Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Internet wrapper.exe I guess. Please help.

08 Jan 2015   #11
Neo11

Windows 7 professional 64 bit i5
 
 

I have been using Avast 2015 which I downloaded recently, but due to these issues it never went up more than 1% even after 3 or 4 hours . Since I have installed the above programs, I thought better remove the Anti virus . I've got none right now. Can you suggest me a good one , which meets all the needs . Ty.


My System SpecsSystem Spec
.
08 Jan 2015   #12
Layback Bear

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

This is what I use.


Microsoft Security Essentials - Microsoft Windows




From you post #11 I have no idea what this means.
Quote:
due to these issues it never went up more than 1%
My System SpecsSystem Spec
08 Jan 2015   #13
DavidE

Multi-Boot W7_Pro_x64 W8.1_Pro_x64 W10_Pro_x64
 
 

If you want a free real-time Anti Virus program other than Avast I suggest Panda free.
It has an option to detect PUPs.
Best Free Antivirus Download | Panda Free Antivirus 2015
Many people suggest MSE (MS Security Essentials) but i don't know if it detects PUPs.

Or, do you want a paid security program(s) with annual fees ?

Whenever you remove a Security program such as Avast or Malwarebytes (MBAM) you should use the uninstaller for that program.
Before installing another AV program such as Panda or MSE you should use the Avast uninstall utility:
https://www.avast.com/uninstall-utility

You are using Malwarebytes free and that does not have real-time protection.
It will not block PUPs from being installed on your PC.
To block them from being installed you would need the paid real-time version of MBAM.

No security program is 100% effective in preventing or removing virus/malware.

It is up to the user to review the program options to make sure they are set as needed.

When you have a clean install you should create a System Backup Image.
When you run into any problems such as malware, you can restore the Image easily/quickly.
It's best to create backup images periodically.
For this I suggest Macrium free, and here is a tutorial by whs:
Imaging with free Macrium
My System SpecsSystem Spec
.

08 Jan 2015   #14
Layback Bear

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

MSE has never blocked PuP's for me. At least it has never had a pop up stating so.

Malwarebytes Premium has this option.

Internet wrapper.exe  I guess. Please help.-capture.jpgmalware-bytes.jpg


My System SpecsSystem Spec
08 Jan 2015   #15
Gator

Dual Boot: Windows 8.1 & Server 2012r2 VMs: Kali Linux, Backbox, Matriux, Windows 8.1
 
 

Good advice in this thread to take into consideration.

As far as your problem goes, have we made your experience a little better? I would suspect what we have accomplished so far won't get you where you need to be as we need to cleanup a little. What we have done so far is by no means a full cleanup but luckily after reading your logs I don't see anything that should have us too concerned, other than keeping track of what you downloaded. That has all been covered by the other guys in this thread so we will skip that lesson.

First of all, can you post a picture of your installed programs? We need to remove any PUPs or other bad programs that could be causing issues.

Go to Start > Control Panel > Click "Uninstall a program" or "Programs and Features" then post a picture of that screen in your next post
My System SpecsSystem Spec
08 Jan 2015   #16
Neo11

Windows 7 professional 64 bit i5
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Layback Bear View Post
This is what I use.


Microsoft Security Essentials - Microsoft Windows




From you post #11 I have no idea what this means.
Quote:
due to these issues it never went up more than 1%
I ment due to these lag spikes ... The scan has been stuck at 1 %. Never went any further even after 5 hours or more. And I have Microsoft essentials installed too. It just notifies it needs update(daily basis) nothing more . And shows no threats found you are protected.
My System SpecsSystem Spec
08 Jan 2015   #17
Neo11

Windows 7 professional 64 bit i5
 
 

The process I've done now has been performed on safe mode since performing any action is taking too long on normal mode . Now after all these steps have been taken, the lag has reduced but still experiencing those in normal mode . If I play a movie or any video clip the audio is like in slow motion and all breaking up and gets stuck. If I connect LAN wire , this lag increases even more .
My System SpecsSystem Spec
08 Jan 2015   #18
Gator

Dual Boot: Windows 8.1 & Server 2012r2 VMs: Kali Linux, Backbox, Matriux, Windows 8.1
 
 

Try downloading Autoruns :: Autoruns for Windows

Unzip the folder > Extract "Autoruns.exe" to Desktop > Right-click on Autorun.exe on Desktop and Click Run as administrator

Right-click and delete all yellow entries.

I would also consider updating your LAN drivers from your Motherboards support site.

Also, can you post a picture of your installed programs for me?
My System SpecsSystem Spec
08 Jan 2015   #19
Neo11

Windows 7 professional 64 bit i5
 
 

Here are the list of programs...
Also I have checked the website of Sony with original drivers and I have the same one's installed.


Attached Thumbnails
Internet wrapper.exe  I guess. Please help.-capture-programs.png   Internet wrapper.exe  I guess. Please help.-capture-programs-2.png  
My System SpecsSystem Spec
08 Jan 2015   #20
Gator

Dual Boot: Windows 8.1 & Server 2012r2 VMs: Kali Linux, Backbox, Matriux, Windows 8.1
 
 

I would still update the driver just to make sure its running properly. Try removing Vaio Smart Network and see if that is possibly causing problems. I don't really see anything that should cause so many problems.

Maybe you can download and run CCleaner

Run the cleaner
After you run the cleaner, Click on Registry
Run the registry tool and make sure you create a backup when asked to.. Then fix all issues it finds.

Also, just for fun, run and sfc scan
SFC /SCANNOW Command - System File Checker
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Internet wrapper.exe I guess. Please help.




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
The Gimp abandons SourceForge due to installer wrapper
Source A Guy
News
Medieval 2 Total War Kingdoms wrapper too old error
It says 'The wrapper version of SecuROM is too old, it can not be used with this version of the API. Please protect the application with the latest version of SecuROM!' I've updated Kingdoms to the latest update and tried reinstalling and uninstalling but nothing happens. It's only Medieval 2...
Gaming
Need Help! (come here when I do I guess)
Hello! I am having a problem which seems to not quite ever get better, it sometimes gets partially fixed, only to reveal a new problem... As quick as I can summarize.... but I know it will not be too brief as I always want to give as much info as possible.... About 3 weeks ago, something...
Drivers
I guess Im moving!!
I just received this email.. :roflmao:
Chillout Room


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:17.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App