Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows 7 black screen after login ?

30 Oct 2013   #11
Airbander

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Hi

Tried Repair Your Computer. This will open the System Recovery Options window. Select Startup Repair. did not work


My System SpecsSystem Spec
.
30 Oct 2013   #12
poolmon

win 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Airbander View Post
Quote   Quote: Originally Posted by poolmon View Post
This is a real shot in the dark, but if you have a second video port, plug your monitor into it and try restarting again.
@poolmon do you mean VGA Port on Motherboard ? My MB did not come with one so it is only the graphic card

also Graphic Card came with HDMI or DVI and my monitor does not have HDMI input so only DVI at this moment

Thanks
I was recommending trying any other available video port that you had. I had 2 DVI ports on my 260 GTX video card. On one port I got a black screen after boot up (computer was booted into Windows, but the video was totally absent (black screen) shortly after the bios booted to Windows.). When I switched to the other DVI port all was fine. Why, I still don't know. So I take it your motherboard has no onboard video and your video card's only option is HDMI which your monitor does not support. If the BIOS tweaks fail you could try to reload the OS from scratch to wipe out the video drivers. Can't uninstall drivers if you can't see the screen. Or if you have another video card, put it in and try booting onto safe mode.
My System SpecsSystem Spec
30 Oct 2013   #13
Airbander

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by poolmon View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Airbander View Post
Quote   Quote: Originally Posted by poolmon View Post
This is a real shot in the dark, but if you have a second video port, plug your monitor into it and try restarting again.
@poolmon do you mean VGA Port on Motherboard ? My MB did not come with one so it is only the graphic card

also Graphic Card came with HDMI or DVI and my monitor does not have HDMI input so only DVI at this moment

Thanks
I was recommending trying any other available video port that you had. I had 2 DVI ports on my 260 GTX video card. On one port I got a black screen after boot up (computer was booted into Windows, but the video was totally absent (black screen) shortly after the bios booted to Windows.). When I switched to the other DVI port all was fine. Why, I still don't know. So I take it your motherboard has no onboard video and your video card's only option is HDMI which your monitor does not support. If the BIOS tweaks fail you could try to reload the OS from scratch to wipe out the video drivers. Can't uninstall drivers if you can't see the screen. Or if you have another video card, put it in and try booting onto safe mode.
The issue is i am able to login sometime and not able to login sometimes also i am on SSD with Raid 1 and it is Hardware Raid 1

Re-doing the os is my second option as i wanted to fix this issue if it is possible

Thanks
My System SpecsSystem Spec
.

31 Oct 2013   #14
Airbander

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Hi after hours of trying different thing i am going to re install the OS and see how it goes
My System SpecsSystem Spec
31 Oct 2013   #15
Airbander

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Hi



Went old school got MS Win 7 64bit the original CD that came out in 2010 and it seems installed fine and no issue with switching between users and worked very well with Raid 1 So now i am getting somewhere now



issue resolved for me with an OS install
My System SpecsSystem Spec
31 Oct 2013   #16
poolmon

win 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Airbander View Post
Hi



Went old school got MS Win 7 64bit the original CD that came out in 2010 and it seems installed fine and no issue with switching between users and worked very well with Raid 1 So now i am getting somewhere now



issue resolved for me with an OS install
Glad to hear its OK. I had the same issue as you . On Win 7 with an SSD (but no RAID) the problem was intermittent on the one DVI port (black screen). After I switched to the other, the problem never resurfaced.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows 7 black screen after login ?




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Black screen between Windows starting and login screen
Hi all, this is my very first forum post here, few people have recommended this site as a best W7 community on the internet. :) I have problem with black screen(lag) between windows starting message and login screen, lag is about 10 seconds and its very annoying, here is the video so you...
General Discussion
Black Screen after login in Windows 7
Hi, I have an HP G72 laptop that has Windows 7 Home Premium OA. Since March 14, 2013 it's showing me the black screen right after I login. Only the cursor is there and it's movable. It all started when I installed the Win7 Service Pack 1 on March 13. Before that, I would get a message that...
Windows Updates & Activation
Windows 7 black screen after login
So, here is the problem. When I start up the windows it boots like it should and when I enter the password of the user, the screen goes black and it freezes. No pointer, cant access task manager etc. The only way to solve this is to restart the PC and it will boot without any problems. I installed...
BSOD Help and Support
Black screen after windows start up doesn't go to login screen
Hi I would really appreciate any advice i've been trying to fix for four hours without any luck. I have an Acer aspire 5732Z. I turn my laptop on and it shows the starting windows screen then just goes to a black screen with a cursor. I tried to do systems restore but it said that i did not...
BSOD Help and Support
Windows 7 black screen after login
Sorry about the off topic post, couldn't find a 'suitable' forum.... Hey all. I got the Windows 7 RTM quite a while ago and had no problems with it. A couple days ago, though, I recieve a black screen with movable cursor after login. I am dual-booting with Windows XP, and XP is working...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:16.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App