Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: several problems regarding windows 7 64 home premium

14 Oct 2015   #1
dylan83

windows 7 home premium
 
 
several problems regarding windows 7 64 home premium

ok so im a wits end here, i have posted a few other places and have gotten nowhere. if i try to fix one problem the others cuase me to hit a dead end.
here is a list of my woes.

1) my anti virus will not start up (MSE) and they say it might be due to having remnant antivirus on my computer so im running opswat gears pakage one and it seems to be struggling.
2) i cant run sfc scan for whatever reason even in admin mode.
3)i cant update my computer. it will say updating but then it will stay that way for however long i let it sit for. i once let it "update" for two days and ended up having to restart the thing.
4) sometimes i have to restart my computer 10+ times to all the programs working including my internet. i have tried going into sercives as admin to check if the corect stuff is started but nothign really changes.
5) its a 10% chance that i can even download or undownload a program.
6) shockwave player will not work on ALL browsers making looking for answers and doign anything damn near impossible.

im sure i am forgetting a few but thats the gist of what im dealign with. they all tie into each other and im pretty lost. im about to do a factory reset but thats my last resort.

any help would be amazing.


My System SpecsSystem Spec
.
14 Oct 2015   #2
cyclops

Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Have a backup image on another disc? Will it not restore to an earlier time? What version shockwave? Known Shockwave Zero Day Exploit on v19.0.0.185 and 19.0.0.207, Adobe has no newer version yet.
My System SpecsSystem Spec
14 Oct 2015   #3
dylan83

windows 7 home premium
 
 

i dont have a backup saddly. lets just say that i untill recently did not know anything about computers. it does not give me any restore points. if i restore its going to be a factory reset.

as for my shockwave version, i just went to the adobe site and tested it. its says i have version 18,0,0,209
My System SpecsSystem Spec
.

14 Oct 2015   #4
cyclops

Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Don't do anything to shockwave until Adobe has newer than 19.0.0.207. Any reason why no restore points available? You should complete your system specs in your profile. What were you doing before this started happening? Installing anything or making system changes?
My System SpecsSystem Spec
14 Oct 2015   #5
dylan83

windows 7 home premium
 
 

ill work on getting it all filled in.

the problems started to occur gradually as time went by starting from when my avast stoped working. doing the same thing that my MSE is now doing. i did some research and got rid of my avast and obtained MSE. i dont download hardly anything. i spend most of my time playing league or on facebook.

im not sure why it shows no restore point. did i need to go in and manually make one at some point?
My System SpecsSystem Spec
14 Oct 2015   #6
cyclops

Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

No restore points is not good. Windows should be creating them on a regular basis, unless you or a virus disabled that function. Most likely an infection turned that off and eliminated any that existed. Have you tried MalwareBytes Anti Malware?
My System SpecsSystem Spec
14 Oct 2015   #7
dylan83

windows 7 home premium
 
 

yeah i figured. im pretty sure that what ever i had/have decimated alot of my computer. lesson learned.

anyways yes i do indeed have malware bytes. i have the free version as the paid version seems to conflict with MSE?
and i also just ran it and it came up with nothing. i just did a reboot of my computer and my MSE just came back on and is working. but it goes off after being in sleep mode.

after the reboot i ran a full scan and its still going. but i ahve done all this before it come up with nothing.
My System SpecsSystem Spec
14 Oct 2015   #8
dylan83

windows 7 home premium
 
 

ok it seems that i got lucky with this reboot. most of my programs are working and i do now see restore points.
My System SpecsSystem Spec
14 Oct 2015   #9
cyclops

Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Free version is all I have, it's fine. MSE should always start automatically unless not configured that way in services. It's late here, I'll check back tomorrow. Keep your hopes up.

Do a restore for sure. As far back as you can go feeling comfortable. If that goes well, create a new restore point manually and name it something special.
Run MalwareBytes again or anytime in my opinion. It's never hurt me.

Never connect to the internet without protection.
My System SpecsSystem Spec
14 Oct 2015   #10
dylan83

windows 7 home premium
 
 

ok thanks, im goign to try a restore point see if that clears up some of my problems. i appreciate all the help!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 several problems regarding windows 7 64 home premium




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Windows 7 Home Premium 64bit Installation Problems
I've seen a few posts similar to this one, but none of the fixes I found could solve my problem. I built a computer recently and am held up by the windows 7 home premium 64bit installation. My specs are as follows: Intel Core i5 4670k 2x8gb kingston ddr3 2133mhz RAM Corsair H100i CPU...
Installation & Setup
Slipstreaming Windows 7 Home Premium-SP1 Upgrade Problems
Greetings, I have a retail copy of Windows 7 Home Premium SP1 Upgrade that I am trying to find a way to slipstream all the updates after SP1 into. I've found information about using RT 7 Lite to slipstream and WUD to get all the current updates however I don't know which options to select in WUD...
Installation & Setup
Connection Speed Problems - Windows 7 Home Premium 64bit
Greetings, all. I've just bought a brand new computer, set it all up, gotten the drivers sorted, but there's a problem. Even with all the latest Firmware and Drivers, my router adapter (Netgear WPN111) does not seem to work beyond 200kb download speed on actual files with a 10MB connection. ...
Network & Sharing
Upgraded from Windows Vista Home Premium and having problems
Ok, so today I bought the upgrade for Windows 7 and I ran it on my Notebook and everything went fine until I had to put it on a disk. Now I got my computer used and the guy had partitioned the hard drive and their wasn't enough space on the C drive so I put Windows 7 Ultimate on my D drive. I was...
Installation & Setup
Windows 7 home premium sleep problems
hi everyone got a query about a sleep problem, it activates itself when it feels like it 4 times today i have checked my settings and my ups settings and everything seems ok i checked the event logs and found the system was put to sleep my the user (me). but i have not set it to do that i always...
Performance & Maintenance
display problems in windows home premium
This is just an annoying problem. I just wandered if anyone can post their personal pictures on desktop in CENTER position....I will choose center and save changes but it stays on stretch..and pictures of people stretched look ridiculous...((wanted grandkids on desktop)) Thank you much :)
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:51.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App