proceed to take out the WD Drive from PC #2 and just keep the 160GB that's already in there. The next day, I try to start up PC #2, and it blue screens after 'Starting Windows'. Hope this makes it a bit easier to understand.

Quote   Quote: Originally Posted by linnemeyerhere View Post
Plug in the separate pc's target drive and then boot to bios and make sure it's either first in boot order or second only after the optical if installed and report back.
It was in second after the optical drive, but the optical drive isn't compatible with the motherboard, it's an older model, so I disconnected it. I placed the main hard drive as first in boot order, didn't solve it. :/

Quote   Quote: Originally Posted by gregrocker View Post
If that isn't enough, boot into System Recovery Options (best from Win7 DVD or Repair CD) to run Startup Repair a few times.

If this fails confirm the Win7 or it's 100mb System Reserved partition (preferred) is marked Active, then try Repairs again: Partition - Mark as Active (Method Two)
Startup Repair told me that it can't solve it 'automatically', whatever that means. I'll try marking the partition as active tomorrow, this might help.
My System SpecsSystem Spec
11 Jul 2013   #30
mjf

Windows 7x64 Home Premium SP1
 
 

RMA the HDD
My System SpecsSystem Spec
Reply

 New PC Build, Windows 7 doesn't want to install




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Windows 7 doesn't want to install
Hi, i bought W7 some time ago but I havent got it working and one of my friends said that this is the best place for help. Thats what usually happens: I put in W7 dvd and make a restart to boot it. When my computer sais press any key to boot i press enter and everything goes like it should. It...
Installation & Setup
W8 downgrade -> Windows 7 doesn't detect HDD during install [FIX!]
Maybe this will help some people. It's a little easier alternative if you're in the same situation I am. ->Purchased new laptop with Windows 8.1 factory installed ->Purchased on April 14, 2014 ->Laptop has UEFI motherboard ->HDD is setup w/ GPT ->Inserted Windows 7 Professional DVD...
Installation & Setup
Fresh Windows 7 install doesn't find drivers
I have a Windows 7 Ultimate 64 bit upgrade disc and a Windows Vista Home Premium 32 bit installation disc. I was repartitioning my desktop to dual boot ubuntu and a third partition for data. The partitioning didn't complete and it broke the windows 7 partition. I tried to recover it using the...
Installation & Setup
My PC doesn't detect my soundcard after Windows 7 re-install.
Hello, i have a problem with my soundcard. This is a separate sound card, so it's not a part of my motherboard. The name of the soundcard is: "Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio PCI Sound Card" The card and my optical sound (i use an optical cable for digital sound, which no longer works...
Sound & Audio
Can I install Icon Packs designed for Build 7600 on to Build 7601?
Can I install Icon Packs designed for Build 7600 to Build 7601? An Icon Pack was saying install on to 7600 only and after I checked my regedit, I learned that I have 7601 (Probably SP1, I don't know). Would I have any problems if I install the icon pack? Thanks.
Customization
Windows doesn't install new USB devices
Yesterday, I noticed that my computer isn't able to install any new hardware. Everytime I connect a USB device that I've never connected to my computer, windows new hardware wizard pops up saying: "Installing new software drivers", but then, another balloon pops up saying: "Device drivers...
Drivers


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:11.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App