Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: My Sony laptop is behaving strange

16 Sep 2013   #101
gregrocker

 

I would first follow the steps in User Folders - Restore Default Location - Windows 7 Forums
then try moving again, instead of creating a whole new profile which can become a bigger can of worms.


My System SpecsSystem Spec
.
16 Sep 2013   #102
mohavepc

Windows 7 Professional x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by jamesp5551 View Post
I have now fitted the new keyboard which has fixed the original fault. I have managed to set the user folders to go to the E drive as default instead of C drive using option 2 of the tutorial as option 1 went very wrong, but was easily solved by creating a new user profile for myself then following option 2 and finally deleting my old profile that was messed up. Yet I followed option 1 to the letter. I think it was when I copied my user folder to the E drive that it went wrong as 5 files could not be copied and I had to click ignore then followed the rest of the tutorial which failed to make E drive the default location for my user folders. Option 2 was best for me any how as I wanted any other users folders to go to the same drive, which option 2 does.

Where did you end up getting the new keyboard from? Actually not that it matters I was just curious. I am glad the original issue is now resolved. I would bet one of two things happened to the original keyboard. 1) moisture of some type got between the films. (doesn't take much more than a drop on some keyboards). or 2) the carbon button under the rubber dome fell off the dome and was making constant contact. tear that old one apart and I bet you'll find out what did it.
My System SpecsSystem Spec
17 Sep 2013   #103
jamesp5551

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by mohavepc View Post
Quote   Quote: Originally Posted by jamesp5551 View Post
I have now fitted the new keyboard which has fixed the original fault. I have managed to set the user folders to go to the E drive as default instead of C drive using option 2 of the tutorial as option 1 went very wrong, but was easily solved by creating a new user profile for myself then following option 2 and finally deleting my old profile that was messed up. Yet I followed option 1 to the letter. I think it was when I copied my user folder to the E drive that it went wrong as 5 files could not be copied and I had to click ignore then followed the rest of the tutorial which failed to make E drive the default location for my user folders. Option 2 was best for me any how as I wanted any other users folders to go to the same drive, which option 2 does.

Where did you end up getting the new keyboard from? Actually not that it matters I was just curious. I am glad the original issue is now resolved. I would bet one of two things happened to the original keyboard. 1) moisture of some type got between the films. (doesn't take much more than a drop on some keyboards). or 2) the carbon button under the rubber dome fell off the dome and was making constant contact. tear that old one apart and I bet you'll find out what did it.
I got the new keyboard using ur link thank you. I think ur link was to Ebay.US but when I looked at the listing I could see the supplier was from the UK so I logged into my Ebay.co.uk using the same item description and it came up with the same supplier with cheaper postage. I did try else where with no joy. Thanks for ur help and I will see if I can pinpoint the cause with the old keyboard.

Since the clean install some of the keys on the keyboard no longer work and i cant see on the Sony downloads anything that describes a keyboard driver
My System SpecsSystem Spec
.

17 Sep 2013   #104
gregrocker

 

The keyboard driver is standard and comes in the installer.

Try the On Screen Keyboard in Control Panel>Ease of Access to see if the letters are still dead.

Were these same keys malfunctioning on the old keyboard?

Do you have Recovery Disks or a backup image of previous install, as suggested in Clean Reinstall - Factory OEM Windows 7
My System SpecsSystem Spec
17 Sep 2013   #105
jamesp5551

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by gregrocker View Post
The keyboard driver is standard and comes in the installer.

Try the On Screen Keyboard in Control Panel>Ease of Access to see if the letters are still dead.

Were these same keys malfunctioning on the old keyboard?

Do you have Recovery Disks or a backup image of previous install, as suggested in Clean Reinstall - Factory OEM Windows 7
All the normal keys are working its the function keys and specific sony keys that Im talking about.Its basically the whole top row of keys that dont do what they should. Some of the top row do do things when pressed but not what they should do. So I think I need a Sony driver or software.
My System SpecsSystem Spec
17 Sep 2013   #106
gregrocker

 

This is explained in the Special Note for Sony Owners at the end of Clean Reinstall - Factory OEM Windows 7.

It shows four Sony drivers that must be installed in order to resolve this at Function keys don't work after clean install

The drivers themselves are at Sony : VGN-AW31XY/Q updates | Download updates for VGN-AW31XY/Q. If you click on Win7 drivers, scroll down to Preinstalled drivers and they are there.
My System SpecsSystem Spec
18 Sep 2013   #107
jamesp5551

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by gregrocker View Post
This is explained in the Special Note for Sony Owners at the end of Clean Reinstall - Factory OEM Windows 7.

It shows four Sony drivers that must be installed in order to resolve this at Function keys don't work after clean install

The drivers themselves are at Sony : VGN-AW31XY/Q updates | Download updates for VGN-AW31XY/Q. If you click on Win7 drivers, scroll down to Preinstalled drivers and they are there.
Good pointers Greg and my keyboard seems back to normal. I was put off looking in that section of the Sony downloads as they were listed under Vista.
My System SpecsSystem Spec
18 Sep 2013   #108
gregrocker

 

They tend to list the originally installed drivers under the native OS. This doesn't mean they won't work with Win7, and even if they're older Windows Updates will scan them to see if there is any newer driver that Win7 wants. Be sure you've enabled Automatically deliver drivers via Windows Update (Step 3)

Let us know how performance pans out as you go forward. At some point you'll want to capture a Win7 backup image so you never have to reinstall again. Be sure to touch base with all of the other Reinstall tutorial points so you know you have it set up best.
My System SpecsSystem Spec
19 Sep 2013   #109
jamesp5551

Windows 7 Ultimate x64
 
 

One of the programs I have the licence for Is Adobe Photoshop Lightroom 2 but I didnt find it to download from Adobe
My System SpecsSystem Spec
19 Sep 2013   #110
mohavepc

Windows 7 Professional x64
 
 

Best I could come up with is a used disk on Ebay-co.uk
My System SpecsSystem Spec
Reply

 My Sony laptop is behaving strange




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Replace Toshiba laptop screen w Sony laptop screen? Same size. 15.6"
Is this at all possible? Pretty new at the whole DIY breaking computers open to fix them stuff but i'm learning quick haha. Here is the toshiba and the screen: Toshiba Satellite C55Dt-A5231 Laptop Laptop LCD Screen for Toshiba Satellite C55DT A5231 15 6" WXGA HD | eBay Here is the...
Hardware & Devices
Cooling fan on HP laptop behaving strangely
Hi All, I've got an HP 2560p Win 7. When I turn the power on the cooling fan switches to lo speed and stays there. When I power off the fan turns on hi speed and stays there. In both cases the battery is in and its getting plug power. Removing the battery makes no difference. Removing battery and...
Hardware & Devices
CPU behaving strange, running at 100%, unless Task manager is open
My computer has been behaving quite strange for a while. My computer registers CPU usage at 100%. A desktop gadget that monitors my CPU says that all 4 cores are at 100%. However, the computer doesn't lag or anything. The only symptom of this is that the computer fan goes full blast as if to...
Performance & Maintenance
Sony Laptop
I am thinking of doing a clean installation of Windows 7 Professional on my new Sony Laptop. It has Home Premium 64 bit at present, for one reason to get rid of trialware and Sony utilities. However I would like to keep the Sony recovery folder and still have access to it for drivers etc, or even...
Installation & Setup
Laptop behaving very strange
Since this morning, one of my laptops is behaving very strange. Symptoms: Noticeable keyboard delay i.e. what's typed appears on screen with a delay. When typing, not all characters typed are shown. Example: last sentence (underlined) was before editing noll haracters typed ahown. It's not my...
BSOD Help and Support
Sony vaio laptop
hello, i have a sony vaio laptop VGN-FW370j with windows vista on it. i went and brought windows 7 ultimate today ( a small shop was selling them early), i want to install it but im wondering how i will get all the drivers for my laptop back as the sony site is absolutely useless. a fast...
Drivers


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 15:31.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App