Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: "Browse for more pictures..." doesn't work.


03 Nov 2009   #1
Rxloren

Windows 7 Ultimate x64
 
 
"Browse for more pictures..." doesn't work.

Hi guys, just intalled Win 7 after having it some time and I love it. I usually clean out my "sample pictures, music and videos" up after installation. This may or may not have something to do with my minor annoyance. If I go to my user profile and I wish to change my picture, the "browse for more pictures..." link does nothing when I click to it. I dont know if it's trying to reference that folder. I put a new folder and named it sample pictures in C:Users/public/public pictures but still no dice. Any idea how to replace them? fix windows or find them on the DVD and place them back in their appropriate place? I should probably familiarize myself a little more with the OS before I start deleting folders and what not..
Anyway, any help will be greatly appreciated.
Best regards.
Rxloren


My System SpecsSystem Spec
03 Nov 2009   #2
Brink
Microsoft MVP

64-bit Windows 8.1 Enterprise
 
 

Hello Loren, and welcome to Seven Forums.

You might see if running a sfc /scannow command may help.

Hope this helps,
Shawn
My System SpecsSystem Spec
03 Nov 2009   #3
Disk4mat

Windows 7 Ultimate (x86)
 
 

User account pictures are located here:
C:\Users\All Users\Microsoft\User Account Pictures\Default Pictures

When I browse for more pictures it defaults to the pictures library. I also removed the public folders and sample files. Thats not a problem. You can add images to the path I mentioned above. Images should be in BMP format with a resolution of 128x128.
My System SpecsSystem Spec
03 Nov 2009   #4
Rxloren

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Thanks guys, I'll give both a shot.. thanks again!
Great forum by the way! Fast and friendly.. looks like a new "home" for me.
thanks again.
My System SpecsSystem Spec
03 Nov 2009   #5
Rxloren

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Hey guys, a repair install did the trick.. think I'll keep all the files for a while untill I get a full handle on this. Thanks for the quick replies!!
Best regards,
RxLoren
My System SpecsSystem Spec
03 Nov 2009   #6
Brink
Microsoft MVP

64-bit Windows 8.1 Enterprise
 
 

That's great news RxLoren. I'm happy to hear that you got it sorted.
My System SpecsSystem Spec
18 Jun 2010   #7
NecroGnomezZz

Win7-ULT-x64-(All 5 PC's, 3 DSKTP's, 2 LPTP's)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Disk4mat View Post
User account pictures are located here:
C:\Users\All Users\Microsoft\User Account Pictures\Default Pictures

When I browse for more pictures it defaults to the pictures library. I also removed the public folders and sample files. That's not a problem. You can add images to the path I mentioned above. Images should be in BMP format with a resolution of 128x128.
Not exactly, They can be .PNG or even .JPG Of less/equal or greater sizes (Just on the select picture screen, the thumbnail WILL NOT SHOW UP unless it's a .BMP and 128x128. However, If You click the inviso-thumbnails It Will set the pic that's associated with that inviso-thumbnail as your profile pic no problem... (hehe silly Microsoft, yet another eansy weensy bug splatter on the Windows 7 WindShield...But with good reason.)

"THANK YOU , THANK YOU, With the link You provided {"C:\Users\All Users\Microsoft\User Account Pictures\Default Pictures"} Instead of worrying about trying to get the applet to work so that "BROWSE FOR MORE PICTURES..." Would work again, I simply copied the pictures that i wanted to the destination You provided and applied the one I most wanted as my account image, Imagine that! Thanks for enlightening me on doing that, i was so focused on finding a fix, that I did not even think of the simple solution to the issue!

P.S. is this not an easier fix than restoring back re-imaging or looking for a fix? I think so, BTW this is not the first time Browse for more pictures has stopped working here... Anyway Enjoy Your PC Time...

+-----------------------------------+~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~+
+-----------------------------------~..StanDP...A.K.A.~NecroGnomezZz~~
+-----------------------------------~..."Avid PC Enthusiast Since 1982..."..~
+-----------------------------------~............<(___)~CheerzZz...............~
+-----------------------------------~.......................................................~
+-----------------------------------~.......+=-=-=-=-=-=-=-=-=-+..........~
+-----------------------------------~.......|Win-7-x64 {OR BUST}|...........~
+-----------------------------------~.......+=-=-=-=-=-=-=-=-=-+..........~
+-----------------------------------~..................\_.._/........................~
+-----------------------------------~.......................+.............................~
+-----------------------------------~....................._/\_...........................~
+-----------------------------------+~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~+
.
>C:\
..
My System SpecsSystem Spec
Reply

 "Browse for more pictures..." doesn't work.




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:28 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App