Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: Strange happenings in Windows 7

18 Apr 2010   #21

W7, Xp Pro

So as recommended i installed newest version of the ATI it was 10-3

Did you uninstall ati drivers first?

My System SpecsSystem Spec
18 Apr 2010   #22

windows 7

Nad for the remark i looked for the ati catalyst control centre for the win7 in IBM T60p an there is none in the lenovo support site. so the porblem might be that they havent made none yet .... so if it is so its back to xp
My System SpecsSystem Spec
18 Apr 2010   #23

windows 7

yes i did uninstall and reboot and then installed as recommended
My System SpecsSystem Spec

18 Apr 2010   #24

W7, Xp Pro

Could you fill out your system specs in your CP, it may help to see your other hardware.
My System SpecsSystem Spec
18 Apr 2010   #25

windows 7

how do i do that. sry
My System SpecsSystem Spec
18 Apr 2010   #26

Windows 7 Professional

Quote   Quote: Originally Posted by James Wood View Post
As I said, I have a strange 'bug' that is quite annoying.

When I hover over an icon at the bottom, and I go to click on a window from the pop-up screen, as soon as I move my mouse to click on one, the pop-up screen disappears.

Another time I find this is when I click my volume icon on the task bar, when I went to choose the mute volume button, the window disappeared...

Also, some program windows which I had open, started to flash, and say, for example if I was scrolling down through control panel options, every time it flashed, it went back to the top - this was genuinely annoying.

I was wondering if anyone else had come across any of these sort of things.

Please reply if you have had them or something similar, in fact if you've had anything strange happening in Windows 7 at all.

Thanks for reading.
Don't even get me started. It does installs when you tell it not to. But it doesn't actually do the installs. Just makes you wait half an hour, then when you get logged on, the same installs are waiting to be activated.

Reliability monitor will not reset. In fact my OS crashed opening this feature.

Permissions not saving, network discovery will not turn on. Windows Media Player won't disable. Media Center barely operates, I have 3 GB ram and I might as well have a Commodore 64....anyone remember those.

Annoying feature of Win7. LIBRARIES. Hate it, but no easy way to disable it, without downloading a .reg fix.
Inconsistent boot times for no apparent reason. Files not associating properly.

This is all, (except for the libraries thing) sh*t that has popped up since a repair install.

Scrolling, I constantly find myself having to re-scroll the screen because it flickers up then down, maybe browser issue, but none the less.

There are more, just can't think of them right now.

Thought this would be the end all be-all OS, but, like Vista, it's worth it's weight in dung.

I am gonna try one more clean install, if I have one more problem, my PC is gonna become a door stop.

But yeah, other than that, at leas MS is consistent.
My System SpecsSystem Spec
19 Apr 2010   #27

Windows 7 Ultimate

I understand your frustration devildog, but do you have anything in commond with the other posters on this problem? Ie, video card type etc. Just to clarify, did any of you run the upgrade advisor before taking the seven plunge? And if so, what were the possible compatability issues reported?
My System SpecsSystem Spec
21 Apr 2010   #28

Windows 7 Home 64bit

Been having the same problem for the last three weeks now.

I originally notice it when playing a game full screen (Stalker: CoP). The game kept dropping out of fullscreen and into minimised mode. The only immediate cure was to kill Windows Explorer. Once killed off I could Alt-Tab back to the game and everything was fine. Of course exiting the game presented me with no Windows Explorer - a tad inconvenient.

Later I noticed a few other problems after rebooting, these are:
  1. Windows (not all) flicker around the edges.
  2. MCE does not appear to be affected.
  3. Immediate cure (in order to play games) is to kill Windows Explorer.
  4. Moving affected windows is impossible when grabbing the title bar.
  5. Associated popup menus are useless because they disappear when attempting a selection.
  6. Trying to rename a file or folder buy slow-double click is now impossible.
I have downloaded the latest (10.3) ATI drivers (and CCC) for my 5870. This has had no effect.

The only success I had was when I decided to restore my system from a restore point last month. This appeared to work for a few days, i.e. I could play my game without resorting to killing off Windows Explorer, however the problem returned yesterday.

I'm going to perform a restore tonight and monitor any automatic installs that occur thereafter. I'd rather not go through the hassle of re-installing Windows 7 and retuning both my terrestrial and satellite tv.



P.S. My machine is as follows:
AMD 3800 X2, ASRock M/B, 4GB DDR2, ATI 5870, Blackgold 3450 Tuner, OrigenAE S16V case, Zalman PSU, Windows 7 Home 64Bit and various HDDs.
My System SpecsSystem Spec
21 Apr 2010   #29

Windows 7 Home 64bit

I haven't performed a roll back yet, but I have removed the latest updates to Windows. I've yet to restart because I have a few recordings going on at the moment, but it seems that the removal of some of these updates appears to have cured for the problem, for now.

Those that are suspect are:
  • KB976002
  • KB981332
  • KB980232
  • KB979683
  • KB979309
  • KB978601
  • KB980182
  • KB980302
  • KB976264
I have to say that these are also installed on my HP ZD8303ea laptop with Windows 7 Pro (32bit) with no problems.

Still plenty of unanswered questions....

My System SpecsSystem Spec
21 Apr 2010   #30

Windows 7 X64 Bit

which programs did you recently install??, (any 3rd party????)
My System SpecsSystem Spec

 Strange happenings in Windows 7

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar help and support threads
Thread Forum
Random happenings of BSOD
Hi. I've been having a problem of BSOD about for a week now, and I am not sure why is it happening. The one thing I suspect that it can be happening because, are new drivers that I've installed. The thing is, I have used Driver Pack Solution Updated, which updated my drivers and i thought i would...
BSOD Help and Support
Strange Stuttering Windows 7
I purchased a PC, from "DinoPC" a few months back, I recently have been experiencing a few slight sessions of lag almost but it affects the whole computer. The whole computer seems to freeze for a fraction of a second, this causes the mouse cursor to seem to "jump" across the screen, to where it...
Performance & Maintenance
Windows 7 x64 - Strange problem
Hello everyone I am having a very strange problem with Windows 7 x64. I need to use a sort of mathematical software that was developed in Fortran and it is 32 bits. The program runs okay and gives good results. But after some time, the program works normally but instead of the previous...
Performance & Maintenance
BSOD 0x0000007b at startup and other strange happenings
Hi all! Last time everything was okay with my windows, but today, when I switched on my pc, I got BSOD 0x0000007b 0xFFFFF880009A9928 0xffffffffc0000034 etc. on quite early in the startup procedure. I reseted the machine and then the advanced boot screen was there as usual, at least I was able...
BSOD Help and Support
Strange happenings with Revo uninstaller
This morning I was cleaning my W7 with CCleaner. After cleaning I opened the registry cleaner to see if there was any problems - nothing. Then I opened Tools which shows installed programs with uninstaller options. I found about 20 entries for the Catalyst Control Center with most of the entries...
Strange Windows 7 Watermark
Hey guys, Just upgraded to build 7127 and I noticed the watermark is different from the other builds. It says: Is there any way I can change this to read the normal, "Windows 7. Evaluation Copy. Build 7127? I like the watermark :)
General Discussion

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:09.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App