Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Unable to boot and shut down properly

04 Jan 2015   #11
bigmck

Windows 7 Home Premium 32-Bit - Build 7600 SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by lsha View Post
I did all of the above. Reconnecting all. And all. Problem still occur. Right now i can't even on it. I really don't know what to do already
What does the bold above mean? == Tell me what happens when you boot, how long it stays on before trouble starts and what happens when it shuts down.


My System SpecsSystem Spec
.
04 Jan 2015   #12
linnemeyerhere

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ultimate 64
 
 

Just playing devil advocate but double check that you have the correct mobo 8 pin power connected both to the mobo as well as the PSU. The 6+2 pin GPU cable looks very similar to it ! Also the CS series doesn't have a great reputation for quiet or reliability....just saying you may need to RMA and hopefully the PSU hasn't taken the mobo down with it?
My System SpecsSystem Spec
04 Jan 2015   #13
doctore

Windows 7 Pro
 
 

It could be a faulty PSU, they can be defective out of the factory, just like anything else.

Put back your old PSU and see if the problem disappears.
My System SpecsSystem Spec
.

06 Jan 2015   #14
lsha

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

BigMck: The problem with it were, there is no power when i press on. no fan turning no light on, after trying plug in and out or shaking it. i get it to on. But when it on two thing might happen, one, everything will work, two, fan turning light on but windows not booting up screen show no signal. Last problem is if i get it to run and working fine, till the shutting down part. screen will show no signal but fan will be still turning and light for the power is on but no flashing.
My System SpecsSystem Spec
06 Jan 2015   #15
lsha

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

linnemeyerhere: my mobo is a 4pin not the new mobo 8pin, and it fix to psu same like the 24pin for mobo.

doctore: Hope not. basically my old psu is unable to support gtx970. at first i gotten myself a CS550M psu and after 1 week this problem occurred so my initial thought was the psu problem so i brought back to the shop and change it to a CS750M psu. all work well for 2 weeks then same problem happened.
My System SpecsSystem Spec
06 Jan 2015   #16
lsha

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Just a question to all. Could it be that my mobo is not compatible to the gtx 970 or is too old? i got this com at 2011 and its a stock mobo.
My System SpecsSystem Spec
06 Jan 2015   #17
bigmck

Windows 7 Home Premium 32-Bit - Build 7600 SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by lsha View Post
Just a question to all. Could it be that my mobo is not compatible to the gtx 970 or is too old? i got this com at 2011 and its a stock mobo.
I don't think there is a problem with the two being compatible. Right now, I am running out of ideas. Let me think and I will get back to you.
My System SpecsSystem Spec
06 Jan 2015   #18
lsha

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Thanks bigmck and everyone. Helpful or not i appreciate all the advise.
My System SpecsSystem Spec
06 Jan 2015   #19
linnemeyerhere

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ultimate 64
 
 

Well having to shake the rig to turn on is telling me that it's a connection issue and likely it's the PSU as all was fine before. As much of a pain as putting the old PSU in to test that would tell you right away if it's the PSU and then getting the RMA back to Corsair going right away.
My System SpecsSystem Spec
06 Jan 2015   #20
lsha

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Shaking it don't always sovle the issue. It just happen i gave it a shake it power on but the windows didn't boot.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Unable to boot and shut down properly




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Computer wont shut down properly
Hey so iv been having this problem for awhile and cant seem to get it fixed. So i screwed up trying to update my drivers. I think i installed the wrong updates and it slowed my computer down and it started to not want to shut down properly then it wouldn't start up properly. So anyway i sent it...
General Discussion
How do I shut down properly?
Sometimes my laptop doesn't shutdown at all. When it happened for the first time I was frightened and I left it all by itself to shut down. It didn't shutdown even after 19 Hours :shock: I called a local technician and he came all along just to remove my battery and restart it. It doesn't happen...
Hardware & Devices
Laptop wont shut down properly after installing second HDD
Hello. I recently bought this item, for replacing my optical drive with another hard drive. The installation was successful and my second hard drive is showing. My problem however is that my laptop wont shut down completely after this install. I get past the "Windows is shutting down"...
Hardware & Devices
Computer does startup repair if not shut down properly
Hi guys- Sorry if I'm posting in the wrong section or something, I'm new to the site. Anyway, anytime my Sony Vaio computer isn't shut down properly, or the screen times out due to inactivity, it will show a screen that says "windows is loading files" and then proceeds to do a start up repair in...
BSOD Help and Support
i get 'windows did not shut down properly' message, help...
i have a windows 7 home premium dell xps 15 laptop, and when i close the lid (when being on) and then come back like maybe after half an hour or an hour and open the lid i have to press the on button for 2 sec to start it up, then it says windows did not shut down properly. Why does this happen?
General Discussion
Laptop WOn't shut down properly
My laptop won't shut down properly. Nothing I've installed version 8.8 of the iastor driver, problem persists. What do I do now?
BSOD Help and Support


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:23.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App