Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Need help with Windows 7 SP1 problem

13 Nov 2013   #1
nickk513

Windows 7 x64 SP1
 
 
Need help with Windows 7 SP1 problem

Since about less than a year ago I have started to have this problem that seems to only happen after I install SP1 on x64 windows 7.

After update, my computer's desktop will not allow me to move any icons around. Even with the align to grid deselected and various other options it simply will not allow me to move icons. The second problem is when i login to the desktop I am not able to click the taskbar and the only fix is to start up task manager to even be able to click on anything on the taskbar or desktop. The third problem I experience is when i use IE or firefox (even with adblock on or off/removed), I can not even click on anything in the window, I have to either alt+tab out and back in again to work, if i goto another program it will happen once again.... The fourth problem I experience is youtube videos also require me to alt+tab out and back in to even use any play feature. Various other applications such as Origin will not allow me to click on login or play game, I have to tab around the application and hit enter.

I don't know wether it is a hardware preference doing this, but I doubt it. If anyone has any insight, please let me know!


My System SpecsSystem Spec
.

13 Nov 2013   #2
nickk513

Windows 7 x64 SP1
 
 

Also, I am not able to move my browser (firefox) at all around my desktop when it is out of maximized mode...
My System SpecsSystem Spec
13 Nov 2013   #3
Britton30
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate X64 SP1
 
 

Sounds like a bad mouse/cable/USB port.
My System SpecsSystem Spec
.


13 Nov 2013   #4
nickk513

Windows 7 x64 SP1
 
 

There's no way it can be a bad mouse port/usb port. I have switched usb mouses. I have switched ports, etc. forgot to mention--When I download something the download box will pop up prompting you to click on 'OK', i click on okay and it seems like im clicking thru the dl box onto the window behind. I then have to either alt+tab to the dl box again or access via task bar.
My System SpecsSystem Spec
13 Nov 2013   #5
Britton30
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate X64 SP1
 
 

I can't think of a w7 issue that would cause all these issues. For curiosity run this scan, once is enough, post the results.
This may help, run the steps outlined in this tutorial, Option Two, and reboot the system:
SFC /SCANNOW Command - System File Checker
Code:
Windows Resource Protection found corrupt files and successfully repaired
them. Details are included in the CBS.Log windir\Logs\CBS\CBS.log. For
example C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log
The system file repair changes will take effect after the next reboot.
Or a message that no integrity violations were found.
Or that Windows Resource Protection found errors it cannot repair, if so rerun the steps above.
My System SpecsSystem Spec
13 Nov 2013   #6
nickk513

Windows 7 x64 SP1
 
 

I will run it once I am back at my desktop to do so. Will post results soon. ty
My System SpecsSystem Spec
13 Nov 2013   #7
nickk513

Windows 7 x64 SP1
 
 

Just did the scan several different ways. all come up to say that 'Windows Resource Protection did not find any integrity violations.'

Any suggestions?
My System SpecsSystem Spec
13 Nov 2013   #8
Ztruker

Windows 8.1 Pro X64
 
 

Create a new account and see if you have the same problem there or not.
My System SpecsSystem Spec
13 Nov 2013   #9
nickk513

Windows 7 x64 SP1
 
 

Just created a new account and it seems as if everything works... What is causing my other account on this machine to act the way it is??
My System SpecsSystem Spec
13 Nov 2013   #10
andrew129260

Windows 7 Professional x64 Sp1
 
 

Possible corrupt user profile.
Not sure why this has happened to you several times however. What startup programs are you running? What programs start with the pc?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Need help with Windows 7 SP1 problem




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Printer problem needs guru. Looks like Windows not Brother problem.
Windows 7 Professional Haven't had the need to use my printer in a couple of weeks, so I don't know when the problem started. It is a Brother HL-2270DW that has been problem free. There are tests that can be tried using the printer itself and it says it has a good connection and should be...
General Discussion
UI Problem/ minimized windows Display problem
Hi windows 7 community, I have a problem with windows 7 since the first day i've installed the OS (couple of years), and i haven't been able to solve it yet. The problem is that when i have a main application window, and different documents(windows) open in that main application window, when i...
General Discussion
Laptop Windows 7 Problem/Software/Hardware? Keyboard problem
Okay, right now I'm currently trying to find out whats wrong with a keyboard that is on a laptop, after the computer starts there are some script errors, I don't know exactly what they are but I ran combo fix without safe mode and restarted the scripts went away...and it started working after...
Hardware & Devices
Moving windows/icons down problem!! Move right/left/up - no problem
New system i7 3930K CPU Sabertooth X79 Mortherboard GeForce GTX690 GPU Intel 520 series SSD 32GB RAM Dell U2711 27" Monitor Win 7 Pro
General Discussion
Windows 7 Not genuine Problem. And 404 error (security?) Problem.
Hi, ive had both of these problems for about two weeks and have tried to fix it myself. No luck at all. Dont no of their connected. Help on how to fix it would be greatly appreciated.
BSOD Help and Support
Windows Media Player Problem - Sound/skipping problem.
Oh look, another windows media player problem, lol. Well, it's something really weird, at first i thought it was just my computer being all slow or the file was messed up, No matter what movie or format i play it makes this weird screeching noise. It also lags pretty bad. I tried the scans, i did...
Music, Pictures & Video

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:42.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App