Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: not sure what else to do

09 Aug 2014   #1
techarchives259

windows professional 64bit
 
 
not sure what else to do

i am having a problem where when my computer restarts about half the time i have to hit reset because it never loads windows just a blank black screen which from then i went on to test all the hardware using pc-doctor and everything passed. so i did a system restore hoping it was software related and still nothing. so i went into bios to check my settings and everything is ok... my OS is installed on a Kingston 256gb ssd. defragment has been off since i got the harddrive and the service superfetch.

----------------------------MY SPECS---------------------------
WINDOWS 7 PRO-64BIT

CPU- AMD FX-8150
SOCKET AM3+
EIGHT CORE
3.6GHZ

MOTHERBOARD- ASUS
M5A97 R2.0

RAM- DDR3 8GB

GPU- NVIDIA GEFORCE GT640 2GB DDR3

HDD- 256GB SSD KINGSTON

I ALSO HAVE SOME STORAGE HDDS PLUGGED IN.
---------------------------------------------------------------
WINDOWS EVENT VIEWER SHOWS NOTHING RELATED TO MY PROBLEM.... PROBLY BECAUSE ITS POST WINDOWS.


My System SpecsSystem Spec
.
09 Aug 2014   #2
Mellon Head

Win 7 Pro x64/Win 10 Pro x64 dual boot
 
 

Have you tested your RAM? I would use Memtest86+ to test your RAM. Let it run overnight and see if it finds any failures and report back.

You can get Memtest86+ from this link:

Memtest86+ - Advanced Memory Diagnostic Tool
My System SpecsSystem Spec
09 Aug 2014   #3
techarchives259

windows professional 64bit
 
 

I do not overclock, and my ram passed tests as well, so I disided to reinstall an new win7 pro 64bit thinking maybe the format of my ssd was somehow corrupt and unable to launch at times, but this has done nothing. next im going to swop out sata cords.
My System SpecsSystem Spec
.

09 Aug 2014   #4
Mellon Head

Win 7 Pro x64/Win 10 Pro x64 dual boot
 
 

What did you use to test your RAM?
My System SpecsSystem Spec
10 Aug 2014   #5
techarchives259

windows professional 64bit
 
 

it was the sata cord, it has not happend again after replacing it. now that my whole system has been redone and all tests have passed im confident that was it. i use pc-doctor 7.9, i work for a smalltown pc store and we invested in this about 5 years ago and just upgraded to 9.0 because it also launches in uefi boot and this system has never failed us yet. although im thinkn of adding 4gb ram to my system just because, im not gaming with it....mostly downloading, photoshop cs6, and customization software. never really have time to game and my wife basically uses it for facebook. its sad i know but nice not having to worry bout not having good hardware. not much i cant do.
My System SpecsSystem Spec
10 Aug 2014   #6
Mellon Head

Win 7 Pro x64/Win 10 Pro x64 dual boot
 
 

Good to know you got it fixed.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 not sure what else to do




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search



Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:21.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App