Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows starts/uploads fine but partition screen keeps popping up

23 Oct 2013   #51
Kaktussoft

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bits 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by angiesluck View Post
I have checked all of the devices in device manager and nothing is showing as not working...all seems fine....fingers crossed it stays that way
Did you do this already?
21. Refresh your Windows Experience Index (WEI) score.

22. When finished, all you will need to do is to activate Windows 7. (See screenshot below)

After that it's time to make a backup to external hard drive. You don't want problems like this anymore I assume?!


My System SpecsSystem Spec
.
23 Oct 2013   #52
angiesluck

windows 7 home premium 32bit
 
 

Thanks Gregrocker........Kaktussoft it has come back with a rating of only 3.3

Windows starts/uploads fine but partition screen keeps popping up-capture-3.png


My System SpecsSystem Spec
23 Oct 2013   #53
Kaktussoft

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bits 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by angiesluck View Post
Thanks Gregrocker........Kaktussoft it has come back with a rating of only 3.3
What was rating before reinstall? Did you do some other things during the WEI process?
What part of index is so low (cpu speed, gpu, disk speed)?
My System SpecsSystem Spec
.

23 Oct 2013   #54
angiesluck

windows 7 home premium 32bit
 
 

I can not remember what it was before...but I have put a snip shot screen above
My System SpecsSystem Spec
23 Oct 2013   #55
Kaktussoft

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bits 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by angiesluck View Post
I can not remember what it was before...but I have put a snip shot screen above
So it's how fast the system is now. end of story I think
My System SpecsSystem Spec
23 Oct 2013   #56
angiesluck

windows 7 home premium 32bit
 
 

Thank you once again for all your help to sort out my problem......much appreciated
My System SpecsSystem Spec
24 Oct 2013   #57
Kaktussoft

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bits 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by angiesluck View Post
No computer management was opened by me to show you what it says in it....I will have to take a photo with my camera of the screen that keeps popping up as its impossible to perform anything when it pops up....Below is the pop up I see on windows startup/desktop screen...I have to press off at the off button on laptop to get away from the screen.

Attachment 290780
This problem has not been caused by doing a "clean install". Did you install that samsung program yourself?

Or did you do a "repair install" (run setup.exe from within win7 itself. Kind of upgrade install)?
My System SpecsSystem Spec
24 Oct 2013   #58
angiesluck

windows 7 home premium 32bit
 
 

I have no idea what caused this from the startoff.

My computer just kept freezing the mouse all of a sudden so could do nothing apart from turn off the laptop by the off button....then this pool header screen started to show up and shut machine down to protect computer from damage.

I tried everything that the BSOD forum said but nothing worked...so tried the basic recovery via Samsungs recovery that's on the laptop but that didn't solve the problem so in end took everything off that's personal to me via safe mode and did a complete install again via the Samsungs recovery.

All went well with that but could not get rid of that Samsung recovery partition popup that kept appearing each time laptop started again and again and computer had to be switched off each time when that popped up as unable to do anything with laptop with that popping up....but fortunately you solved that plus a few other bits as in this thread

When it first started to freeze up......I ran it in safe mode and ran the Malwarebytes scan which shown some type of malware about 5 things so I deleted them via the Malwarebytes.....Maybe these were the problem! I don't know for sure...so that's why in the end I just did the complete recovery so if there was anything there it will be deleted with the complete recovery
My System SpecsSystem Spec
24 Oct 2013   #59
gregrocker

 

There is no way Samsung bloatware could popup after a true Clean Install because all of it should have been cleaned from the HD during the booted Win7 install.

Do you remember when you booted the Win7 installer: did you use the Drive Options shown in Steps 6 and 7 of Clean Install Windows 7 to delete all partitions, create and format New as it advises in Clean Reinstall - Factory OEM Windows 7?

If not then post back a screenshot of Disk Management - Post a Screen Capture Image and we will help you delete all the other partitions to see if it resolves it.

Is there a possibility you reinstalled some Samsung crapware off of their Support Downloads webpage where only drivers missing in Device Manager after all Updates were done needed to be found?
My System SpecsSystem Spec
24 Oct 2013   #60
angiesluck

windows 7 home premium 32bit
 
 

Windows starts/uploads fine but partition screen keeps popping up-capture.png

Seems fine to me

I didn't do anything apart from follow the on screen instruction that Samsung Recovery 4 said....I pressed the complete recovery which says it wipes the C drive and then it automatically reinstalls windows etc..(obviously not my wireless driver as I had to re-install that)...(plus my scrolling too)


My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows starts/uploads fine but partition screen keeps popping up




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Computer starts up with Windows Vista boot screen
If this is the wrong forum, where does this go??? Last week I started up my computer and right before the logon screen was supposed to show up, it just restarted. (I guess it was a blue screen?) It told me that Windows failed to start the last time and it asked me if I wanted to use Startup...
General Discussion
Windows 7 in bootcamp partition- won't start after being fine for year
Hello everyone, I'm new to this forum and I need help desperately! I have Windows 7x64 boot camped on my Imac (Snow Leopard) All is fine on the mac side but the windows side, not so much. When I boot into windows it starts, the windows logo comes up. Then the black screen with white cursor...
General Discussion
Windows starts up, is fine for two minutes, then freezes.
When I start up windows it loads up normally but after about two minutes whatever I am doing freezes and not long after that the task bar freezes too but i can still move my mouse. The computer has been like this for two days. It has been normal before this happened. I just turned on my computer...
General Discussion
BSOD On bootup after windows starts, after 3 BSODs it is fine.
Hi, I have a strange issue with my PC, I keep getting BSOD whenever I power my PC on. It BSOD's a few minutes after booting Windows or sometimes half way through loading with different error messages and usually repeats the same process about 3 times, after that all is fine. The PC will not crash...
BSOD Help and Support
System Reserved partition is missing, but WIndows 7 Pro works fine
I have a Windows 7 Professional system that I went to take an image of using EASEUS TODO Workstation. When I went to do the backup, I noticed that there was no 100 MB System Reserved Partition. I made the image anyway. When I tested the image on a new machine, it prompted me to repair or...
Installation & Setup
Windows 7 Installation, Starts then nothing but mouse & screen
Hi all I'm probably being thick and really would appreciate being pointed in the right direction. I currently have Windows XP SP3 installed on drive C Drive D is empty - Used to have Windows XP Drive E is my data drive. I put the Windows 7 64 Bit DVD in, it boots up and states loading...
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 22:09.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App