Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Lost my Startup folder while using Autoruns

04 May 2015   #1
Nisko

Windows 7
 
 
Lost my Startup folder while using Autoruns

I started to use Autoruns to speed up my boot - and must have unchecked something that made my Startup folder disappear from All Programs.


My System SpecsSystem Spec
.
04 May 2015   #2
Ztruker

Windows 10 Pro X64
 
 

System Restore to before you did this??
My System SpecsSystem Spec
04 May 2015   #3
Nisko

Windows 7
 
 

Absolutely - but, even after shutting down my Firewall and anti-virus, none of my System Restores will complete successfully.
My System SpecsSystem Spec
.

04 May 2015   #4
Callender

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

You've got available system restore points - correct? So just mount one and copy the folder back manually.

It should be here:

C:\Users\Username\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup

or

%AppData%\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup

So if you mount a restore point using something like "System Restore Explorer" you can just copy the folder back.
My System SpecsSystem Spec
04 May 2015   #5
Callender

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 
Quick Guide

Quick Guide:

Mount restore point:

Lost my Startup folder while using Autoruns-system-restore-explorer-1.jpg

In the window that opens browse to:

"C:\HarddiskVolumeShadowCopy1\Users\Username\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup"
Lost my Startup folder while using Autoruns-system-restore-explorer-2.jpg

Highlight the Startup folder

Lost my Startup folder while using Autoruns-system-restore-explorer-3.jpg

Then copy it back to C:\Users\Username\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup

or

%AppData%\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup

Then unmount the restore point:

Lost my Startup folder while using Autoruns-system-restore-explorer-4.jpg


My System SpecsSystem Spec
04 May 2015   #6
pbcopter

Windows 7 Ultimate x64 SP1, Windows 8.1 Pro x64, Windows 10 Pro x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Nisko View Post
Absolutely - but, even after shutting down my Firewall and anti-virus, none of my System Restores will complete successfully.
Try system restore from Safe mode.
My System SpecsSystem Spec
04 May 2015   #7
Nisko

Windows 7
 
 

Will do! If that doesn't work, I'll try mounting a Restore Point.
My System SpecsSystem Spec
04 May 2015   #8
Nisko

Windows 7
 
 

I ran System Restore in Safe Mode and none of my restore points would work. Thanks for the detailed instructions on how to mount a Restore Point and restore a single file. FYI: I resorted to an Image File for restoration and then saw your instructions on how to extract a file from System Restore. I'll be sure to keep those instructions for future use. Thanks again for the help!!!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Lost my Startup folder while using Autoruns




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
File Manager opening at startup to Autoruns disabled folder
With every startup the past few days, my file manager has been opening when it's not supposed to. See the screenshot. The same thing happened briefly in early October, but I don't recall how I get rid of it. I thought it was related to Xyplorer, the file manager I mainly use, but after...
General Discussion
Network connectivity lost on startup despite all indicators OK
I have a frustrating problem with my internet/network adapter. It is an Atheros AR8151 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (NDIS 6.20) connected to a Netgear DGN 2000 router, with one other computer connected that works fine. When the computer boots up, the internet connection on my computer...
Network & Sharing
I lost my limited user account folder icon in Users folder.
I clicked on the Hidden box of Properties for a couple of my folders. I lost my limited user account folder in the Users folder. How do I get it back? Thanks, theAdmiral
General Discussion
need autoruns guru advice on this startup entry in Autoruns.arn
Not sure that the attached entry in the jpg file is for....don't think I have seen this on any machines here at home ? Should I uncheck it and/or remove it from autoruns.arn file ? Thanks...TRinAZ
Performance & Maintenance
Lost folder
Okay here's the problem-I have a user that has office10 and he said he was moving e-mails to a folder then all of a sudden he lost the folder. Now it's not apst folder because I searched but when I do a search in Windows 7 for one of the e-mails it will say the e-mail is in outlook but I can't seem...
Microsoft Office
Lost Windows 7 startup animation
I used a Vista Recovery CD to fix my boot sector after a Windows 7 installation, and now my startup screen has the Vista animation (horizontal green scrollbar with black background) instead of the Windows 7 flower thingie. Everything else works fine, but I would like to get the Windows 7 animation...
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 16:19.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App