Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: System Issues - Multiple

20 May 2015   #1
eXceptional

Windows 7 Ultimate x64
 
 
System Issues - Multiple

I don't know why but since 2 weeks my system is slowing down everything. I changed my HDD, Ram and my MOBO still the issue is not fixed. Sometimes when system works fine suddenly it gives a BSOD of Memory Dump with F4 error. I tried to contact a local tech also but he is also not able to find the issue.
Is there anyone who could help me with it?
Another thing which is strange in my system. The graphic card is working fine but the fan on the GPU is not moving. I don't know what the issue is but I tried disconnecting the GPU still the lagging issue is coming.


My System SpecsSystem Spec
.
20 May 2015   #2
ahmadarifai

Windows 7 Ultimate x64
 
 

for me it was the VGA, try removing it and using the built in graphics.
My System SpecsSystem Spec
20 May 2015   #3
eXceptional

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ahmadarifai View Post
for me it was the VGA, try removing it and using the built in graphics.
Tried removing the GPU and used the inbuilt graphics still the issue is not fixed. I don't understand the issue. I am seeing this issue for the first time. The system is not heating up also. Also I'm using HDMI port and not VGA.
My System SpecsSystem Spec
.

20 May 2015   #4
ahmadarifai

Windows 7 Ultimate x64
 
 

when you changed HDD i assume you installed a fresh copy of windows right? if no. do it.

try EACH hardware at a time like LAN card or wireless card... even the optical drive
can cause it!!
My System SpecsSystem Spec
20 May 2015   #5
eXceptional

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ahmadarifai View Post
when you changed HDD i assume you installed a fresh copy of windows right? if no. do it.

try EACH hardware at a time like LAN card or wireless card... even the optical drive
can cause it!!
Tried disconnecting the ODD aswell but still not fixed. Tried changing the processor fan and the SMPS also. I did install a fresh copy of Windows several times. I have a OEM windows DVD with pre-installed key on the MOBO.
Any other solution you can help me with?
My System SpecsSystem Spec
20 May 2015   #6
DavidE

Multi-Boot W7_Pro_x64 W8.1_Pro_x64 W10_Pro_x64
 
 

To me it seems like you've made a lot of changes and have multiple issues.
I would focus on fixing the BSOD problem first.

See these instructions for help in the BSOD Help & Support forum:
Blue Screen of Death (BSOD) Posting Instructions

Don't use a GPU if the fan is not working, replace the fan !
My System SpecsSystem Spec
20 May 2015   #7
gregrocker

 

Make sure you also have a perfect install as compiled in Clean Reinstall Windows 7.

Then work through the Troubleshooting Steps for Windows 7 which should uncover the problem.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 System Issues - Multiple




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Having issues with backup system - need help
A few months back I upgraded to a haswell system and moved all my old parts to my backupsystem. Old parts to include motherboard, RAM, Processor, PS, 128 Gig SSDdrive. Here’s the specs… Antec P182 Case Gigabyte GA-X58A-UD5 Intel i7-950 (3.06gig) 12 Gig Corsair Dominator GT RAM...
PC Custom Builds and Overclocking
Having Issues with multiple audio drivers getting audio sync issues.
hey guys. I recently been having so many problems with audio sync issues when mounting a 3D image. Video plays fine in my media player. (have tried totalmediatheater and poweriso11 seems to be the best so far). anyway it seems like it plays fine in 2D but 3D is giving it audio sync issues. I think...
Sound & Audio
few issues with the system
for past few days I am having certain issues with my w7 my start up is quite slow compared to the past & the icons are taking around 20 - 30 secs to show up properly when system starts. And it shows Audio Service Not running for a while and later gets ok. Today it shows audio service not...
General Discussion
Multiple issues and system crashing
My computer has been crashing lately and its happening regulalrly. I will try my best to explain and also list what I am running. If there are any things I can research or check let me know. First it used to shut down during the night while I would stream a online radio show. Found out that it...
BSOD Help and Support
New System, Having Issues
I recently upgraded my entire system and I am having some trouble with it. When playing PC games it randomly crashes to the desktop. This happens with a few different games, and sometimes after a few minutes, other times after an hour or two. I own a GeForce GT 430. I have also tried with a...
BSOD Help and Support
AMD System Set-up Issues
I recently built an AMD system for my girlfriend, the spec of which are in my profile, and have ran into this same error. Machine history: Very little, all the parts were shipped here about four days ago and I spent a couple of hours putting them together. I ran into a hiccup when Windows 7...
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 21:52.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App