Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows 7 - Not Starting Properly - Help Please

11 Apr 2014   #11
gregrocker

 

Open msconfig>Boot to delete the extra boot listing. If it's not there install EasyBCD to delete it on the Edit OS tab.

SFC /SCANNOW Run in Command Prompt at Boot

Work through the Troubleshooting Steps for Windows 7.


My System SpecsSystem Spec
.
11 Apr 2014   #12
dj1298j

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Doing the sticky key trick to get the CMD to open worked!

I ran sfc /scannow.

It stops at 91% every time. Here is the relevant log entry:

014-04-11 12:50:41, Info CSI 00000ba4 [SR] Beginning Verify and Repair transaction
2014-04-11 12:50:41, Error CSI 00000ba5 (F) STATUS_OBJECT_NAME_NOT_FOUND #25279835# from Windows::Rtl::SystemImplementation:irectFileSystemProvider::SysCreateFile(flags = (AllowSharingViolation), handle = {provider=NULL, handle=0}, da = (SYNCHRONIZE|FILE_READ_ATTRIBUTES), oa = @0xcec710->OBJECT_ATTRIBUTES {s:48; rd:NULL; on:[114]"\??\C:\Windows\WinSxS\x86_microsoft-windows-security-credssp_31bf3856ad364e35_6.1.7601.17514_none_c5bf9b5affd21ddc"; aOBJ_CASE_INSENSITIVE)}, iosb = @0xcec6f0, as = (null), fa = 0, sa = (FILE_SHARE_READ|FILE_SHARE_WRITE|FILE_SHARE_DELETE), cd = FILE_OPEN, co = (FILE_SYNCHRONOUS_IO_NONALERT|0x00004000), eab = NULL, eal = 0, disp = Invalid)
[gle=0xd0000034]
2014-04-11 12:50:41, Error CSI 00000ba6@2014/4/11:16:50:41.669 (F) d:\win7sp1_gdr\base\wcp\sil\merged\ntu\ntsystem.cpp(2057): Error STATUS_OBJECT_NAME_NOT_FOUND originated in function Windows::Rtl::SystemImplementation:irectFileSystemProvider::SysCreateFile expression: (null)
[gle=0x80004005]
2014-04-11 12:50:41, Error CSI 00000ba7 (F) STATUS_OBJECT_NAME_NOT_FOUND #25279834# from Windows::Rtl::SystemImplementation::CDirectory::OpenExistingDirectory(...)[gle=0xd0000034]
2014-04-11 12:50:41, Error CSI 00000ba8 (F) STATUS_OBJECT_NAME_NOT_FOUND #25279833# from Windows::Rtl::SystemImplementation::CDirectory_IRtlDirectoryTearoff::OpenExistingDirectory(flags = 0, da = (SYNCHRONIZE), oa = @0xced008->SIL_OBJECT_ATTRIBUTES {s:40; on:"x86_microsoft-windows-security-credssp_31bf3856ad364e35_6.1.7601.17514_none_c5bf9b5affd21ddc"; aOBJ_CASE_INSENSITIVE)}, sa = (FILE_SHARE_READ|FILE_SHARE_WRITE|FILE_SHARE_DELETE), oo = (FILE_DIRECTORY_FILE|FILE_SYNCHRONOUS_IO_NONALERT|FILE_OPEN_FOR_BACKUP_INTENT), dir = NULL, disp = Invalid)
[gle=0xd0000034]

EDIT: Removing my password and choosing auto-login in registry did not fix this problem.

EDIT: In terms of services when I am stuck at the Windows welcome screen, everything looks normal except i) there is application "Windows Logon" , ii) there is process "LogonUI.exe", and iii) there is no explorer.exe.

EDIT 2: If I manually start explorer.exe, I can press alt+tab to switch between the desktop of user "system" and the "Windows Logon" screen (the later just shows the wallpaper).
My System SpecsSystem Spec
11 Apr 2014   #13
brreaker

Windows 7 ultimate x64
 
 

At this point, my advice would be booting from any Live CD, recovering your data, then reinstalling windows. After hitting problems like this, even if you manage to fully recover it, something went awfully wrong with it, and it might again.
My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 Windows 7 - Not Starting Properly - Help Please




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
starting up problems, starting up repair not helping
hi I have learnt my neighbour my lap top to do his school work. he gave it back to me with a starting up problem. he calms he did nothing. I really need my stuff on my laptop. the starting up repair doesnt not work. neither does putting it back to a earlier stage. I have windows 7 ultimate....
Backup and Restore
Will Windows 7 run properly in my PC???
My PC has the following configuration: 1>Motherboard P5VD2-MXSE 2>Processor:Intel Pentium 4 HT 3.20 GhZ 3>Express Card: Radeon HD 5450 1024 MB 4>RAM: DDR2 -2GB 5>Hard Drive:80 GB with 23 GB in C drive. More: My PC's CPU-z Saved Report:See in attached files.
Installation & Setup
Intermittent BSOD mixed with Windows Not Starting Properly after updat
Hello, new to this forum but desperately need help. I am running Windows 7 64-bit on an ASUS U56E standard everything - no hardware changes ever, bought from a store in the box brand new. Had for about a year now. About a week or two ago I started to get a black screen when turning on my...
BSOD Help and Support
not installing properly, one HDD may not be recognized properly
okay so I'm trying to install a new copy of Win7 onto my machine. i usually have my main drive as a RAID 0 setup of two WD 500Gb sata3 HDD's. the problems first started upon first attempt. BIOS recognized my RAID, windows also recognized my RAID with full capacity. install went great until it...
Installation & Setup
Problems starting up properly
Recently my computer has had major issues starting up after I login. It often stops responding shortly after the desktop loads and some of my startup programs, or it loads a black screen with just the mouse. The only solution to this startup crash is to turn my PC off and on again. Most of the time...
Performance & Maintenance
Not starting up properly?
Is Windows 7 . . . - x86 (32-bit) or x64 ? 32 bit - the original installed OS on the system? Yes - an OEM or full retail version? OEM - What is the age of system (hardware)? Around 10 months
BSOD Help and Support


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:09.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App