Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: I have a UNIQUE computer problem

23 Jul 2013   #71
Magikal

Windows 7 64 bit
 
 

I checked out the Jaton 6200. It will run fine with a 275 PSU. Most video card and PSU estimates go up to the max usage. Max usage for the 6200 isn't that high, plus Gateway over specs their PSU's. So a 275 PSU from Gateway, Dell, Acer, HP, Compaq, etc....can actually handle cards with a 375 to 400 watt requirement. I am not a gamer either. My computer activities consist of...


screenplay writing
Browsing sites, forums, twitter, facebook with chrome, IE8, and MSN 9
Watching youtube videos, watching streaming movies through Divx
torrenting mp3s
Checking email
Designing art, posters, banners etc.
And when I need to, creating .sql backup files and using filezilla to copy files to my desktop


That's about it. I won't be pushing this baby to its limits at all.


My System SpecsSystem Spec
.
24 Jul 2013   #72
Anak

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 Home Premium 64bit Ver 6.1.7600 Build 7601 - SP1
 
 

You've been talking about doing that over three threads (that I'm aware of) and several months.


Don't tell us.....Do it!
My System SpecsSystem Spec
31 Jul 2013   #73
Magikal

Windows 7 64 bit
 
 

UPDATE: So I got my new card in the mail today. It's an ATI Radeon HD 5450. Drivers were installed smoothly through AMD's auto-detect tool.

I then went into BIOS and made PCI (PEG) default video handler. The slanting issue has ceased. However, I do now need someone to point me in the direction of a possible extender for my VGA plug? My card can be configured with low profile brackets. I did that, but when I bought this computer two of the middle slots had sockets in them running into the motherboard. The only available expansion slots for me is PCI express, and one PCI. My VGA cord from the video card doesn't extend over to the fourth slot like I need it to.
My System SpecsSystem Spec
.

31 Jul 2013   #74
Anak

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 Home Premium 64bit Ver 6.1.7600 Build 7601 - SP1
 
 

My System SpecsSystem Spec
31 Jul 2013   #75
Magikal

Windows 7 64 bit
 
 

Thanks!! Will order one soon.
My System SpecsSystem Spec
31 Jul 2013   #76
paulpicks21

Windows 7 Professional 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by paulpicks21 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by sml156 View Post
Have you tried adjusting the settings on your monitor, Not the settings on the computer but the monitor its self
I doubt that would be the issue seeing as he has tried 4 different monitors whilst troubleshooting.

Edit : That is one strange issue though.

Could you borrow a discrete gpu to test it out?
So after 8 pages, my reply on the first page was the best albeit you bought a card instead of borrowing one.

I am happy you finally fixed your Unique problem

(I accidentally edited my first post instead of quoting it a min a go.)
My System SpecsSystem Spec
31 Jul 2013   #77
Layback Bear

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

One little thought. A little friendly reminder.
The Radeon HD 5450 card has a recommendation of a 400W power supply or higher.
My System SpecsSystem Spec
01 Aug 2013   #78
PeaB4YouGo

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Layback Bear View Post
One little thought. A little friendly reminder.
The Radeon HD 5450 card has a recommendation of a 400W power supply or higher.
Heh. Well, one thing is for sure. He knows the address to this site when he starts having THAT problem.
My System SpecsSystem Spec
01 Aug 2013   #79
Anak

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 Home Premium 64bit Ver 6.1.7600 Build 7601 - SP1
 
 

I guess I better get ready....


Let me google that for you
My System SpecsSystem Spec
01 Aug 2013   #80
madcratebuilder

Win8/8.1,Win7-U64, Vista U64, uncounted Linux distor's
 
 

OP, I well gladly give you a 400 watt PSU, I have two used ones with sata and pcie plugs. You pay shipping from 97222. I would rather see someone get some use from them rather then taking up storage space here.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 I have a UNIQUE computer problem




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
StartupRepairOffline (unique problem signatures)
I was browsing the web on Google Chrome and my computer became unresponsive. I waited several minutes before holding down the power button to restart. Upon restart I got a black screen that said to select a correct boot device or insert one and press a key. I restarted again and Startup Repair...
General Discussion
Kind of unique HP OEM problem
Hi guys! First off, I kind of feel like a leech, just barging in here and asking questions, but I'm really stumped about what to do here. The story is this: Back in the pre-7 days, I bought an HP-laptop with a 64bit Vista OS. It qualified for the free upgrade to Windows 7, which I of course...
General Discussion
Unique Windows 7 USB flash problem
Hi all, I've a new computer at my work, it's an AMD Phenom II X4 965 @3.4 GHz with 8 GB of RAM and Windows 7 Professional 64 bit on it. I also have a flash drive (Corsair Voyager 4 GB), that has worked perfectly until now. The problem: The first time I plugged in my Corsair, it showed up and...
Hardware & Devices
Unique problem
Hello... Im new here, as u can see! Im trying to fix, or at least detect my problem for quite some time now... I have spend hours and hours googling my problem, but i didnt find single thread on the forums or article about problem like mine... So, after many years of good service i...
Installation & Setup
Might be a unique hard drive problem
I read about the other hard drive issues about them not being detected, and my problem is different. My 1TB (where I keep all my games etc) shows up on restart as my F drive (yes, it does have an assigned letter). However, at random times, the drive will just disappear and all the shortcuts into...
Hardware & Devices
A unique Fallout 3 problem
Hi guys. Just signed up. This seems like a good forum, and everywhere else I've tried has been unable to assist. I think I have a slightly unique problem with F3 to what most people seem to encounter in the threads I have read through - mostly because I cannot get into the game at all and I am...
Gaming


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 21:55.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App