Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: After replugging, Will Not Boot, or POST. Monitor no input signal.

15 Sep 2014   #1
todamax15

Windows 7 Ultimate X64
 
 
After replugging, Will Not Boot, or POST. Monitor no input signal.

This started when my monitor began to have scribbly swiggly lines and then windows would crash, followed with a BSOD (attempt to reset the display driver and recover from timeout failed) with a 0x00000116 stop code, and nvlddmkm.sys.

Every time I logged to windows, this would happen again within 10-20 minutes.
I tried updating my nvidia driver, no luck. Tried reverting back to an older nvidia driver, no luck. Same thing happens.

Boots into safe mode, no problem, but eventually even safe mode began showing swiggly lines in the background, but it doesn’t crash, and I could still navigate everything fine. So I backed up everything there. Due to problems of getting the safe mode prompt to come up, I ended up making it boot to safe mode by default from the control panels boot option.

I decided to disconnect and reconnect my video card, and also ram, dust out the insides, reconnecting everything to see if it helps. And install display driver uninstaller if I was able to boot back in to wipe out any residual drivers if that might be the cause.

However, after I reconnecting everything, the computer now won’t even boot or POST. It doesn’t beep when I turn it on. It powers on fine, all the fans spin. PSU, CPU and video card fan works. My monitor has no input signal and goes to standby. Mouse and keyboard connected. Tested my monitor in two other computers, it works fine. Temperature indicator on my case are all normal.

Any ideas? Thanks in advance.

OS: Windows 7 Professional X64
Mobo: Asus P5k-SE deluxe
CPU: Intel E8500, 3.16ghz not overclocked.
GPU: Nvidia Geforce 9800gt, 512mb DDR3, on PCI 2.0 X16, not overclocked.
PSU: Corsair 500W
Ram: 256mb X 2 DDR2 (forgot what it is). But are identical.


My System SpecsSystem Spec
.
15 Sep 2014   #2
andrew129260

Windows 10 Pro
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by todamax15 View Post
Boots into safe mode, no problem, but eventually even safe mode began showing swiggly lines.....

It sounds to me like 2 things:

Either your gpu (I suspect the most) or your psu is slowly dying.

Replace with a known good part (or use integrated graphics if you have it) at a time and see what happens.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 After replugging, Will Not Boot, or POST. Monitor no input signal.




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
BSOD running 3D Mark + No Signal Input randomly on monitor
Hi Guys, Getting BSOD and no signal input and wanted someone to help review the log files to let me know if what I suspect is right. I think I may have a GFX problem. Files attached. Thanks
BSOD Help and Support
No input signal
Hi,in few days i had this notice on my led screen,no input signal,after a restart its ok but yesterday desktop didn't showed up,just black screen, i tried another graphic card and was ok, but my previous nothing,fan ok but no signal,before this,all was ok,this card is at least 2 yrs working...
Graphic Cards
HDMI Input: No Input Signal -- Monitor Going to Sleep
Windows automatically updated last night before shutting down. When I turned on the computer this morning, the HP w2207h monitor was not functioning properly. Each time I rebooted, I received the message "HDMI Input: No Input Signal" before the monitor went to sleep. I do not believe it is a...
Graphic Cards
Viewsonic LCD monitor not recognizing HDMI input signal.
hi all - ive got a problem with my new viewsonic vx2753mh-led monitor. its got 2x hdmi inputs and one vga. the vga works straight off the bat, but whenever I try and plug the hdmi in it just says no input signal detected and goes black :sarc: I noticed in device manager that this was...
Hardware & Devices
Sudden Monitor NO SIGNAL during boot Win 7 64 bit
I am sorry to say my experience with Windows 7 64 bit home premium has left me less than impressed, as it seems to be quite buggy. I use the Gigabyte M68MT-D3 MB (which specifically states that it's Windows 7 ready), with an Athlon II 635 AMD processor and Corsair DDR3 4GB RAM. I am not...
BSOD Help and Support


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:12.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App