Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: The PC says "No Internet Connection" but I have internet.

23 Sep 2013   #11
severedsolo

Windows 7 Ultimate X64 SP1
 
 

Maybe I'm missing something here but if it's a Mac, then why/ how is it running windows? Is this some kind of virtualisation?


My System SpecsSystem Spec
.
23 Sep 2013   #12
archer

Windows 7 ultimate x64
 
 


In the very first post it is mentioned in the DXDIAG output.

System Information
------------------
Time of this report: 9/23/2013, 12:43:57
Machine name: ILIASWINDOWSPC
Operating System: Windows 7 Professional 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_gdr.130801-1533)
Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: Apple Inc.
System Model: iMac13,2

BIOS: Default System BIOS
Processor: Intel(R) Core(TM) i7-3770 CPU @ 3.40GHz (8 CPUs), ~3.4GHz
Memory: 32768MB RAM
Available OS Memory: 32706MB RAM
Page File: 3118MB used, 62293MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: Using System DPI
System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
DWM DPI Scaling: Disabled
DxDiag Version: 6.01.7601.17514 32bit Unicode

This is different.
My System SpecsSystem Spec
23 Sep 2013   #13
Teerex

Windows 7 x64 Ultimate SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by archer View Post
One thing I will like to confirm though. If you say that the connections are perfect and you are able to browse (use internet). How come IPconfig output shows no IPs?
These are Teredo and Isatap quasi-connections that always show 'Media disconnected' status and receive no IPv4 address and have no MAC. They have absolutely no relevance to internet connectivity in Ipv4. You should be aware of the meaning of all parts of the Ipconfig output if you mean to request it from an OP. Just saying.

elias, please try to disable the wired NIC (Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet) in Device Manager. I see that it has 'received' a typical no-config network configuration, so it might be confusing the system while not being used for network connectivity.

Quote   Quote: Originally Posted by severedsolo View Post
Maybe I'm missing something here but if it's a Mac, then why/ how is it running windows? Is this some kind of virtualisation?
The OP is running Boot Camp. It has been around since the late great Steve Jobs dumped PowerPC and jumped to Intel on his desktop lines.
My System SpecsSystem Spec
.

23 Sep 2013   #14
lehnerus2000

W7 Ultimate SP1, LM18 MATE, W10IP VM, W10 Home, #All 64 bit
 
 

On my PC, the Network Indicator is a bit flaky.

Occasionally my Network Indicator will suggest that the Network is broken:
  • Even though I am surfing the Internet at the time.
  • When I run VMware Workstation

IMO, if your network is working properly, you can ignore the indicator.
My System SpecsSystem Spec
23 Sep 2013   #15
UsernameIssues

W7 Pro SP1 64bit
 
 

Edit: Doh! I had this post open for so long (while I posted elsewhere) that I did not see/read the two posts just above.


The OP's IPs are sort of fine.
Just scroll down to the wireless NIC:

Code:
Windows IP Configuration

   Host Name . . . . . . . . . . . . : IliasWindowsPC
   Primary Dns Suffix  . . . . . . . : 
   Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
   IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
   WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
   DNS Suffix Search List. . . . . . : jensen.com

Ethernet adapter Local Area Connection:

   Connection-specific DNS Suffix  . : 
   Description . . . . . . . . . . . : Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet
   Physical Address. . . . . . . . . : 10-DD-B1-C3-09-3F
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
   Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::e1cc:ea:9a68:884c%12(Preferred) 
   Autoconfiguration IPv4 Address. . : 169.254.136.76(Preferred) 
   Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
   Default Gateway . . . . . . . . . : 
   DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 336649649
   DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-19-C7-37-A6-EC-35-86-4D-37-A0
   DNS Servers . . . . . . . . . . . : fec0:0:0:ffff::1%1
                                       fec0:0:0:ffff::2%1
                                       fec0:0:0:ffff::3%1
   NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

   Connection-specific DNS Suffix  . : jensen.com
   Description . . . . . . . . . . . : Broadcom 802.11n Network Adapter
   Physical Address. . . . . . . . . : EC-35-86-4D-37-A0
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
   Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::6cf8:963:ccff:58eb%11(Preferred) 
   IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.38.101(Preferred) 
   Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
   Lease Obtained. . . . . . . . . . : 23 September 2013 14:29:10
   Lease Expires . . . . . . . . . . : 25 September 2013 14:42:35
   Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.38.1
   DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.38.1
   DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 250361222
   DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-19-C7-37-A6-EC-35-86-4D-37-A0
   DNS Servers . . . . . . . . . . . : 8.8.8.8
                                       8.8.4.4
   NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Tunnel adapter isatap.{A9524354-2010-4F0D-9736-D7CC24B460D2}:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . : 
   Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter isatap.jensen.com:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . : jensen.com
   Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #2
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . : 
   Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
@OP,
Is there a network cable plugged into the LAN jack of the computer. [edit: I see now where you have already said that the computer is connected two ways.] Even if you are not using the network cable, it seems that the computer thinks that there is one connected and the Network List Service is attempting to locate your router via a 169 IP address. That network adapter should not even have an IP address, much less an Auto-configuration one.

Under Ethernet adapter Local Area Connection
It should say
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected

You might try disabling it. Let us know if you need help doing that.
edit: you might not be able to do that if you are using the LAN connection for other traffic.

It does not matter that the hardware is by Apple... other than the W7drivers might be old/weird.
My System SpecsSystem Spec
23 Sep 2013   #16
andrew129260

Windows 10 Pro
 
 

He might have some type of malware. He did mention about a driver program asking for money

Quote   Quote: Originally Posted by eliasmanos View Post
In order to update my drivers, it asks me for money ( )
My System SpecsSystem Spec
24 Sep 2013   #17
eliasmanos

Windows 7 Professional 64bit OEM SP1 Bootcamp on OSX Mountain Lion
 
 

Hi John and Archer.

It is a mystery how is this even possible to have perfect internet, (cabled runs with 110mbps/ WiFi with 94mpbs) and still show that I am not connected.

In theory it could be the fact that the Windows OS runs on a iMac via Bootcamp, but it shouldn't make any difference at all in praxis.

Until now I've tryied the following;

Bought a new router, "killed" all previous networks and set a new one from scratch.
Went to the internet settings checked everything.
Used Wizard.
Reset and renewed the IPCONFIGs.
Nothing. No success.

Someone told me to download the internet drivers on a USB, uninstall the Internet program files and reinstall them, but I am afraid I will harm the PC doing so...

Any suggestions?
My System SpecsSystem Spec
24 Sep 2013   #18
UsernameIssues

W7 Pro SP1 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by eliasmanos View Post
~~~
Bought a new router, "killed" all previous networks and set a new one from scratch.
~~~
Now check your ipconfig info.

Do you still have an IP address in the section named
Ethernet adapter Local Area Connection

When you play this game, are you wanting to use your wireless connection or wired?
My System SpecsSystem Spec
24 Sep 2013   #19
eliasmanos

Windows 7 Professional 64bit OEM SP1 Bootcamp on OSX Mountain Lion
 
 

Hello there The EALAC is missing (It is not physically connected right now) but the same problem occurs as well when I connect the Ethernet cable, and deactivate Bluetooth & WiFi
(Have internet, surfs etc. but the PC does not see any connection no matter what)

For literally playing the game I need no connection (Total War Series) but I need a proper connection in order to download correctly Steam and its components so the game launches (Problem is that press launch button but the game does not launch)


Attached Files
File Type: txt ipconfignew.txt (2.8 KB, 3 views)
My System SpecsSystem Spec
24 Sep 2013   #20
Teerex

Windows 7 x64 Ultimate SP1
 
 

Another thing is that you might have lost your registry network properties, residing at HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Network. Any other way of repairing that than a Repair Install is too convoluted in my opinion. But, check that key first. Is it populated? What do you have under HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Network\{***********GUID***************}\Descrip tions? (GUID is just a code which could be different on a different system). Do not change or delete anything in the registry.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 The PC says "No Internet Connection" but I have internet.




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Laptop wired connection starts with "multiple networks", no Internet
Need help to resolve this long-standing mystery. My Lenovo W530 laptop runs perfectly in both wired and wireless environments, at home as well as "on the road". But when it is connected wired when fresh booting to Windows it always comes up with "multiple networks" showing as connected, but...
Network & Sharing
Wired LAN Connection: "Unidentified network" No Internet Connection
Hi, I'm having a little bit of trouble connecting my computer to a wired internet connection. My wireless works, but some of the programs I am running require wired connections. My Physical connections are pretty weird, so I think I'll get that out of the way first. I have an AT&T wireless modem....
Network & Sharing
Wired connection, internet stuck at "Identifying", 169.XX IP problem
Hi hi! So we recently changed our telephone cable at it was really old and crappy and this involved moving the modem quite a bit. Just to make sure everything was clean and dandy we reset(ted?) the modem/router. I am on a HP Pavilion DV6 6096 EX NOTEBOOK. My network card is a "Realtek PCIe...
Network & Sharing
Wired LAN Connection: "Unidentified network", No Internet Connection
Microsoft Windows Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved. C:\Users\Jesse>ipconfig /all Windows IP Configuration Host Name . . . . . . . . . . . . : JPC Primary Dns Suffix . . . . . . . : Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
Network & Sharing
Help! Internet wireless connection "connects" but no internet access
Hi all! I was installing a software on my other laptop (it had SQL software with it) and I ran into some trouble as I got error problems that the installation of the software had failed and now whatever I do, I can't access the web! Sure enough, my wireless connection connects successfully and it...
Network & Sharing
Internet wireless connection: "Limited Connectivity" in one machine!
Hi! I've been checkin some info in other places but the problem appears to be resistant to solutions :sarc: After scanning and removing some viruses, I found myself without wireless internet connection. I suppose some configuration was changed by the virus but I can't find out what it was to...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:30.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App