Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Can't boot Windows7, No Logo

10 Mar 2014   #1
Majik420

Windows 7 64bit
 
 
Can't boot Windows7, No Logo

So this is going on a couple years now off and on trying to figure this out.

I don't even remember what happened to initially cause windows to not boot, but I luckily installed Kubuntu before just in case something like this happened. I've been using Kubunutu since, but I really miss photoshop and want to try and either fix windows, or delete the partition and make room.

So I don't have a disc, Well I do but its not the right one, its just the same repair tools I can boot into. Startup repair doesn't work, I've gotten two different results from that.

I tried something with fixing the master boot record but that didn't work and made a headache to get grub back to be able to load kubuntu.

I don't even know where to start. Any ideas?


My System SpecsSystem Spec
.
10 Mar 2014   #2
gregrocker

 

Boot into System Recovery Options to run Startup Repair several separate times with reboots, report back results.

Startup Repair should offer to automate System Restore. If not run it from the options list.

If this fails start at the top of the steps for Troubleshooting Windows 7 Failure to Start since it may be infected and won't repair until disinfected.

At any time you can boot into the Win7 installer to delete its partition to Clean Reinstall - Factory OEM Windows 7 - Windows 7 Help Forums. This is a vastly superior install to HP factory preinstalled Win7 anyway, which is larded with bloatware and duplicate utiltiies which interfere with better versions built into Win7. Everything is provided in the blue link tutorial including Special Notes for HP Owners at the end.

Afterwards you can add back in the Ubuntu to a Dual Boot using this method which works well: Dual boot Ubuntu-Win7
My System SpecsSystem Spec
16 Mar 2014   #3
Majik420

Windows 7 64bit
 
 

Alright well so far I ran startup repair several times with no success, startup repair cannot fix my problem.

Here are the results. But first, I'm thinking maybe something is messed up with my partitions, I can't remember what they are supposed to look like. Sda1,2 and 4 are ntfs, 1 is system, 2 is OS, and 4 is recovery. sda3 is extended with sda5 as ext4 and sda6 as linux swap. I think I used to be able to boot windows from sda1.


first try sda1 - No Logo "Starting Windows" and nothing happens
sda1 - Launce startup repair, with
And then when I try to send results it tells me to send additional info:


Try sda1 again - No Logo screen
sda1 again - same startup repair
sda1 - No logo screen
sda1 - same startup repair

Then I tried sda2 which did no logo
then again sda2 gives me options to try safe mode etc, try safe mode and then black screen

Then I tried sda4 which is the recovery, and I ran startup repair from there and I get different codes
Tried it again and got the same thing.

Going to go try System Restore again, I know its not gonna work but I cant remember what happens, I'll post results and then look at your links.

Also I think I did some kind of windows backup to an external hd, I don't know what the deal is though, just a bunch of zip files and some other weird stuff. Is there anyway to try and use that?
My System SpecsSystem Spec
.

16 Mar 2014   #4
gregrocker

 

I'm not sure why there 's an HP background screen. Are you running Startup Repair from the HP Recovery partition? I would run it from the WIn7 installation Media provided in Step 9 of Troubleshooting Windows 7 Failure to Start, or the System Repair Disk if you have it or can make it on another Win7 PC.

Then confirm the 100mb System Reserved partition (preferred if you have it) or C is Partition Marked Active and run Startup Repair - Run 3 Separate Times no matter what it reports.

If this fails continue with the rest of the steps.

At any time you can rescue your files from that step in tutorial, then boot back into HP Recovery Partition to run a Minimal Recovery which is very close to a Clean Reinstall, or if not then do a Clean Reinstall - Factory OEM Windows 7.

I would also boot into the HP Diagnostics which should still be onboard and bootable since the Recovery partition is, on the ESC Boot menu. This will test all of your hardware to get that out of the way. If not then there are hardware tests in Troubleshooting Windows 7 Failure to Start
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Can't boot Windows7, No Logo




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Blank screen for 15 Mins after windows7 logo before login
Hi I reinstalled windows7 due to blank screen with pointer on loging through both safe mode and normal mode. Even after reinstallation I am getting blank screen after windows logo. After 15 mins I can see windows login page and then it is normal. my RAM s 2 GB.. I havent downloaded any...
General Discussion
Win7 seems boot normally but display remains with win boot logo
Hi everyone I got new HP Slimline desktop and i change the OS to Win 7 Ultimate 32bit. But since i installed new Win the OS seems to boot normally (you can hear logon session sound), but the image of win boot remains freeze in the display. Even, you can shutdown the system pressing once...
General Discussion
Windows7 Ultimate 64 takes 7 mins to get from windows logo to login
Hello, I've been googling and trying suggestions from forums on this problem for a couple of days and no luck..... A couple of weeks ago it appeared that my computer would get a Black Screen of Death after the windows logo. But it turned out that if you wait 7mins (along time to wait with...
BSOD Help and Support
windows7 wont boot past windows splash screen - will boot to safe mod
WIndows 7 premium home version on a lenovo laptop freezing at splash screen. I can boot into safe mode just fine. Whereby I have to run a system restore back to an older date but the issue still comes back up and this seems to be especially true when trying to wake it from sleep mode. beyond the...
BSOD Help and Support
Boot logo(??) like vista
hi when i turn on my laptop and it boots up it has the vista boot screen instead of the windows 7 one thanks
General Discussion
Boot lag at bios logo
Hey. I have this weird issue since i installed Comodo Firewall 3.9 I start the computer, the bios logo loads up, it takes 1.5 mins (like 10 sec before) till it continues to the windows boot manager, from there on everything works fine. So far ive updated my bios, loaded the defaults without...
Performance & Maintenance


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 08:52.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App