Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: "PXE-E51" error after using DBAN for cleaning HDD while booting

19 Apr 2014   #1
DorianDiaconu

Microsoft Windows 7 Professional 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 
"PXE-E51" error after using DBAN for cleaning HDD while booting



Any idea what's up with this?


My System SpecsSystem Spec
.
19 Apr 2014   #2
MrWhoopee

Windows 7 Ultimate x86 and x64
 
 

Your system is unable to find a bootable device (harddrive, cd or usb), so it is attempting to boot from the network adapter. It would appear that the "cleaning" has somehow damaged the boot capability of the HD.
My System SpecsSystem Spec
19 Apr 2014   #3
Layback Bear

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

If you have wiped the one hard drive your system has it can't boot.
Their is nothing there.
You will need to install a operating system.

By Brink:
Clean Install Windows 7

By Gregrocker:
Clean Reinstall - Factory OEM Windows 7

-----------------------------
http://www.dban.org/
Quote:
DBAN is a self-contained boot disk that automatically deletes the contents of any hard disk that it can detect. This method can help prevent identity theft before recycling a computer. It is also a solution commonly used to remove viruses and spyware from Microsoft Windows installations. DBAN prevents all known techniques of hard disk forensic analysis. It does not provide users with a proof of erasure, such as an audit-ready erasure report.
My System SpecsSystem Spec
.

19 Apr 2014   #4
DorianDiaconu

Microsoft Windows 7 Professional 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Layback Bear View Post
If you have wiped the one hard drive your system has it can't boot.
Their is nothing there.
You will need to install a operating system.

By Brink:
Clean Install Windows 7

By Gregrocker:
Clean Reinstall - Factory OEM Windows 7
I have Windows 7 installed...
My System SpecsSystem Spec
19 Apr 2014   #5
Layback Bear

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

Did you install Windows 7 after you used Dban?
If so how did you install it and from what media did you do the install?
Can you get into the bios and/or Windows 7?
Have you removed all CD/DVD and Flash Drives?
My System SpecsSystem Spec
19 Apr 2014   #6
DorianDiaconu

Microsoft Windows 7 Professional 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Layback Bear View Post
Did you install Windows 7 after you used Dban?
If so how did you install it and from what media did you do the install?
Can you get into the bios and/or Windows 7?
Have you removed all CD/DVD and Flash Drives?
1.Yep.
2.USB.
3.Yep.
4.Yes.
My System SpecsSystem Spec
19 Apr 2014   #7
Layback Bear

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

If you can get into Windows then please tell us how you got the picture in your Post #1.
Some how we are not on the same page.
My System SpecsSystem Spec
19 Apr 2014   #8
DorianDiaconu

Microsoft Windows 7 Professional 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Layback Bear View Post
If you can get into Windows then please tell us how you got the picture in your Post #1.
Some how we are not on the same page.
That "thing" appears while booting.
My System SpecsSystem Spec
19 Apr 2014   #9
Layback Bear

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

Please do this tutorial so we can have a look.
By Golden:
Disk Management - Post a Screen Capture Image
My System SpecsSystem Spec
19 Apr 2014   #10
DorianDiaconu

Microsoft Windows 7 Professional 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Layback Bear View Post
Please do this tutorial so we can have a look.
By Golden:
Disk Management - Post a Screen Capture Image
My System SpecsSystem Spec
Reply

 "PXE-E51" error after using DBAN for cleaning HDD while booting




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Performed System Cleanup-Rebooted system Continuous loop "Cleaning Up"
Hello all, Helping a friend on their Laptop PC, Sony Vaio, Model: PCG 61813L (2 yrs old). OS = Win7 Home Premium. Having the following problems: Maintenance has never been performed: I performed a system cleanup, removing old files. Completed a defrag using the installed Windows Defrag...
Performance & Maintenance
Computer froze, force restarted, now message saying "cleaning up"
I woke up this morning to find my computer was frozen. So I forced it to restart by holding down the power button. Once it was booting back up I walked away from my pc for an hour and when I came back it just has a message saying "Cleaning up... Do not turn off your computer." It has been like this...
General Discussion
Hard Disk can't read in "my computer ", "initialized",I/O device error
I have a big problem here, I have used my hard disk for 9month, Yesterday when I watched movie on the half way, My hard disk suddenly disfuntion, And I thought my laptop problem due to always lagging so I restart my computer. But after that I can't read my hard disk (WD)in my computer. It can...
Hardware & Devices
Laptop hangs at "Starting Windows" or getting "Error 0xC0000225"
Hi, I have a Toshiba r700-181 (PT310E) work laptop. It is running Windows 7 x64 Enterprise. It has one 4GB stick of ram which is PC3 10600. Windows works fine with this. I have obtained a 4GB stick of ram which is PC3 12800. With just this one in, Windows works fine. However, if I have...
General Discussion
Cleaning nVidia "stuff" !
I've been doing some spring cleaning, and I want to know are these files safe to delete, any insight ?
Graphic Cards
Error message "BOOTMGR is missing" when booting directly into drive
Hi, I just put together a brand new haswell gaming rig and installed windows 7. Long story short, I copied the contents of my windows 7 installation disc into an internal SATA drive (1600BEVT-22ZCT0) and installed windows onto another internal SATA drive (ST3160215AS). My problem is that in...
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 15:36.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App