Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: simple question


23 Oct 2009   #1

windows 7
 
 
simple question

I'm having trouble with snaping to the right ( it puts the image beyond the screen) when I looked in the device manager it shows 2 moniters in the drop down. I only have one moniter though. could this be the issue. thanks

My System SpecsSystem Spec
.

23 Oct 2009   #2

Windows 7 x64 HP, Windows 7 HP, Windows 7 Ult
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by kalamazooguy View Post
I'm having trouble with snaping to the right ( it puts the image beyond the screen) when I looked in the device manager it shows 2 moniters in the drop down. I only have one moniter though. could this be the issue. thanks
Welocme to Seven Forums, kalamazooguy.

Yes, the fact that the system thinks there are two monitors would cause this. The real question is WHY it thinks there are 2 monitors.

If you can fill out some more of your system specs, maybe we can help with that issue.
My System SpecsSystem Spec
23 Oct 2009   #3

windows 7
 
 
hmmm

would it be worth a try to disable one, or will I lose my moniter completely?
My System SpecsSystem Spec
.


23 Oct 2009   #4

Windows 7 x64 HP, Windows 7 HP, Windows 7 Ult
 
 

Let's try to figure out why the system thinks there are two before you disable one.
My System SpecsSystem Spec
23 Oct 2009   #5

windows 7
 
 
more info

it's an hp w1907 wide screen and there are 2 vga connectors going from it to the tower
My System SpecsSystem Spec
23 Oct 2009   #6

Win7 Enterprise, Win7 x86 (Ult 7600), Win7 x64 Ult 7600, TechNet RTM on AMD x64 (2.8Ghz)
 
 

I think you only need one connection !
My System SpecsSystem Spec
23 Oct 2009   #7

windows 7
 
 
ok

I'll try disconnecting one. I'm no computer wiz, so when I got it a couple of years ago I just connected every thing. be right back
My System SpecsSystem Spec
23 Oct 2009   #8

windows 7
 
 

I disconnected the DVI and now it works, so just so I understand, why is that
My System SpecsSystem Spec
23 Oct 2009   #9

Win7 Enterprise, Win7 x86 (Ult 7600), Win7 x64 Ult 7600, TechNet RTM on AMD x64 (2.8Ghz)
 
 

The computer was confused & thought you had 2 different monitors connected, when it was only just one
My System SpecsSystem Spec
23 Oct 2009   #10

Windows 7 Ultimate RTM (Technet)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by kalamazooguy View Post
I disconnected the DVI and now it works, so just so I understand, why is that
FYI, for better video, disconnect the VGA and leave the DVI connected.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 simple question




Thread Tools



Similar help and support threads for2: simple question
Thread Forum
Solved Simple .bat question Customization
Just a simple question about my RAM Performance & Maintenance
Simple question . General Discussion
Really simple question General Discussion
Simple question BSOD Help and Support
Solved Please help ,e with this simple question!! Performance & Maintenance
A simple question...i think Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:40 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33