Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: dell latitude e6430 screen gose black for 2 seconds

08 Jun 2015   #1
2009joseph

WINDOWS 7 64BIT ultimate
 
 
dell latitude e6430 screen gose black for 2 seconds

hello my friends got a quick question for you i have a dell latitude e6430 i wiped it stuck on a fresh windows 7 and well all going great apart from one small problem when i plug in and out my ac power jack the screen goes black for a second or 2 it happens when i plug in and pull out both dont know what is causing this do u have any ideas


My System SpecsSystem Spec
.
10 Jun 2015   #2
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Hello Joseph mate I take it this is not your main machine or at all? The Dell site as always not helpful but I would suggest downloading and installing the driver for the graphics from Intel https://downloadcenter.intel.com/sea...+graphics+4000
I always use manufacturers site rather than the Windows feature because I am not so sure it is that reliable. Now you might get a message that says the download is older than what is installed and in that case leave it.
My System SpecsSystem Spec
11 Jun 2015   #3
2009joseph

WINDOWS 7 64BIT ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ICIT2LOL View Post
Hello Joseph mate I take it this is not your main machine or at all? The Dell site as always not helpful but I would suggest downloading and installing the driver for the graphics from Intel https://downloadcenter.intel.com/sea...+graphics+4000
I always use manufacturers site rather than the Windows feature because I am not so sure it is that reliable. Now you might get a message that says the download is older than what is installed and in that case leave it.
hi there thanks for the info yep i just bought this machine its second hand but realy clean though.i had to sell on the toshiba was 2 old for me and slow getting lol.yea this dell came with a smaller hdd so i took out my 500gb hdd from my toshiba and put it into this dell.great job it is new fresh windows on it but got only this small glitch is all not sure why i get it.i also bought myself a wee dell chromebook 11 also and thats class 2 one of my best buys handy light and fast to do things.but the slim adapter thet came with my chromebook on the website spec works on my dell latltude e6430 also so thats what im using one charger for the 2.im not sure if its the charger thats causing this small fault but its weard as its a genuine dell charger and supposed to fit this latitude also its a slim ac charger.i used the genuine dell site for the drivers but all i installed drivers wise was the wifi ones which i copied my windows over to my hdd.as didnt want to lose anything i moved over the original dell wifi drivers from that i saved and all worked well.the windows install did the rest of whatever it needed.
My System SpecsSystem Spec
.

11 Jun 2015   #4
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Humm so if I have it right the adaptor for the Chromebook is being used on the larger machine? Now it could jut possibly be the volts are the same just the current supply not coping that larger machine even for just a few milliseconds.
My System SpecsSystem Spec
12 Jun 2015   #5
GokAy

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

My System SpecsSystem Spec
12 Jun 2015   #6
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Ok mate can you send me the specs on a) the adaptor - volts and current ratings and the larger machine.

I think Gokhan has already pointed you in that direction but I am just checking the minimum requirements.
My System SpecsSystem Spec
12 Jun 2015   #7
2009joseph

WINDOWS 7 64BIT ultimate
 
 

this is the one im using for both it came with my chromebook

Dell Slim Power Adapter - 65 Watt : Computer Accessories | Dell


if you scrole down u will see it fits my latitude e6430.


but the adaptor i got fot this e6430 wont fit my chromebook.
also here is another thing about these slim adapters they get really warm hot to the touch.be intresting 2 see how long it lasts because my adaptors always break and hardly last one year
My System SpecsSystem Spec
26 Sep 2015   #8
2009joseph

WINDOWS 7 64BIT ultimate
 
 

hello running into a problem icit2lol sorry to be a pain well maybe you know the answer.i bought a sandisk 280gb extreme pro and im putting it into my dell latitude e6430.i change the bios to ahci.then load a fresh install of windows on my dell through usb all goes through great but wifi cant get working i have tried all the drivers to nothing working and when i use setting from here
Product Support | Dell UK

Dell Wireless 1540/1504/1530 WiFi Driver View details
Network_Driver_5RHDN_WN_6.30.223.215_A02.EXE | Update Package for Microsoft® Windows® (84 MB)
Network|Release date 26 Mar 2014|Last Updated 26 Mar 2014|Recommended
Version 6.30.223.215,A02
Download File
Add to download list
Dell Wireless 380 Bluetooth Application View details
Network_Application_9CP1N_WN_6.5.1.4000_A02.EXE | Update Package for Microsoft® Windows® (245 MB)
Network|Release date 31 Oct 2013|Last Updated 17 Mar 2014|Recommended
Version 6.5.1.4000,A02 | Other versions available
Download File
Add to download list


but i get a error at the end do u know why.also when i cloned my hdd onto my ssd i had a problem as well as the laptop would not load up on bios for ssd set to ahci i had to change them back to the way the hdd was.please would you have a idea what im doing wron
My System SpecsSystem Spec
26 Sep 2015   #9
GokAy

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

For the second part: you need to enable ahci drivers in registry before changing to AHCI in BIOS. When clean installing those drivers are auto-enabled.

AHCI : Enable in Windows 7 / Vista

For wireless, you may have to press some Fn key combo to enable it.
My System SpecsSystem Spec
26 Sep 2015   #10
2009joseph

WINDOWS 7 64BIT ultimate
 
 

thanks alot il try that now do i have to do this every time i want to do a fresh windows again
My System SpecsSystem Spec
Reply

 dell latitude e6430 screen gose black for 2 seconds




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Dell latitude e6430 drivers and software new hdd
hello there win 7 forum quick question i have got another laptop and well its a dell latitude e6430 well i have to put a new hdd in it and well im just wondering as its win 7 which is no problem do i need any other drivers for it as love to get it going great and fast but no crap ware.the problem...
Hardware & Devices
Black screen for a couple of seconds
Hello everyone, I've already been looking on the internet for any solutions and have tried some but nothing has seemed to work so far. When playing a game (League of Legends), my screen sometimes randomly turns black and recovers itself after a few seconds. I already deleted previous drivers...
Graphic Cards
BSOD randomly on Dell Latitude E6430 when recovering from sleep mode
BSOD randomly on Dell Latitude E6430 when recovering from sleep mode. Sometimes boot image shows first.
BSOD Help and Support
screen gose black then i get blue screen
have attached bsod dump files
BSOD Help and Support
Black screen after login for some seconds, then back at logon screen!
Hi people, i've just registered to this forum to ask you about this, Since i've made a registry defrag with TuneUp Utilities (which probably has gone wrong), when i reset the computer, and I logon to my user, it shows a black screen, then back at the logon screen. If I do it again, the user doesn't...
BSOD Help and Support
Screen often goes black for 2 seconds
Hi, I have Windows 7 Ultimate, 7600 RTM with a Geforce GTX 275. I notice sometimes about every 30 minutes or so the screen on the desktop would just go black and reappear in about 2 seconds. What could be the problem? DXdiag shows the drivers I am using are 8.17.11.9621.
Graphic Cards


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 08:05.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App