Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: After Windows Update aroundJune 2013 no user icons on login for normal

30 Nov 2013   #11
wdlnd

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

I have tried several steps posted above. Once I get back home I will post back the steps I tried and the results of said steps. Thanks for the help with this.


My System SpecsSystem Spec
.
05 Dec 2013   #12
wdlnd

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

Okay, now that I'm back home I have checked each step listed above from Gregrocker. Here are my steps:

1. Created a Windows 7 Home Premium 64 bit USB drive from an ISO.
2. I booted using the USB drive.
3. I ran diskpart and made sure the OS partition is active and all others are inactive using the disk repair/command console by hitting shift+F10.
== I previously ran offline antivirus with no problems found ==
4. I did run SFC -scannow previously but now if I try and run it when booting using the USB it says that it is in the middle of a repair and to restart and try again. I tried pointed the command prompt to c: first but the same message comes up. I can't seem to run this from the command console under the system repair menu.
== I had previously went through the process of using command prompt to rebuild the MBR using Hiren Boot CD ==
5. I ran startup repair 4 times with restarts in between. Each time I get the message, "Startup Repair could not detect a problem." Under details it says, "Boot status indicates that the OS booted successfully."

When I try to boot normally this is the screen I'm left on:
My System SpecsSystem Spec
05 Dec 2013   #13
gregrocker

 

Boot free Partition Wizard CD
to post back a camera snap of the full drive map with listings.

Confirm the 100mb System Reserved (prefrred) or C is marked Active, then run Partition Wizard Rebuild MBR - Video Help.

If Win7 doesn't start, run Startup Repair - Run up to 3 Separate Times again.

If you've set 100mb System Reserved Active and all of these steps fail, then move the Active flag to C to try all steps again.
My System SpecsSystem Spec
.

05 Dec 2013   #14
wdlnd

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

I'm downloading Partition Wizard now. While I was doing that I loaded up Hiren Boot CD and was browsing the hard drive. I partitioned my hard drive so that all my personal data would be stored on a separate partition. It looks like my backups may have been stored on this other partition as well. Here is what I found:



Does that look like a backup from July like pre-the last Windows update? If so maybe I will try restoring that and see what happens.
My System SpecsSystem Spec
05 Dec 2013   #15
gregrocker

 

If you're in Hiren's portable XP can you post back a screenshot of Disk Mgmt which is what we need to see? Just Print Screen and paste it into Paint, save the file and attach it here.

Do these backups include an image? If so boot the Win7 disk or System Repair Disk
to do a System Image Recovery. But make sure you follow the steps closely to not format the data partition. If in doubt I'd back those files up from portable XP or Copy & Paste - in Windows Recovery Console
My System SpecsSystem Spec
05 Dec 2013   #16
wdlnd

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

Here you go. Thanks for the quick replies!


Attached Thumbnails
After Windows Update aroundJune 2013 no user icons on login for normal-screenshot-20131205-133652.jpg  
My System SpecsSystem Spec
05 Dec 2013   #17
wdlnd

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

I'm assuming the 14.6 GB was Asus's recovery since I didn't get a Windows disc with my laptop purchase. After some more digging it looks like that backup was just my user account files and not an OS backup. I'm not sure why more restore points don't show up...

Here is something interesting that I found...


Attached Thumbnails
After Windows Update aroundJune 2013 no user icons on login for normal-screenshot-20131205-134544.jpg  
My System SpecsSystem Spec
05 Dec 2013   #18
gregrocker

 

The WindowsImageBackup file needed to restore your PC appears just below that in the Explorer tree. However I don't know why its located under System Volume Information. What size is that file?

That configuration normally has the System boot files on the Recovery partition to enable it to boot if needed. So move the Active flag back to Recovery and run Startup Repair 3 times to see what happens.

If that fails run System Image Recovery using the WindowsImageBackup file if it is intact.

If that is not the image backup file or won't run Recovery, then do a Clean Reinstall - Factory OEM Windows 7 deleting Recovery and C during the install. Do not touch D or you will lose your data.
My System SpecsSystem Spec
31 Dec 2014   #19
wdlnd

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

The WindowImageBackup folder is empty. I would like to pinpoint the issue rather than reformatting. I'm just putting this out there in case someone out there has experienced the same thing and pinpointed what triggered the issue/how to resolve it without a fresh install. Thanks everyone for your help.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 After Windows Update aroundJune 2013 no user icons on login for normal




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
windows 7 Login Cannot get to past User login
Friend of family had a stroke, can't remember user password. It happens. I'm an old ex network admin, so pretty savy here yet Totally stumped, short of spending money to buy something. Here is what I've tried to do to get to the command prompt, so I can run net user to enable the administrator...
General Discussion
User Profile Corruption/RegIssues? How to monitor windows (user login)
When I login to windows (7, Ultimate x64) on most profiles (created a new one, affected, logged into my admin account, 1 of 2 user accounts, a clean one for lightweight surfing with no load time for all 3rd party s/w) and my monitor goes from extended (blank) (1920x1080) to ... looking like it has...
General Discussion
Unable to update Windows 7 SP 1 / Install MS Office 2013
Hello, Error 1: I have Windows 7 32 Bit system and I am unable to install Service Pack 1 getting error message "ERROR_SXS_COMPONENT_STORE_CORRUPT(0X80073712)" Error 2: Also I am unable to add or remove any features from Windows Optional features and getting error message "An Error has...
Windows Updates & Activation
Can I put the user login icons in the taskbar in W7?
I'm setting up a new computer with W7 Home Premium as the OS. My wife uses a QWERTY keyboard but I've shifted to a Dvorak (it helps my wrist pain). I've set up W7's language selections so that the Admin and I have the Dvorak keyboard, and my wife has the QWERTY. And that's all working properly....
General Discussion
How long is normal for a Windows 7 update?
Hi, my PC's been installing a windows update for more than two hours by now. There were 19 updates to install, 1-15 went well, but Nr. 16 is taking an eternity. How do I know that it's actually doing something and not just stuck? What happens, if I force quit the system from the power off...
Windows Updates & Activation
Remove user login icons from login screen?
Is it possible to have users but not have their login icon appear on the login screen?
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 19:33.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App