Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows 7 Clean Install - Worked fine until restart

12 Sep 2014   #11
Madnesslink5

Windows 7 Home Premium 64bit.
 
 

Okay so I followed the steps up to until creating the new partition, created it and quick-formatted as in the guide.

However when I try to back-up/system image it doesn't see the hard drive available (likewise in My Computer I can only see C:\ and my DVD drive). Any suggestions?

See the image attached, Volume 2 is the relevant partition I believe.

Windows 7 Clean Install - Worked fine until restart-capture.png




My System SpecsSystem Spec
.
12 Sep 2014   #12
gregrocker

 

Please post back another screenshot of Disk Management - Post a Screen Capture Image.

It appears the new partition you created on Disk1 after moving the Bootmgr to C and deleting System Reserved partition does not have a drive letter, as it must to be seen in Explorer: Drive Letter - Add, Change, or Remove in Windows 7 - Windows 7 Forums
My System SpecsSystem Spec
13 Sep 2014   #13
Madnesslink5

Windows 7 Home Premium 64bit.
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by gregrocker View Post
Please post back another screenshot of Disk Management - Post a Screen Capture Image.

It appears the new partition you created on Disk1 after moving the Bootmgr to C and deleting System Reserved partition does not have a drive letter, as it must to be seen in Explorer: Drive Letter - Add, Change, or Remove in Windows 7 - Windows 7 Forums
Here's the picture I'll just wait for you/somebody to confirm before I add the drive letter or whatnot.

Windows 7 Clean Install - Worked fine until restart-capture.png


My System SpecsSystem Spec
.

13 Sep 2014   #14
gregrocker

 

Yes, you need a drive letter.
My System SpecsSystem Spec
16 Sep 2014   #15
Madnesslink5

Windows 7 Home Premium 64bit.
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by gregrocker View Post
Yes, you need a drive letter.
Thanks for clarifying this

Anyway all issues seem to be resolved now, thank you very much everybody for your help, lovely community!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows 7 Clean Install - Worked fine until restart




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Can't boot windows after it worked fine for a day after reinstall.
(Writing this on a phone) So I was using my computer just fine one day though I had noticed it running a bit slower Than usually. Next day when I boot it up I get a black screen where windows runs some kind of repair on the registry. After that it goes to the windows login and I could a sees...
General Discussion
New Laptop, Worked fine, now Windows 7 locks up right after start up.
I just bought this laptop. Amazon.com: Samsung Series 9 NP900X1A-A01US 11.6-Inch Laptop (Black): Computers & Accessories I know the specs aren't amazing, and I can't expect the performance I get from my built desktop, but I primarily bought this for something portable for school. Anyway,...
General Discussion
Notebook worked fine until change in MSCONFIG and/or Windows issues
I've tried several combos of Logitech mice and keyboard combos. I settled on using my Logitech G15 keyboard and my Logitech G5 mouse. They each have their own separate programs. I also had a bluetooth combo, all Logitech. Everything was working great with my system then I think having all the mouse...
BSOD Help and Support
Clean install 7x64, everything worked on 7x32.
With all of the great information on this forum, I know this has had to have been mentioned. The problem is that I am so frustrated, I'm just going in circles. I have done clean installs several times before, but because there were no real issues I was unprepared. When I load my .iso image disk,...
Installation & Setup
Clean install using Update Disk Worked Perfectly
I finally received my W7 Home Premium. Just thought you would like to know. I installed it to an Unallocated space ( Disk 0, Partition 1 ) and without using any " Tricks " it installed the first time perfectly. I installed it as if it was a full copy. Entered the Key when first ask,...
Installation & Setup
Win 7 Upgrade worked fine, but a few issues...
I upgraded Vista x64 Ultimate to Win 7 x64 Ultimate. The upgrade went fine - no major issues with the upgrade process. I am, though, having some small issues when running 7: 1. Outlook 2007 process remains open after closing Outlook. 2. Very slow closing certain programs/games. 3. ...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:03.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App