Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: User Information is messed up, certain installed programs don't work

07 Jul 2015   #1
keremiko

7 Home Premium 64
 
 
User Information is messed up, certain installed programs don't work

Hello,

I am new to this forum, I am not novice when it comes to computers, but I am not an expert either so if and when you are helping me, I would truly appreciate a detailed approach.

I had problems restarting my computer after it crashed.
At the time of the crash, I was transferring some large files to my back-up external hard drive while also exporting some photos from Adobe Lightroom (4.4).

The computer's screen was dark and it was not responsive to any key stroke or mouse moves. I gave it a good 15mn, tried it again, still no response. I tried to restart the system and it was just getting to a blank screen where I could see the mouse cursor (the arrow) and I was able to move the mouse around, but nothing else was working.

I tried to start it in the Safe Mode, and it gave me an error message along the lines of "Your operating system cannot load" or "Your computer cannot start"... I am sorry, I cannot remember it exactly.

I used the boot flash drive it came with it. Although I tried to back up the files and settings using the built in options, it failed. Nevertheless, I was able to reinstall the operating system, I completely gave up on the hopes of recovering the files. When the OS was reinstalled, I saw that it did not reformat the drive (which I was hopeful as it did not give that option). I was able to locate all my files and saw that the previous user information was there.

Figure-1.jpg is what I see on the explorer window. As you can see "Kerem" is there, that is the "new" user created during the OS re-install.

Figure-2.jpg shows you what I have under the User folder in the OS drive. "Kerem Hanci" is my older user name before the crash. All my files, settings etc. are there.

Now when I try to start certain installed programs; some work and some don't.

For instance, one program gives me the following message:

"Problem with Shortcut
This action is only valid for products that re currently installed."

Another one tells me that the program needs to be downloaded and installed.

My concern is that all of the files of these programs are in the Program Files folder, but when I go to Control Panel in order to uninstall them and reinstall them, these programs are not on the list.

I must say that I also did try System Restore before I reinstalled the OS, but it told me there were no saved restore points (which is also weird as I usually save them regularly).

I am absolutely at a loss here and I would truly appreciate your assistance and help!




Attached Thumbnails
User Information is messed up, certain installed programs don't work-figure-1.jpg   User Information is messed up, certain installed programs don't work-figure-2.jpg  
My System SpecsSystem Spec
.
07 Jul 2015   #2
GokAy

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Selam,

If I were you, I would get my data/user files off of that drive and go for a clean install. It looks like OS was indeed messed up.

My advice would be:
- backup personal files
- clean install - Clean Reinstall - Factory OEM Windows 7
- and image System Reserved and C with Imaging with free Macrium
- backup personal files with FreeFileSync (there are other options too)
so that you have some strategy to fall back to when this kind of stuff happens in the future.
My System SpecsSystem Spec
11 Jul 2015   #3
keremiko

7 Home Premium 64
 
 

Thank you very much for your help Gökay.
Selamlar!
My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 User Information is messed up, certain installed programs don't work




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Newly installed programs wont work
Gateway MD2614u laptop. I believe I've had this kind of problem before but I'm not sure how I fixed it. I believe that I was told I had registry errors. When I install new programs they seem to install fine but won't operate properly at all. For example: WinPatrol wont accept commands in the pop up...
General Discussion
Installed Chipset, Computer messed up
Hey guys, I recently had ram problems so I thought I'd install 'Intel Chipset Device' to help solve it. It did solve it, but now my computer is messed up. I installed it and what do I know, it overwrote all my system32 files and totally messed up my computer. I now have no internet drivers, I can't...
Drivers
I NEED HELP! I MESSED UP MY USER!
Ok. I REALLY NEED HELP! ok so i downloaded this program called "Uniextract" I suspect it gave my user a virus. Everytime i used it, It reset everythine 10 things at a time. Eventually. I DELETED IT! because my task bar become full on non transparant gray and now theres no little glow around things...
General Discussion
Programs work when installed then don't work the next time I try
I'm not sure where this should be posted so I'm sorry if this is the wrong place. I am a newbie to Windows 7 and don't know it I have a problem with my computer or just a lack of knowledge of Windows 7 I just purchased a 64 bit window 7 with the professional upgrade. I am using an Intel core 7...
General Discussion
Messed up user profile, installed Win 7 on top of Win Vista.
Hi, I'm in a bit of panic. We've all been through this and probably there is no solution to my problem. I tried to search the forums for the same problem but could not find it. I had a Vista computer that crashed. It wouldn't start up. Figured I would try to install Windows 7 on top of the...
Installation & Setup
installed age of empire's 3 and its messed up screen
Hi all I installed age of empires 3 , there was a problem with the graphics so i un-installed it Now my desktop is looking like this ,not sure you can see my problem in the picture :( Have a look at rocket dock background colour and the start orb Thanks for any help
Graphic Cards


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 15:39.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App